Kupujem novo pojacalo! pomoc,predlozi :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

theory93rk

Kupujem novo pojacalo! pomoc,predlozi :)

Post by theory93rk » 12 Aug 2013, 15:42

Hocu da uzmem novo pojacalo..Sviram punk,al mi vise odgovara metal zvuk,npr kao sto ima gitarista iz Eyesburna..imam Gibson Les Paul Studio i trenutno Laney LX65R i imam Boss MT2 koja dobro zvuci na ovom pojacalu al kad odem na svirke gde nije moje pojacalo,jako mi je tesko namestiti dobar zvuk..molim pomoc..dal uopste treba da kupujem pojacalo ili mogu da se nabudzim pedalama ? najvise bi hteo da uzmem neko lampasko pojacalo,al ne znam koje..vec par godina nisam u toku pa.. :) Hvala! :)

rockozaurus

Re: Kupujem novo pojacalo! pomoc,predlozi :)

Post by rockozaurus » 12 Aug 2013, 16:21

Koji je smisao da kupujes novo pojacalo,kada ionako na svirkama sviras na nekom drugom!? :?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Aug 2013, 16:41

mozda ako bude imao dobro pojacalo namerava da ga vuce sa sobom, mozda ce da snima na njemu, mozda mu se jednostavno hoce bolje pojacalo ;) Mislim, svako ima svoj razlog, postoje ljudi kojima gibson les paul custom nije potreban, ali vole da ga gledaju i slikaju :mrgreen:

elem, theory93rk koliko para mislis da potrosis?

theory93rk

Post by theory93rk » 12 Aug 2013, 17:41

Upravo to..Uglavnom vucem svoje pojacalo na manje svirke,al svirao sam na par festivala i tamo je njihova oprema..I vrvtn cu snimati nesto pa mi treba nesto bolje,neku lampu... :) pa sta ja znam,nekih 400-450 e max..znam da necu naci lampu za 400e al mozda neko zna neki dobar tranzistor.. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Aug 2013, 17:55

nisam bas siguran sta bi mogao da uzmes a da ti radi svirke... :?

Recimo sta bi moglo da se uklopi u budzet:
Peavey Classic 30 - svirao sam ga jednom, davno bese, ali sigurno uz neku pedalu moze da radi tvrdje stvari
peavey bandit - super pojacalo, nema sta
marshall valvestate - hibrid polovan da ulovis, ispod te sume je, dobro radi
marshall tranzistorci iz 80ih - ja vec nekoliko godina sviram jednog, i nemam zelju da ga menjam, meni je super :D
randall rg75 - valjda nisam promasio oznaku :D full lampas, nov je oko 450-500e u artistu, polovnog videh skoro za 300 cini mi se

mozda peavey valveking mozes da ulovis...

Ako ides na opciju da ozvucis pojacalo, onda mozes da razmotris one malisane od fazon 5w, npr meni je blackstar ht5 mnogo mocno zvucao kad sam ga probao (mada, ne secam se da li se uklapa u cenu :hide: )...

Mozda neko da neki pametniji predlog :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 12 Aug 2013, 20:03

Ima na oglasima Valveking glava sa futsvicom za 370e u mint stanju
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-V ... d=33326682
(znam da je mint jer sam probao amp, sredjivao momku neke pedale. Vredi probati, ako mozes izvuci zvuk koji ti odgovara, mislim da je cena ok

denikarabenc

Post by denikarabenc » 12 Aug 2013, 23:33

Ja preporucujem Marshall AVT50 ako mozes da nadjes, imam ga ja, ispod te cene je, i za te pare mislim da radi i vise nego odlicno.
Peavy Classic 30 je isto dobro.
A za zvuk kao Eyesburn, najbolje je da uzmes isto pojacalo kao i on sto ima :)

Tenji

Post by Tenji » 13 Aug 2013, 01:05

Kad sam gledao Eyesburn prosle godine jedan gitarista je furao Marshall JCM2000, a drugi Peavey 6505, glave + box naravno. Mozda ti ne znaci mnogo, ali ja sam eto uzeo pre par godina 6505+ kombo za 470 evra, listaj oglase, pa mozda naleti nesto.

theory93rk

Post by theory93rk » 13 Aug 2013, 03:40

Do sada mi se najvise svidja AVT50 .. :) Jel ima jos neko neki predlog ? :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Aug 2013, 10:00

Studio gde sam vezbao pre par godina sa bendom imao je avt i bandit, uvek sam koristio bandit jer avt skoro nikako ne izlazi iz mixa. samo stvara (neprijatnu) buku.

