Berhinger Noise Reducer NR100

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Fender1995

Re: Berhinger Noise Reducer NR100

Post by Fender1995 » 28 Jul 2013, 23:36

mislim_stvarno wrote:
Fender1995 wrote: Nisam bas razumeo "Moj predlog, preskoci, nek uzme neko kome ce koristiti, ili uzmi ako hoces da na brzinu izvuces jos 500kinti"
Sto mislis da ce nekom koristiti,a meni nece? :O.o:
Zasto ti nece koristiti?

Zato sto ne znas sta je nr100.
Zato sto ne znas sta radi nr100.
Zato sto ne znas da povezes gitaru sa kompom.
Zato sto nemas pojacalo ni drive pedale koje bi stvarale sum koji bi nr100 mogao da suzbija.

Ova sprava sluzi da suzbije sum. Sum koji je narocito izrazen u svirci na bini kad odvrnes pojacalo, narocito neku hi-gain zverku. Nije zanimljiva kao igracka u sobi niti ces osetiti bilo kakav benefit cak i da je ustekas u pojacalo (o kom si se raspitivao, ne znam da li si uzeo). Cak i da si uzeo neko od pominjanih pojacala, opet ne bi dobio nista ovom pedalom jer pun potencijal ova pedala pokaze kad se poveze sa 4 kabla (necu se truditi da objasnjavam kako) sto na onim jeftinim pominjanim nije moguce.

EDIT: ssmc uleteo sa sustinom pre mene :D
Ja u mojoj sobi mogu da koristim pojacalo od 100w nista se nece dogoditi,jedino moze da susti pojacalo i tad moze da posluzi pedala...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jul 2013, 23:38

:lol:

kupuj brate mili ODMA!

Fender1995

Post by Fender1995 » 28 Jul 2013, 23:44

mislim_stvarno wrote::lol:

kupuj brate mili ODMA!
Nadam se da to nije ironicno "kupuj odma" :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 28 Jul 2013, 23:44

kupuj brate mili ODMA!
:1:

nesharm

Post by nesharm » 29 Jul 2013, 01:24

Imam utisak da pricamo sa detetom koje je u stvari 2005-to godiste...

Fender1995

Post by Fender1995 » 29 Jul 2013, 01:35

nesharm wrote:Imam utisak da pricamo sa detetom koje je u stvari 2005-to godiste...
Utisci nisu vazni ovde :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 29 Jul 2013, 04:37

Fender1995 wrote:
ssmc wrote:
Fender1995 wrote: Sto mislis da ce nekom koristiti,a meni nece? :O.o:
Planiraš da kupiš par pojačalca od 100W sa pratećim kabinetima? :kokice:
Planiram da kupim jedno od 100w :D
A ne ne, mora više. Vidiš fora je da imaš tih pojačala da šušte kao đavo kada se otpanje, e onda tek kupuješ tu pedalu, što je suludo. Spizdiš par hiljada € na pojačala i onda ubijaš šum sa pedalom od 500 dinara, ali eto tako mu dođe. Tako da neki zaključak bi bio da ti prvo kupiš, ne jedno, već par pojačala, naglasio bih, sa kabinetima, pa tek onda da se raspitaš oko ove pedale. Ovako samo izgleda kao da ti se mnogo žuri. Predložio bih ti takođe da otvoriš jednu temu koje lampaško pojačalce/a od 100W da uzmeš. Može i kombo, ali nemoj posle za zvučnik da pitaš.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 29 Jul 2013, 14:36

Dobro ljudi, ajde ne napadajte decka, ocigledno se radi o nekom mladjem i dosta neiskusnom, sa potencijalom za razvitak GAS-a. Sasvim je u redu sto se raspituje za sve i svasta, bolje i to (da nas malo smara) nego da ulupa silne novce u nesto za sta ne zna ni cemu sluzi i ni da li valja. @Fender1995: cena pedale je sasvim ok, ali ti ta pedala fakat nije potrebna za svirku po kuci, tj. zaista neces primecivati nikakvu razliku kada je iskljucis/ukljucis, jer ona sluzi da otkloni sum i pistanje single coil magneta na pojacalima velike izlazne snage i u stage/high gain situacijama. Usput, zaista ti ne bih preporucivao nabavku pojacala od 100W, jer u sobi (ako zivis u stanu, a ne na usamljenom proplanku daleko od grada) neces smeti ni da ga ukljucis a da te komsije ne masakriraju. Imam dva lampasa (15 i 30W), ni jedno u stanu nisam smeo preko 40% nikad da pojacam, a savrseno se glasno cuje i na 15% volume-a. Tako da ti slobodno pitaj, ali imaj na umu da ljudi pokusavaju da ti pomognu, ako ti neko kaze da nesto iskuliras, poslusaj, nemoj ulaziti u raspravu tipa: ja sam zajeban lik, sad cu da kupim lampasa od 100W za sobu, jer veruj mi, neces :)

