Dobio sam na koriscenje od ortaka SD PearleyGates i 59 par magneta. Nasao sam info da je 59ka reverse polarity (mozda ne svaka, ali ova sto sam ja dobio navodno jeste).
Gitara je originalno bila povezana ovom semom i radila super
Povezao sam po ovoj semi:
PROBLEM
Radi, ali u poziciji prekidaca gde rade samo po jedan kalem bridza i neka, dobijam zvuk kao da je wah ukljucen. Ne dopada mi se uopste. Procitao sam da je to zbog toga sto je 59ka reverse polarity.
Moze li neko da mi kaze kako da promenim ozicenje da to izbacim. Kapiram da moram da namestim da u poziciji 4 ne rade unutrasnji kalemovi nego jedan unutrasnji i jedan spoljasnji
Spoiler:
Kako sam razmisljao, ali nisam siguran da moze
switch ima 8 nozica
|_|_|_|_|_|_|_|_|
po semi koju sam gore okacio, sa jb/jazz kombinacijom je ovako rasporedjeno |BLACK(bridge)|RED(neck)|BLACK(neck)|VOLUME|WHITE+RED(bridge)|GREEN(neck, ovo je uzemljeno)|povezano sa RED(neck)|WHITE(neck)|
Uzevsi u obzir da je reverse polarity (normalno je da je "gornji"(onaj blize vratu) kalem north, "donji" south, ako je reverse polarity, "gornji" je south, "donji" nort), ako sam dobro razumeo, to bi trebalo da znaci da zamenim pozicije crnoj i crvenoj zici, i beloj i zelenoj.
Mogu li ovako da vezem (tj da li je ispravno): |BLACK(bridge)|BLACK(neck)|RED(neck)|VOLUME|WHITE+RED(bridge)|WHITE(neck, ovo je uzemljeno)|povezano sa BLACK(neck)|GREEN(neck)|
jesi probao samo da zamenis mesta crvenoj i zelenoj na bilo kom od magneta? Da bi resio to sto ce biti aktivan spoljasnji umesto unutrasnjeg kalema, samo zarotiraj magnet za 180 stepeni Te 59ke bi trebalo da su simetricne pa nece uticati na full hum zvuk.
Koliko znam DiMarzio ima patent na Dual-Resonance coil, tj 2 kalema motana (prvenstveno) žicom različite debljine?
U slučaju samo mismatch-ovanih coil-ova be se usrali od novca koje bi Gibson morao da im šalje za svoje Burstbucker-e.
Da ne spominjem 99,9% ovih boutique PAF proizvođača.
Kada smo kod PAF™-a, to i double cream™ HB su Dimarzio trademark-ovi.. A to ne ističe, za razliku od patenta.
crnu i zelenu crvena valjda bese kod dimarzio. Crvenu i zelenu ako zamenis izvrnuces jedan kalem unutar buckera pa ce hum zvuk da se sjebe. Ovako okreces ceo bucker naopacke pa coil tap hvata spoljni kalem umesto unutrasnjeg.