NV Off Project

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Kristijan
Uvaženi član

Re: NV Off Project

Post by Kristijan » 30 Jul 2013, 01:43

Добро ти је ово.

А ја сам мало ван тока... Шта се дешава са Mimic, One Big Hell...?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 Jul 2013, 11:52

Meni je ovo vrh!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 30 Jul 2013, 12:39

I ja sam preslušo, dobro je.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Jul 2013, 16:01

Cortex wrote:Meni je ovo vrh!
:1: :bravo: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Jul 2013, 10:59

Kristijan wrote:Добро ти је ово.

А ја сам мало ван тока... Шта се дешава са Mimic, One Big Hell...?
One Big Hell je zavrsio karijeru sa tim spotom za U Koferu, posto su ljudi bili jako neodgovorni prema radu i nisu imali vreme za bend. Mimic varira, tj malko postoji malko ne, jer ortak sa kojim tu sviram nije uvek raspolozen za sviranje :nixweiss: , pa zaista ne znam kako da ti odgovorim na to pitanje. I postoji i ne....Svi moji bendovi su se raspali jer ili ljudi imaju FIKTIVNU frku sa vremenom (neopravdano), neozbiljnost i nezainteresovanost za pravi rad, ono 3-4 probe nedeljno minimum. Cak se eto u Breathe bilo svelo na jednu probu u 2-3 nedelje i manje i tad sam skapirao da nema vise nista od toga. :grummel_2:
U svakom bendu se ja najvise cimam, nabavljam svima opremu, pisem velik deo muzike a u nekim bendovima sam izmisljao sve pa cak i bubnjeve jer eto bubnjari nisu bili kreativni ili shta god (one big hell i zaipods recimo)...jedini ja zovem za probe, jedini ja cimam medije i njakam se preko neta da reklamiram....znaci sve shto treba ja radim a bendovi mi postoje dok eto ekipica se ne smori ili okrene hedonizmu, jer zaboga kako mozes raditi probu na plus 35. .... Meni eto odgovara i na plus 80, pa makar crkao, ali jos nisam sreo ljude koji su dovoljno retardirani poput mene i ne odustaju od utopistickog cilja...nazalost jbg. Mashine su zakon :) .
sirac-šunka wrote:I ja sam preslušo, dobro je.
Baba Slim wrote:
:1: :bravo: :ziveli:
:ziveli: Nije lose, treba da se odradi jos tu nekoliko stvari ali definitivno ce ovo biti neki smer u kojem cu se kretati dalje :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Jul 2013, 11:21

nemanjavelimirovic wrote:Meni eto odgovara i na plus 80, pa makar crkao, ali jos nisam sreo ljude koji su dovoljno retardirani poput mene i ne odustaju od utopistickog cilja...nazalost jbg. Mashine su zakon :)
Да, да, ово сасвим разумем :) Ма само цепај, сам или са екипом!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Jul 2013, 11:26

nemanjavelimirovic wrote:ono 3-4 probe nedeljno minimum.
AHAHAHAHAHAHAHAHA dragi dragi moj druze, i sapatniche!
Brate ja ako nagovorim moje da sviramo jednom u nedelju dana na konju sam. Pre ce biti jedna proba u 10 dana.
Zato i jesmo slab bend, fina mjuza koja biva odsvirana na veoma slabasan nacin.
izmisljao sve pa cak i bubnjeve jer eto bubnjari nisu bili kreativni ili shta god
Ovo sam doziveo mnogo puta sa ovim bendom. Brate moram da crtam coveku kako da svira, da mu pevam bubnjeve, da mu pokazem kojim delom palice koji deo bubnja da udari, i kad odsviramo tako on se okrene i kaze u jbt totalno si u pravu ovo je do jaja ovako. E pa dobro jutro Kolumbo...
O drzanju konstantog tempo-a...o tome necu da pricam jer cu se iznervirati. Svirka, mi nalozeni, ide pesma, proslo 17 rifova, stigo poslednji najlepsi orgazmicki deo, covek je tada odlucio da uspori za jedno 40 bpm. Ja ga gledam, gledam u svoje ruke, partitura nekako prolazi, mozak zeli da je sve osetno brze ali ne, on oseca da to treba mnogo mnogo sporije, iako nikada tako nismo svirali.