Fender1995

Post by Fender1995 » 29 Jul 2013, 14:45

Planiraš da kupiš par pojačalca od 100W sa pratećim kabinetima? :kokice:[/quote]
Planiram da kupim jedno od 100w :D[/quote]

A ne ne, mora više. Vidiš fora je da imaš tih pojačala da šušte kao đavo kada se otpanje, e onda tek kupuješ tu pedalu, što je suludo. Spizdiš par hiljada € na pojačala i onda ubijaš šum sa pedalom od 500 dinara, ali eto tako mu dođe. Tako da neki zaključak bi bio da ti prvo kupiš, ne jedno, već par pojačala, naglasio bih, sa kabinetima, pa tek onda da se raspitaš oko ove pedale. Ovako samo izgleda kao da ti se mnogo žuri. Predložio bih ti takođe da otvoriš jednu temu koje lampaško pojačalce/a od 100W da uzmeš. Može i kombo, ali nemoj posle za zvučnik da pitaš.[/quote]
Razumeo sam hvala :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Jul 2013, 15:31

Historik wrote: sad cu da kupimnapravim lampasa od 100W za sobu, jer veruj mi, neces :)
Hoce ako je ssmc :mrgreen:

Fender1995

Post by Fender1995 » 29 Jul 2013, 15:56

Historik wrote:Dobro ljudi, ajde ne napadajte decka, ocigledno se radi o nekom mladjem i dosta neiskusnom, sa potencijalom za razvitak GAS-a. Sasvim je u redu sto se raspituje za sve i svasta, bolje i to (da nas malo smara) nego da ulupa silne novce u nesto za sta ne zna ni cemu sluzi i ni da li valja. @Fender1995: cena pedale je sasvim ok, ali ti ta pedala fakat nije potrebna za svirku po kuci, tj. zaista neces primecivati nikakvu razliku kada je iskljucis/ukljucis, jer ona sluzi da otkloni sum i pistanje single coil magneta na pojacalima velike izlazne snage i u stage/high gain situacijama. Usput, zaista ti ne bih preporucivao nabavku pojacala od 100W, jer u sobi (ako zivis u stanu, a ne na usamljenom proplanku daleko od grada) neces smeti ni da ga ukljucis a da te komsije ne masakriraju. Imam dva lampasa (15 i 30W), ni jedno u stanu nisam smeo preko 40% nikad da pojacam, a savrseno se glasno cuje i na 15% volume-a. Tako da ti slobodno pitaj, ali imaj na umu da ljudi pokusavaju da ti pomognu, ako ti neko kaze da nesto iskuliras, poslusaj, nemoj ulaziti u raspravu tipa: ja sam zajeban lik, sad cu da kupim lampasa od 100W za sobu, jer veruj mi, neces :)
Zivim u kuci,a i na takvom sam mestu da bi mogao da iznesem lampasa napolju od 100w i niko nece praviti,pored mene nema komsije koji cepraviti probleme :)
A i vidim da me svatas,tako ces valjda svatiti,da mi se ne daje za pojacalo 150e od 15w kad mozes kupiti za 250e lampasko kvalitetno...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 29 Jul 2013, 16:27

Fender1995 wrote:
Historik wrote:Dobro ljudi, ajde ne napadajte decka, ocigledno se radi o nekom mladjem i dosta neiskusnom, sa potencijalom za razvitak GAS-a. Sasvim je u redu sto se raspituje za sve i svasta, bolje i to (da nas malo smara) nego da ulupa silne novce u nesto za sta ne zna ni cemu sluzi i ni da li valja. @Fender1995: cena pedale je sasvim ok, ali ti ta pedala fakat nije potrebna za svirku po kuci, tj. zaista neces primecivati nikakvu razliku kada je iskljucis/ukljucis, jer ona sluzi da otkloni sum i pistanje single coil magneta na pojacalima velike izlazne snage i u stage/high gain situacijama. Usput, zaista ti ne bih preporucivao nabavku pojacala od 100W, jer u sobi (ako zivis u stanu, a ne na usamljenom proplanku daleko od grada) neces smeti ni da ga ukljucis a da te komsije ne masakriraju. Imam dva lampasa (15 i 30W), ni jedno u stanu nisam smeo preko 40% nikad da pojacam, a savrseno se glasno cuje i na 15% volume-a. Tako da ti slobodno pitaj, ali imaj na umu da ljudi pokusavaju da ti pomognu, ako ti neko kaze da nesto iskuliras, poslusaj, nemoj ulaziti u raspravu tipa: ja sam zajeban lik, sad cu da kupim lampasa od 100W za sobu, jer veruj mi, neces :)
Zivim u kuci,a i na takvom sam mestu da bi mogao da iznesem lampasa napolju od 100w i niko nece praviti,pored mene nema komsije koji cepraviti probleme :)
A i vidim da me svatas,tako ces valjda svatiti,da mi se ne daje za pojacalo 150e od 15w kad mozes kupiti za 250e lampasko kvalitetno...
Druze shvatam te ja, ali imaj i ti razumevanja prema dobronamernim ljudima koji te savetuju. Vidim da si se raspitivao sa razlicite pedale i jos ponesto. Ne znam koliko dugo i sta sviras, da li imas bend, gde vezbate, da li i koliko cesto nastupate. Trebalo bi da prvo da smislis sta bi okvirno zeleo da sviras i u kom kontekstu (sam za sebe-da unapredis svoje sviranje, ili za probe i live nastupe za bendom, ili za snimanje, jer ti za sve navedeno treba razlicita oprema). Onda mozemo da vidimo koje ti se pojacalo isplati da kupis, da li ti trebaju pedale, i ako trebaju koje, da li ti treba nesto od opreme za snimanje i sl. O gitari (gitarama) i da ne pricam, to je tek filozofija za sebe (magneti, floyd rose vs. tremolo vs. fixed bridge itd). I jos nesto, za 250e ne mozes kupiti kvalitetnog lampasa, ni od 5W, a kamoli od 100. Pisi ovde sta bi okvirno radio, da mozemo da ti napravimo listu predloga. Sve najbolje, pozdrav!

