Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Oprema Koju Imate

Post by Kristijan » 13 Aug 2013, 07:02

Молим те напиши мало детаља о овој Хонер гитари. Спецификације, цена, први утисци и тако то... Може и неки снимак ако је изводљиво. Ако ти није тешко, направи засебну тему на пдфоруму за акустичну гитару. Унапред се захваљујем.

HeatMan

Post by HeatMan » 13 Aug 2013, 17:26

prvi utisak: preodličan instrument. ne raštimava se, i ima jako specifičan zvuk, i jako lepo reaguje na dinamiku sviranja. meni se svideo. pogotovo za moj fingerpicking gde je podosta ujednačen u svakom registru.. Cena je bila 300e u mitrosu. Videću ako ga budem danas snimao u nekoj pesmi da odradim neki brzinski demo...

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/138 ... --Earvana/

http://www.youtube.com/watch?v=lJ9xFHnwhpA

HeatMan

Post by HeatMan » 13 Aug 2013, 21:01

update: jeftina gitara, klasični problemi.

krenuo da zamenim žice, kad ono treći pin ne mogu da izvučem nikako. čini mi se i da je iskrivljen u gitari.. toliko o tome.

sutra vraćam u mitros, jbg.

Bili D Kid

Post by Bili D Kid » 13 Aug 2013, 22:18

HeatMan wrote:prvi utisak: preodličan instrument. ne raštimava se, i ima jako specifičan zvuk, i jako lepo reaguje na dinamiku sviranja. meni se svideo. pogotovo za moj fingerpicking gde je podosta ujednačen u svakom registru.. Cena je bila 300e u mitrosu. Videću ako ga budem danas snimao u nekoj pesmi da odradim neki brzinski demo...

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/138 ... --Earvana/

http://www.youtube.com/watch?v=lJ9xFHnwhpA
Mnogo je to para za takvu gitaru. Max 150 eura.

HeatMan

Post by HeatMan » 13 Aug 2013, 23:21

payi, gitara jako dobro zvuči. i nema toliko disonancije na gornjim harmonicima kao kod ostalih gitara tog cenovnog ranga. zato sam je i uzeo, ali je "ružna" jer se nije išlo na vizuelni ugođaj. e sad, to što je pin zakucan nakrivo, to je klasičan problem tih jeftinijih djitri. moraće da mi vrate pare jbg

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 14 Aug 2013, 16:24

Image ESP/LTD M-50
Image Laney LX20R + Futsvič™

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Aug 2013, 18:30

cestitke na prinovi, da te dugo sluzi!

sta kazes na taj m50? kakav je?

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 14 Aug 2013, 19:01

Hvala, hvala!
Nisam neko ko bi mogao baš da kritikuje. Mejd in Indonezija.
Probao sam pored ove i Epifon LP 100, Džekson JS32r, Ibanez GRG 170dx, Šekter SGR c1, i Jamahu RGX220dz, i iskreno, mojim neiskusnim ušima je M50 imala najbogatiji zvuk. Vrat je nešto deblji od Ibaneza i malko širi od Džeksona, meni onako taman. Štimeri su odlični zasad, ali kobilica raštimava, žestoko. To mi je jedina zamerka, inače sam sasvim zadovoljan.
Magneti su neki stok, mogu da rikordujem ako te zanima kako zvuče.

nesharm

Post by nesharm » 15 Aug 2013, 10:07

ESP mi se cini da od svih tih mjelal gitara od 200-300 evra, ugradjuje najbolje magnete, otuda nemoj da te cudi sto je zvucala najbolje. Pohvalio ih je i Rob na nekom od tih *-50 modela koje je testirao za Andertons.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Aug 2013, 22:41

Evo nešto bzvz, smanjeno pojačalo, raštiman, probavao sam da li je ovaj moj digitalac uopšte sposoban da snimi neki zvuk i da li je moj internet sposoban za upload videa na youtube...pa ću videti sledećih dana da ozbiljnije snimim gitare, tj. da se čuje razlika između telca i strata
ovo je modern player telecaster thinline deluxe, maxles klon OCD i blues deluxe pojačalo....OCD je gain na 9 sati