Jako jako je tesko.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Jul 2013, 11:45

Cortex wrote:
nemanjavelimirovic wrote:ono 3-4 probe nedeljno minimum.

Jako jako je tesko.
Ma nije jako tesko nego ja bi zabranio sviranje u bendu ljudma koji su u tom bolenjekurca fazonu.
Neka sede sviraju kuci, kenjaju po forumima kako znaju sve i svja i eto lake satisfakcije... :mrgreen:
Samo da mi je jedan bubnjar u kojeg mogu da se pouzdam i da svira kao Dave Grohl recimo, ne mora nishta komplikovanije...uh. Basisti nisu problem toliko, mada ih slabo i ima. :nixweiss:
Cak sam razmisljao da kupim bubanj i napravim bend gde sviram bubanj a princeze koje ne dolaze na probu da odjebavam na keca i dovodim nonstop nove dok ne nadjem neke ljude koji zaista hoce da se bave mjuzom. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Jul 2013, 12:31

Сумњам да би и то помогло, посебно ако ти пишеш музику. То би онда значило да док ти цепаш бубањ екипа треба да пристане да свира то како си ти замислио, а људи умеју да буду чудни по том питању. Мени је то бар био најчешћи проблем. Људи махом погрешно тумаче како то треба да изгледа рад у ауторском бенду, јер је реално стање такво да најчешће прави креативни рад повуче 1 или 2 члана, али и сви остали пречесто капирају да не сме ништа да мрдне даље док и они не дају свој креативни допринос, а не капирају да су им могућности релативно скромне на том пољу.

Мени се безброј пута десило да неко није направио ни једну комплетну деоницу за свој инструмент одлучи да неку минијатурну фразу угура у постојећу инструменталну деоницу како зна и уме, и инсистира да се то баш тако углави, без обзира што то нема у суштини никакве везе са том нумером, у најмању руку би захтевало да се карактер комплетне нумере промени. Јер ето, то је ауторски бенд, и ко сме да им ограничава креативну слободу! И то обично раде они људи који нису никад донели сопствену комплетну нумеру, конкретан резултат једног темељнијег рада, него ето тако праве неке "мињончиће" сумњиве употребне вредности.

Постоји често та тенденција да се направи некаква креативна уравниловка, а то је најгори могући вид функционисања, то може само да доведе до медиокритетских резултата. Свакако постоји теоретска шанса да се у бенду нађе стопостотна концентрација истинских креативаца, али то је заиста, заиста ретка појава.

Ја сам доживео од човека кога сам познавао 15 година да ми прави вазда чарламу, јер би да сваку нумеру преуреди тако да на басу може да деље неки фанк, и када сам му јасно ставио до знања да немам намеру да пустим да се тако прекрајају песме, он ми је рекао да ако већ не може да свира оно што му је ћеф, да онда треба да га платим да свира нешто друго! При том се ради о човеку који је добровољно ушао у екипу, имао прилике да чује те песме пре него што је дошао у бенд, и тврдио како се њему све то много допада. Што нас опет доводи до другог најчешћег проблема, а то је да је много честа ситуација да у бенд уђу људи који су кооперативни само у прелиминарним разговорима, а кад крену пробе схватиш да њих интересује нека десета свирка, и немаш појма зашто су уопште решили да се прикључе бенду. И хајде онда буди паметан...

