Youtube UBIJA totalno zvuk (iako je ovo phone mic)... al' dobro, ovo je samo teaser Igrali smo se sa postavkom mikrofona, probali par gitara i tako toooo... Porbacemo Jhon Mayer strat, Custom tele (wide range hamovi), Tasinu custom gitaru, Docin Tas Paul, Universe 7string, MM Luke, moj Vintage sa p90 setom ...
Najiskrenije preporucujem da skinete nekompresovan fajl sa sendspace linka posto soundcloud poprilicno menja orefinalni zvuk (sto upravo ovim testom mozete i da potvrdite). Bas sam se razocarao u ovaj servis...
Uglavnom, prilicno raw test. Apsolutno nikakva intervencija na gitarskim trakama osim balansa izmedju 3 koriscena mikrofona (2x sm57 freedman tehnika i Neuman U87 kao room mic) i EQ hi cut na oko 9khz da skinem bespotreban "fizz". Nikakvi "enhanceri", dodatni EQ-evi, vitalajzeri i ostale gluposti... Cak sam malo vise naglasio sobu da bi zvucalo sto "zivlje".
probao u liri kod sava centra pre neki dan. ima klin da se useres. dobra je i na drajvu, ali nisam mogao da je probam na nekom haj gejnu jer u radnji imaju samo kombo pojacala... cena prava sitnica, 1600 evra.
p90 u neku koji izuva (Duesenberg Domino P-90). mnogo dobar ham u bridzu isto (Duesenberg Grand Vintage Humbucker). lep tremolo sistem.
Gitare su bruka i cena jeste sitnica u odnosu na kvalitet. Jedan poznanik, inače vrlooo iskusan svirač je prodao svog Custom Strata (što sam ja smatrao suludim) da bi kupio Duesenberga (***** li ga, ne mogu da se setim koji model). Čuo sam kasnije da je zadovoljan i da mu nije žao.
U poredjenu sa gitarama sličnog cenovnog ranga- šije.
Ja sam probao Starplayera i mnooogoo mi se svideo, kad sam ga uzeo u ruke imao sam osećaj kao da sam seo u tenk.
Prvi put svirao Fender Meksiko Standarda. Obzirom na to koliko su ga neki na ovom forumu napljuvali- očekivao sam da je gori od Skvajera.
Svidela mi se gitara. Naravno, nisam očekivao da će imati karakter i da će zvučati drugačije u odnosu na druge. Obzirom na to da mi je strat guitar of choice (kako ono reče Cortex), a svirao sam American Deluxe modele kod drugara i imam jedong strata (Skvajera, nažalost), ova mi je bila sasvim okej i bolja mi ne bi ni trebala, realno. Možda ću da je kupim skorije.