Fender1995

Post by Fender1995 » 29 Jul 2013, 16:31

Historik wrote:
Fender1995 wrote:
Druze shvatam te ja, ali imaj i ti razumevanja prema dobronamernim ljudima koji te savetuju. Vidim da si se raspitivao sa razlicite pedale i jos ponesto. Ne znam koliko dugo i sta sviras, da li imas bend, gde vezbate, da li i koliko cesto nastupate. Trebalo bi da prvo da smislis sta bi okvirno zeleo da sviras i u kom kontekstu (sam za sebe-da unapredis svoje sviranje, ili za probe i live nastupe za bendom, ili za snimanje, jer ti za sve navedeno treba razlicita oprema). Onda mozemo da vidimo koje ti se pojacalo isplati da kupis, da li ti trebaju pedale, i ako trebaju koje, da li ti treba nesto od opreme za snimanje i sl. O gitari (gitarama) i da ne pricam, to je tek filozofija za sebe (magneti, floyd rose vs. tremolo vs. fixed bridge itd). I jos nesto, za 250e ne mozes kupiti kvalitetnog lampasa, ni od 5W, a kamoli od 100. Pisi ovde sta bi okvirno radio, da mozemo da ti napravimo listu predloga. Sve najbolje, pozdrav!
Evo ovako,ne sviram dugo,skoro sam poceo,nemam bend ali ako kupim pojacalo za sebe za kucu,moze da mi iskrsne svirka i necu imati pojacalo,ovako sam mislio da kupim pojacalo neko srednje ne prejako ne preslabo,a ovde sam se za pedalu raspitivao jel sam mislio da daje neki efekat ako metal master ili slicno i 500din nije mnogo za,ali su mi ovde objasnili da sluzi da procisti zvuk,meni to ne treba,gitara mi nije tako losa da bi morao da procistim zvuk :)

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 29 Jul 2013, 16:32

kupuj brate mili ODMA!
:kokice: :)

Kada sam poceo da pravim pedale dosta mojih drugova je doslo da me pita za sumodav ( ruska rec za nojz gejt, toliko je dobra da sam morao da je usvojim ). Koliko bi to kostalo i koliko bi to bilo dobro za njihovu svirku. Da naglasim svi su imali pojacalce od 30w, neki aster ili tako nesto. Losa napajanja, po jednu pedalu ( mt2, death metal ( digitech reizdanje ) ) i uglavnom nekog jebaneza od 100 evra koji nema dobro uzemljenje potova. Sto je vrlo verovatno problem i ovog momka. Moj savet je da izbegavas taj nojzgejt, kupis onog kjuba koji su ti svi savetovali, uzmes neku od pedalu po tvom izboru i ULOZIS NOVAC U DOBRO NAPAJANJE ZA TU PEDALU, sredis uzemljenje u svom instrumentu i bog da te vidi.

Fender1995

Post by Fender1995 » 29 Jul 2013, 16:36

Mugen_Gica wrote:

kupuj brate mili ODMA!
:kokice: :)

Kada sam poceo da pravim pedale dosta mojih drugova je doslo da me pita za sumodav ( ruska rec za nojz gejt, toliko je dobra da sam morao da je usvojim ). Koliko bi to kostalo i koliko bi to bilo dobro za njihovu svirku. Da naglasim svi su imali pojacalce od 30w, neki aster ili tako nesto. Losa napajanja, po jednu pedalu ( mt2, death metal ( digitech reizdanje ) ) i uglavnom nekog jebaneza od 100 evra koji nema dobro uzemljenje potova. Sto je vrlo verovatno problem i ovog momka. Moj savet je da izbegavas taj nojzgejt, kupis onog kjuba koji su ti svi savetovali, uzmes neku od pedalu po tvom izboru i ULOZIS NOVAC U DOBRO NAPAJANJE ZA TU PEDALU, sredis uzemljenje u svom instrumentu i bog da te vidi.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/102 ... -Sunburst/
Ne zalim se ima sasvim solidan zvuk :)

Locked