komil

Post by komil » 31 Jul 2013, 12:34

Ok mi je ovo, zanimljivo!
Cortex wrote:Svirka, mi nalozeni, ide pesma, proslo 17 rifova, stigo poslednji najlepsi orgazmicki deo, covek je tada odlucio da uspori za jedno 40 bpm. Ja ga gledam, gledam u svoje ruke, partitura nekako prolazi, mozak zeli da je sve osetno brze ali ne, on oseca da to treba mnogo mnogo sporije, iako nikada tako nismo svirali.
U suštini, nema nekog leka za ovo, međutim ja posmatram pravljenje kućnih snimaka kao veliku pomoć, kao presek stanja songa u jednom momentu. U smislu, kad se napravi neki kućnih snimak kojim su svi u dovoljnom procentu zadovoljni (po pitanju pesme i izvedbe, ne mislim na ton), da onda svako ima zadatak da preslušava te snimke po milion puta u slobodno vreme kako bi oni zaista ušli u mali mozak i postali glavna vodilja kasnije. Tako taj snimak/presek postaje template po kojem se dalje uvežbava stvar, u toj odvojenoj fazi uvežbavanja.. Na taj način se i tempo manje-više memoriše u malom mozgu. Dalje menjanje da ostane na minimumu (sve dok se prirodno ljudi ne zamore kad se odsvira neka "stota" svirka i slično, ali to je već neka naredna faza pesme)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Jul 2013, 13:26

Nemanja, citam sad ovo, i, sta da kazem... jedini nacin da bend opstane jeste da jedan covek/magarac :mrgreen: vuce sve... Eto, kod tebe cak ni tako nije islo... Konsterniran sam, i... + masine. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Jul 2013, 13:27

Kristijan wrote: Мени се безброј пута десило да неко није направио ни једну комплетну деоницу за свој инструмент одлучи да неку минијатурну фразу угура у постојећу инструменталну деоницу како зна и уме, и инсистира да се то баш тако углави, без обзира што то нема у суштини никакве везе са том нумером, у најмању руку би захтевало да се карактер комплетне нумере промени. Јер ето, то је ауторски бенд, и ко сме да им ограничава креативну слободу! И то обично раде они људи који нису никад донели сопствену комплетну нумеру, конкретан резултат једног темељнијег рада, него ето тако праве неке "мињончиће" сумњиве употребне вредности.
This.
Donesem celu numeru. Onda neko zeli da ubaci jedan delic, uvek ali uvek, osamsto puta prezvakan i predvidljiv [bar za mene], i kako objasniti...Ne mozes da ispadas tiranin i da kazes NE, niti mozes da ubacis ako kompletno menja vibe celog dela ili cele pesme. Desavalo mi se da onda celu numeru odbacim objasnjavajuci kako je ne vidimo na isti nacin i kako therefore ne treba da je sviramo.

@Komil
Good point, ali =>

Ogromna je kolicina rada potrebna da bi se samo nekome predstavila ideja. Treba da provedes vise sati, nekad i desetine, kako bi nekome predstavio ideju. Okej, mozes da snimis jedan riff. Ali to da li ce neko pozeleti da ga svira zavisi od partiture bassa, druge gitare, klavijature, bubnjarskog ritma iza i sl. Ne mozes ocekivati istu reakciju kada nekome snimis gitarski riff uz metronom i kazes mu zamisli kako je dobra pesma! i kada mu prakticno snimis pesmu, uz veoma blizu onoga sto bubanj i bass treba da sviraju [pri tome kad ja donesem pesmu nikad ne kazem da to mora tako, zaboga nisam MAlmsteen, vec mogu da sviraju sta god hoce, samo da je taj neki vibe, dakle da preko rasplinutijeg ritma po tomovima ne sviraju Molerovu tehniku i funk na primer, vec da je in a similar ballpark].
Desavalo mi se mnogo puta da snimim prakticno celu pesmu za koju sam prilicno siguran da je dobra, odnesem je bendasima, i od njih dobijem samo "pa ok je", ili "ovo me ne radi".
Prvo, postoje pesme koje te jako rade dok ih sviras, a koje nikada ne zelis da slusas.
A drugo, dobiti negativan response u takvim slucajevima je savrseno normalno i savrseno ok, ja to razumem, ali zamislite koja je to onda kolicina truda od strane nekog proklamovanog ili neproklamovanog "vodje" benda, znaci treba ka potpuno neizvesnom ishodu toliko se iscimati, snimiti i docarati ideje najbolje moguce, nadati se da ce to nekoga da radi, posle toga da ce da dodje na probu to da svira, da ce da svira kako treba, [mada ovde ja samo ocekujem da na najnizem prihvatljivom nivou svira svoj instrument, ne mora uopste svoje sopstvene partiture preko moje ideje da svira kako treba, ali je naravno pozeljno haha], i da ce na kraju iz tih inputa da nekako izadje neki obogaceni output, ma kako ga merili, da li percipiranjem postojanja pozitivnih emocija u nama samima ili ako ta muzika to indukuje u drugim osobama a onda povratnom nekom ego spregom kanda i u nama samima. Oh whatever...

