Marshall OD/Dist pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Marshall OD/Dist pedale

Post by mislim_stvarno » 07 Aug 2013, 01:25

tommytigh77 wrote: Pritom, ne tvrdim da čujem frekvencije koje čuju šišmiši i delfini, ali garantujem da bi svako kome bi se dala prilika da se ubode u dobro pojačalo sa dva kratka high-end kabla, čuo vrlo jasno o čemu pričam u A/B testu.
Ok, necu sad da pocinjem neku raspravu jer nisam koristio marshall pedale live, i da kazem da verujem da bi mnogi culi razliku u a/b testu izmedju marshallovog bypassa i true-bypassa te pedale, ali opet moram da postavim svoje pitanje: da li je to zaista neophodno? Da li ces LIVE, na probi ili svirci cuti bilo kakvu razliku? Pogotovo u ovakvim uslovima sa opremom kakvi su u bg-u.

Hocu da kazem, sve je to lepo sto se u sobi cuje ta razlika, ali iskreno ne verujem da to moze da se oseti na probi ili svirci. Pogotovo to nece osetiti pocetnik koji trazi neko jeftino resenje koje bi vukao sa sobom na probice sa drugarima.

Stvarno mi nije cilj da sad smaram, podjebavam ili nesto tako, ali stvarno ne mogu da poverujem da to ima tolikog uticaja kako se ovde predstavlja.

Ako se ne varam, tema je otvorena jer su coveka zanimale pedale jer jeftino mogu da se nadju. Za 30-40e koliko su polovne, ja ne verujem da moze mnogo bolje da se prodje...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Aug 2013, 03:25

mislim_stvarno wrote:Hocu da kazem, sve je to lepo sto se u sobi cuje ta razlika, ali iskreno ne verujem da to moze da se oseti na probi ili svirci. Pogotovo to nece osetiti pocetnik koji trazi neko jeftino resenje koje bi vukao sa sobom na probice sa drugarima.
Na svirci i probi se, nažalost, ta razlika mnogo bolje čuje nego u sobi, jer tad ti najviše i fali ''tvoj'' ton. Što se početnika tiče, naravno da neće provaliti o čemu se radi, ali zato valjda i postoje starije i iskusnije kolege na ovom forumu da kažu nešto, zato valjda klinci i postavljaju pitanja ovde. I ja im iz najbolje namere, iz sveg srca, kažem da beže od Marshall pedala koliko ih đavo nosi. Naravno, ako sviraju mjetal na krš kablove i krš pojačala (za šta je ogromna verovatnoća), sad neće provaliti razliku, ali će pre ili kasnije odrasti, pa će, kad provale da im nešto zeza ton, sve po spisku onom ko im je preporučio Marshall pedale. A ja, izvin'te, ne bih da budem taj.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Aug 2013, 03:44

P.S. Za 30-40 eura, mogu da se nađu polovne: DOD 250 (fantastičan drive, nešto najbliže Maxon-u SD-9, samo malo ''drčnije'' od njega); Digitech Bad Monkey (najbolji ''budget'' tubescreamer, radi bolje nego desna strana mog Xotic BB Plus); BOSS DS-1 (lično je ne volim ,ali mJetalci ovog sveta ne mogu bez nje), i, uz malo sreće, BOSS SD-1 (najcenjeniji non-boutique overdrive). Plus, sve ove pedale imaju neuporedivo bolje rešen i manje problematičan bypass nego Marshall pedale. O superiornosti tona i lakoći upotrebe da i ne pričam. Toliko o ''povoljnoj ceni'' Marshall pedala.

Usred Zala

Post by Usred Zala » 07 Aug 2013, 10:06

30 e polovna, radi kao booster i overdrive:

Kada se kako-tako savlada umeće sviranja dlake više ne smetaju :D!

miksolidijan

Post by miksolidijan » 07 Aug 2013, 23:11

Imao sam sve 3 marshall distorzije, sad imam blues breaker i jackhammer, uglavnom koristim bb, vec jedno 3 godine. Ima vrlo lep, topao ton, mnogo bolji nego drive sa mog marshall avt pojacala. Cvrsto kuciste, duplo cvrsce od boss-ovih pedala. Za te pare odlicna.