... a ja sam marshall guy...

theory93rk

Post by theory93rk » 14 Aug 2013, 01:41

Danas sam bio u mitrosu i lik mi je preporucio Blackstar ID60 TVP .. Sta mislite o tom pojacalu? Meni se iskreno ne svidja zato sto je digitalno barem kolko sam ja skontao.. :) a sa druge strane,uopste nije imao los zvuk..prikljucio ga je na Gibsona i bas je dobar zvuk imao :) I saznao sam da se taj marshall avt50 vise ne proizvodi :( a ne bih bas da kupujem polovno pojacalo,iskreno nemam bas ni razlog zasto ne,al nekako sam sigurniji ako kupim novo pojacalo :)

theory93rk

Post by theory93rk » 14 Aug 2013, 01:52

Ae daj neki model marshala..sem avt-a nisam nista gledao tako da i slabo znam dal ima nesto dobro ili ne :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Aug 2013, 08:41

pa, ako ces novo, onda nista od marshala ne mozes da uzmes a da vredi (mislim, mozes mg, ali to je...)...

jurenje novog ti to drasticno suzava izbor...
mislim, sad sam pogledao na mitrosovom sajtu sta moze da se uzme za oko 450e a da valja (po mom misljenju) i ispunjava tvoje uslove (lampe/hibrid i snaga za svirke) i to je:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/13985-Bugera-V55/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/2152-Laney-LV200/
ako hoces novo, moras sam da prosetas, probas i izaberes, mi ne znamo tacne cene i ono sta se moze naci...
evo i ovo, jeste malo skuplje...
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 9&art=1385

koliko je id60? ja sam tek skoro video da su izasli ti blekstarovi, nisam znao ni da ih imaju u mitrosu. zvuce dobro na osnovu yt klipova

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Aug 2013, 09:39

Mislim da bi 30-ka + footswitch bila totalna pobeda... Samo da je dobiju u Mitrosu, trenutno ga nemaju ni na sajtu, a čika Thomann kaže:

http://www.thomann.de/gb/blackstar_id30_tvp.htm

Obzirom koje mogućnosti pojačalo pruža, mislim da je footswitch za neku raznovrsniju svirku (gde ti treba više od jednog podešavanja) baš neophodan...

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/158 ... ONTROLLER/

Po demoima, da trenutno tražim pojačalo za te pare, ja bih ovo pojačalo kupio u treptaju oka, spram bilo kog solid state pojačala ili digitalnog pojačala u tom cenovnom rangu (i to pričam o ukupnoj ceni pojačala i footswitch-a). Ako ništa drugo, barem bih ga OZBILJNO razmotrio kao opciju za kupovinu. Čini mi se kao da nema žanra kojeg ne možeš sa ovim da odsviraš.

Jedina bojazan je - šta ako se pokvari? Ali opet, sve se kvari, *ebem li ga... :?

denikarabenc

Post by denikarabenc » 14 Aug 2013, 12:07

theory93rk wrote:Danas sam bio u mitrosu i lik mi je preporucio Blackstar ID60 TVP .. Sta mislite o tom pojacalu? Meni se iskreno ne svidja zato sto je digitalno barem kolko sam ja skontao.. :) a sa druge strane,uopste nije imao los zvuk..prikljucio ga je na Gibsona i bas je dobar zvuk imao :) I saznao sam da se taj marshall avt50 vise ne proizvodi :( a ne bih bas da kupujem polovno pojacalo,iskreno nemam bas ni razlog zasto ne,al nekako sam sigurniji ako kupim novo pojacalo :)
Ne svidja ti se sto je digitalno, ili ti se ne svidja sto ima takav zvuk kakav ima? Ako ti se ne svidja samo zato sto je digitalno, koga briga, zvuk je vazan. Unutra, sto se mene tice, mogu da budu i veverice koje se deru, ako to zvuci dobro, to je to, briga me da li je unutra lampa, tranzistor, AD konverter ili parce slanine.

To sto hoces novo zaista suzava izbor dosta, tako da ne znam sta bih ti preporucio. Nisam probao mnogo tih pojacala.
Probao sam tog Lannyja LV200, meni se izuzetno nije svideo, ali ima ljudi kojima se svidja.
Recimo HT 5 je extra, ali mi se cini da je slabo za svirke. Nisam imao prilike da sviram svirku na njemu, ali ovako mi se svideo.

Post Reply