Kao sto rekoh, jako je tesko...Mashine jesu zakon Nemanja, ali ja sam jednostavno za DAW retardiran. Kontam ja sve kako, ali ne umem to nigde da nadjem. Nista mi nije manje intuitivno od editora u CUbase-u, Nuendo-u, Ableton-u i drugim programima. Bas se retko u nekoj sredini osetim kao debil, ali kad udjem u neki DAW bas mi totalno ne ide. A mnogo mnogo zelim da umem kao Richard D James :D

Kill surf city

Post by Kill surf city » 31 Jul 2013, 13:44

+meh

komil

Post by komil » 31 Jul 2013, 14:14

@Cortex, malko smo se razišli zato što ja nisam mislio na predstavljanje ideja nego na proces vežbanja i ustaljivanja pesme. Mislio sam na zajednički snimak, može i na jednokanalnom kasetofonu preko malog mica. Ono kad ste već svi tu negde, ali je potreban neki presek, kako se ne bi desilo da se sve "komponuje" u nedogled. Kao npr. da neko uspori za 40bpm iz bilo kog razloga, i time izsabotira ostale.

A predstavljanje ideja je muka svoje vrste, sa tim sam se namučio... jao...
Ima jedna poljska poslovica koja prevedena glasi "Glupome se ne pokazuje u pola posla". :XD: Dosta je primljenljiva na ovo :lol: Nekad potrošim gomilu priče da objasnim ideju, ali u praksi se svodilo na to da sam se sa ljudima ukapirao veoma brzo ili zapravo nikad... :hide:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 Jul 2013, 14:19

komil wrote:@Cortex, malko smo se razišli zato što ja nisam mislio na predstavljanje ideja nego na proces vežbanja i ustaljivanja pesme. Mislio sam na zajednički snimak, može i na jednokanalnom kasetofonu preko malog mica. Ono kad ste već svi tu negde, ali je potreban neki presek, kako se ne bi desilo da se sve "komponuje" u nedogled. Kao npr. da neko uspori za 40bpm iz bilo kog razloga, i time izsabotira ostale.

A predstavljanje ideja je muka svoje vrste, sa tim sam se namučio... jao...
Ima jedna poljska poslovica koja prevedena glasi "Glupome se ne pokazuje u pola posla". :XD: Dosta je primljenljiva na ovo :lol: Nekad potrošim gomilu priče da objasnim ideju, ali u praksi se svodilo na to da sam se sa ljudima ukapirao veoma brzo ili zapravo nikad... :hide:
Aha, e ma nismo se razisli, to sto si rekao sam pozdravio i slozio se a onda krenuo dalje sa ovim mojim oko predstavljanjem ideja :))

Kill-e kille, here, i'm doin' it to you too :PPP

Post Reply