Možda, ali ti se tamo ne javljaš na "kupujem" oglase, napišeš da imaš baš to na prodaju, a onda kad te neko nazove budeš toliko nespreman da pojma nemaš, smeješ se kad ti neko pomene napajanje (koje ide uz uređaj kad se kupi tamo gde si reko da si kupio).... (1+1+1=3) Znaš kako, sabiraju se poeni, a ovaj je sakupio dovoljno poena da se bude na oprezu. Pod na oprezu mislim na traženje fotke onog što nudi (pa proveravanje autentičnosti te fotke na google images) i na ne plaćanje para unapred itd. itd...Kill surf city wrote:To zvuci ko moj nalog, koji sam teska srca napravio.
Možda ga samo boli k***, ali onda je pitanje da li kupcu to odgovara. Njega može iskreno da ne interesuje ni da li je uređaj ispravan, na kraju krajeva, prodaje ga zato što mu ne treba - ali who cares, onda kupac ne treba da rizikuje (ne za punu cenu).
Ja sam imao jednom slučaj da se čovek javi na moj "kupujem" oglas, i ponudi mi to za neke duplo manje pare nego što to vredi polovno. Odgovorio sam mu otprilike sa "ahahahahaha, dobra šala", posle dva dana mu je blokiran KP nalog, što evidentno znači da je čovek išao redom i pecao. Sa druge strane, baš looper sam kupio preko istog sajta i poslao pare unapred (čovek je bio izričit u tome). Ispalo je sve u redu u toj operaciji... I opet bih uradio isto. Ne treba generalizovati stvari, samo treba svaki put potrošiti par minuta na neko zdravorazumsko detektovanje sumnjivih ljudi i uređaja - i to je to.
To nije ni neki cilj ocena. Stvar je u tome da ljudi (pa i prevaranti) uglavnom idu linijom manjeg otpora i nisu baš suptilni, manji broj njih će i potrošiti vreme na operaciju "pumpanja" ocena.mislim_stvarno wrote:ni ja nemam ni jednu pozitivnu ni negativnu ocenu, a ako je neko napravio lazni nalog, sta ga sprecava da napravi jos 5 komada i na svaki zalepi po nekoliko pozitivnih ocena... zapravo, ako namerava da vara, sigurno ima jos nekoliko laznih naloga. "ocena" nije nikakvo merilo, do prosle godine ljudi nisu ni culi za pozitivne i negativne ocene, a sad nece da pricaju sa ljudima koji nemaju 15 pozitivnih ocena...
Ostavi dva automobila na parkingu, jedan otključan i jedan isti zaključan. Kada dođe lopov, izabraće otključan pre zaključanog. To uopšte ne znači da ne bi umeo da brzo razvali bravu na zaključanom.