AutoDog

Post by AutoDog » 25 Apr 2014, 00:07

tommytigh77 wrote:P.S. Za 30-40 eura, mogu da se nađu polovne: DOD 250 (fantastičan drive, nešto najbliže Maxon-u SD-9, samo malo ''drčnije'' od njega); Digitech Bad Monkey (najbolji ''budget'' tubescreamer, radi bolje nego desna strana mog Xotic BB Plus); BOSS DS-1 (lično je ne volim ,ali mJetalci ovog sveta ne mogu bez nje), i, uz malo sreće, BOSS SD-1 (najcenjeniji non-boutique overdrive). Plus, sve ove pedale imaju neuporedivo bolje rešen i manje problematičan bypass nego Marshall pedale. O superiornosti tona i lakoći upotrebe da i ne pričam. Toliko o ''povoljnoj ceni'' Marshall pedala.
Bas sam pre neki dan naleteo po kuci na ds2 na kojoj sam svirao pre 25 god :metal: Prava stvar! Nego dodao bih ja tu i blues driver-a! Uh kako to izuva! A gde mogu da se nadju polovne?

Inace, sto se tice marshall-a meni su katastrofa i blues i guvnor, bolje ustekati kintu pa kupiti boss, ali dobro, kome se sviodja bluzbrejker samo napred, meni totalno ubije i zamulja zvuk gitare!

Џими

Post by Џими » 25 Apr 2014, 16:12

Ја сам имао ту Маршал Џекхемер педалу једно годину дана, па је мењао за неке звучнике, давно је то било. Солидно је радила посао, али ме није претерано одушевљавала звуком, нарочито ОД мод наспрам ДИСТ, премда се сећам да је неупоредиво боље радила уз гитаре са гласнијим магнетима. Али за те паре, мислим да је прва лига.

Не верујем да је иједна Маршалова педала лоша. Нарочито ме одушевљава дизајн, све је метално, неуништиве су.
Тренутно имам њихов Компресор и мислим да ћу га још дуго користити.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 26 Apr 2014, 00:39

AutoDog wrote:A gde mogu da se nadju polovne?
Imaš na Kupujem Prodajem, pa razgledaj, traži... Često ima za 50 ili manje eura da se uzme Boss SD-1 (ne mešati sa DS-1), koja je po mom mišljenju najbolja drive pedala ispod 100 eura.
AutoDog wrote:Inace, sto se tice marshall-a meni su katastrofa i blues i guvnor, bolje ustekati kintu pa kupiti boss, ali dobro, kome se sviodja bluzbrejker samo napred, meni totalno ubije i zamulja zvuk gitare!

:1: Zamulja i ubije zvuk gitare i kad je ISKLJUČENA, a kamoli kad je upališ.

andrej]

Post by andrej] » 26 Apr 2014, 11:49

Jos jednom napominjem da je Guvnor sa jednim eliminisanim (secnutim) kondenzatorom odlicna pedala (to mu eliminise taj 'mokro cebe preko cab-a efekat), bolja od kompletnog trenutnog boss asortimana. U rangu sa rat-om, samo sa boljom definicijom tonova u akordima.

nesharm

Post by nesharm » 27 Apr 2014, 09:47

Imam Guvnor-asa takvim modom, i dalje je to jedna muljava pedala. Pogotovo se to cuje na malom Voxu lampasu koji je prilicno bright pojacalo. Pedala mi stoji u ormanu...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Apr 2014, 10:16

Jeste muljava, ali kad se to propisno pojaca (posto pretpostavljam da je svima ovde jasno da sviranje na tiho ne moze da posluzi za bilo kakvu realnu procenu upotrebne vrednosti), i kad dodje ostatak benda, moze to i vise nego lepo da posluzi. Ja sam je svirao u stock stanju, i cak tada mi je bilo prihvatljivo, sluzilo je svrsi, mada nisam je cuo sa modifikacijom.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Apr 2014, 12:19

Imao sam sve te pedale, komplet marshall asortiman. Zajednicko im je shto zbog kvaliteta elektronike unutra one zvuce kao da shishte, tj u zvuku kao da imaju neke frekvencije vishka. Isto je i sa boss pedalama nove generacije. Verovatno je to do jeftinih komponenti. Nekako zvuci to okej, ali ima nesto u zvuku shto me jako nervira. Digitech nema to toliko izrazeno, ali njihove pedale sterilishu zvuk gitare. Cak i bad monkey, koji je najbolja pedala koju su napravili, opet nekako sterilnije zvuci od pravog Tjub Skrimera. Po meni Pro Co Rat, OCD (i Fulltone svi drajvovi), Carl Martin, EHX Big Muff i ostale pedale, Stare Ibanez i Roland pedale i par boutique pedala, to je to shto treba juriti za drajv, ostalo je kompromisno resenje, mada opet, svakom neshto lezi. Drug ima boss pedalbord i kupovao je iskljucivo Boss pedale. Strat i JCM900 i okej zvuchi sve to. Moguce da se taj hiss koji je mene nervirao na fender pojacalima drugacije manifestuje na Marshall ili Vox-u... :nixweiss: :ziveli:

Post Reply