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Aug 2013, 23:01

Super mi je taj Telac. :) OCD super radi kao i uvek, a aparat uopste ne hvata lose - lepo se cuje i jaci i slabiji drive usled dinamike sviranja, i sto se mene tice, zvuk se cini bas lep, pun, prirodan, cak i na ovakvom snimku. :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 22 Aug 2013, 23:03

Baba Slim wrote:Super mi je taj Telac. :) OCD super radi kao i uvek, a aparat uopste ne hvata lose - lepo se cuje i jaci i slabiji drive usled dinamike sviranja, i sto se mene tice, zvuk se cini bas lep, pun, prirodan, cak i na ovakvom snimku. :ziveli:
:1:
da brej, lep sound sasvim i lepo svirkanje @Thrill, sve bas kako treba

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 23 Aug 2013, 14:53

L4t3r4lu5 wrote:Kobilica raštimava, žestoko.
Ovo više nije tačno. Ne znam kako ali sada radi savršeno. Mada ga nikad neću koristiti nešto preterano.
nesharm wrote:Pohvalio ih je i Rob na nekom od tih *-50 modela koje je testirao za Andertons.
Da, Eklips:

Ovaj Džekson je previše seksi. :cry:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Aug 2013, 16:30

Baba Slim wrote:Super mi je taj Telac. :) OCD super radi kao i uvek, a aparat uopste ne hvata lose - lepo se cuje i jaci i slabiji drive usled dinamike sviranja, i sto se mene tice, zvuk se cini bas lep, pun, prirodan, cak i na ovakvom snimku. :ziveli:
Super je OCD, fali mu srednjih malo, ali baš mu to valjda i daje prijatniji zvuk...kontam da ga uparim sa nekim ts9 klonom koji ima i kontrolu za bas, pošto sam ts9 prodao upravo jer mu je falilo basa kad se nagazi :)
Evo jednog malo dužeg, pa ću videti i strata da snimim.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 24 Aug 2013, 21:02

Nedavno nabavio:

Image

i od Nemanje kupio:

Image

Naime, Behringer preamp sam kupio po savetu jednog coveka koji se takodje bavi akusticnom tezgom, i kaze da je razlika u zvuku pri koriscenju preampa i vise nego osetna u odnosu na to kad se ne koristi, i kod skupih i kod jeftinih gitara. Ja sam bio voljan da ga poslusam i nabavim tu spravicu, pa cu ubrzo i sa mojom gitarom isprobati da vidim kako radi, i koliko taj preamp zapravo ima doprinosa boljem zvuku u mom konkretnom setapu... Prijatelj doduse ima onaj model preampa sa EQ presetima, ali ga inace iskljucivo korsiti na Neutral presetu, sto je na ovom mom prostijem modelu jedini dostupni "voicing"...

U svakom slucaju, mogu ga koristiti i kao preamp za mikrofon pri sobnom snimanju ako mi zatreba, i kao DI box. A ako mi se bs ne bude svidelo, ili mu ne budem nasao odgovarajucu primenu, kapiram da ga uvek mogu prodati za cenu po kojoj sam ga ja uzeo sa oglasa.

Sto se EQ-a tice, isprobao sam ga jos davno kod Nemanje, tog dana kad je i njemu stigao. Nema apsolutno nikakvog suma, niti degradacije kvaliteta zvuka sa pedalom u lancu, a to sto radi radi kako treba, s tim sto sam je ja uzeo cisto da mi bude najprostiji volume boost, da ne bih morao rukom da pojacavam/stisavam akustaru, jer su kontrole na preampu akustare malo nezgodne za brzo rukovanje.

Necu vise Novu System koristiti u akusticnoj svirci kao do sada, jer sam na poslednjoj svirci sasvim slucajno utvrdio da Nova znatno utice na zvuk akustare (s tim sto mi apsolutno nije jasno kako to nisam primetio odmah, ili bar ranije, pre ove svirke, obzirom da je razlika drasticna). Svakako sam je koristio najvise radi boosta/kompresora, pa sam taman s nje vukao i ostalo - reverb (koji mogu namestiti na mikseti svakako) i delay (koji mi sustinski nije ni potreban). Kako sam sada boostovanje resio EQ pedalom, ostalo mi nije potrebno, tako da Nova ostaje spakovana za elektricnu svirku iskljucivo, a za akustiku ide manji, jednostavniji setup.

Post Reply