Koja je najeftinija gitara najbolja za modifikovanje...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koja je najeftinija gitara najbolja za modifikovanje...
Ja imam epifona specijal 2 i koliko znam da je od mahagonija,od punog je drveta 100% jer je prilicno teska.Moj proble je u tome sto sviram narodnjake i potreban mi je stratokasterov ton,dakle ton singl magneta.Nemam ja kintu da uzmem fendera amerikanca pa se pitam da li je pametno da menjam ove hambekere ili da li da uzmem neku drugu jeftiniju kopiju stratokastera pa da joj menjam kompletan hardver.Sta vi mislite?Da li imate neke predloge za mene?
Ja sam mislio da joj nabacim ove magnete ali se pitam,da li cu zbog pozicije magneta dobiti stratokasterov zvuk?Ili mozda da ubacim jos jedan magnet u sredinu? Ili da batalim sve i uzmem nekog stratokastera i da njega nabudzim...
Ja sam mislio da joj nabacim ove magnete ali se pitam,da li cu zbog pozicije magneta dobiti stratokasterov zvuk?Ili mozda da ubacim jos jedan magnet u sredinu? Ili da batalim sve i uzmem nekog stratokastera i da njega nabudzim...
Re: Koja je najeftinija gitara najbolja za modifikovanje...
pobozan wrote: Ili da batalim sve i uzmem nekog stratokastera i da njega nabudzim...
Sam si odgovorio. Prosle godine sam video na svadbama dva coveka koja sviraju Squier Standard, i to jako uspesno, gitara od 150 evra.
Pitam se da li je bolji skvajer afiniti ili standard? Koji je bolji od ova dva za budzenje...?
Mene je nedavno sve pocelo da zanjima i aktivna elektronika i magneti i td.
Mene je nedavno sve pocelo da zanjima i aktivna elektronika i magneti i td.
Prebacio sam ovde onaj post, ne treba praviti 3 teme za jedno pitanjepobozan wrote:Sta mislite o ovoj gitari?
http://www.cortguitars.com/en/product/g250
Da li je neko imao od vas?Kakav joj je ton?Da li moze da se modifikacijom dobije fender stratokasterov ton?
Zanimaju me vasa misljenja i iskustva...
Odradis svadbe sa klot gitarama, pa vidis da li ti treba ikakvo budzenje, ili te samo svrbi novcanik.
-
Stratokasterov ton mozes da dobijes sa Stratokasterom 
Mislim da ti je mnogo pametnija varijanta da skupis malo novca i uzmes strata, kad to zelis. Mislm da bi neki Classic Vibe pomogao, ima ovde negde tema, pa pogledaj. Ja sam svirao samo jednog u prodavnici, i mislim da je prilicno lepa gitara za te pare. A mozes posle da ubacis neke magnete, ako procenis da ti trebaju.

Mislim da ti je mnogo pametnija varijanta da skupis malo novca i uzmes strata, kad to zelis. Mislm da bi neki Classic Vibe pomogao, ima ovde negde tema, pa pogledaj. Ja sam svirao samo jednog u prodavnici, i mislim da je prilicno lepa gitara za te pare. A mozes posle da ubacis neke magnete, ako procenis da ti trebaju.
za tebe classic vibe iskljucivo sa oglasa.i biraj 50 ica ima deblji vrat od 60 ice sve ostalo ti je nebitno ionako ces menjati ako ti je potrebno...zasto sa oglasa.korist je visestruka i vredi se malo pomuciti.prvo kupujes gitaru koja je ipak radila godinu dve tri,i stigla da pokaze neku deciju bolest ako je ima,verovatno bolje ugodjena gitara nego one u mitrosu i opustenija atmosfera prilikom probe instrumenta. i sve to za plafon 250 eura ako ti se zuri za 300 ima da biras po oglasima...denikarabenc wrote:Stratokasterov ton mozes da dobijes sa Stratokasterom
Ako sam vas razume mislite na clasic vibe squier.Takvu sam imao gitaru,kupljenu u mitrosu.Ok je to gitara i ima ok zvuk ali u rukama mi nije odavala neki preteran kvalitet.Ne zbog toga sto je skvajer vec sam ocekivao od nje mnogo vise.U opisu covek bi rekao da je ravna fenderu ali nije bas tako.Mada svirao sam s njom direktno u mikseti i da sam isao na pojacalo mozda bih bio zadovoljniji.Trenutno imam nekog fenera (rucno sastavljan u Sarajevu) a imam i ovu CORT G250 i slusao sam je na youtube i zvuci mi sasvim ok.Mene sad vise zanima da li je imao neko iskustvo sa ovom CORT G250 i zanima me kakva je to gitara.Vredi li na nju nabaciti fenderove magnete?Vredili ona za modifikaciju?Jel to kvalitetna gitara ili je igracka?
- mislim_stvarno
ovde nesto ne stima...
poslednji post:
a sada dalje:
znaci imas 3 gitare od cega su dve prakticno fenderi (kort je koncepcijski fender), imao si jos jednog, classic vibe, i hoces da kupujes jos jednu jer ne mozes da uzvuces fender ton? Mislim da tu nije problem gitara, ali ako hoces da probas da izvuces ono sto ti treba, prodaj sve tri, pa kupi neki mexikanac...
i onda na kraju pitas za cort kakva je gitara? pa ti je imas?! reci ti nama!
poslednji post:
prvi post:pobozan wrote:Trenutno imam nekog fenera (rucno sastavljan u Sarajevu) a imam i ovu CORT G250
cisto da dodam da mislim da je specijal 2 veslo koje ne vredi sredjivati... pogotovo ne da zvuci kao fender, nece nikad zazvucati kao fenderpobozan wrote:Ja imam epifona specijal 2 i koliko znam da je od mahagonija,od punog je drveta 100% jer je prilicno teska.
a sada dalje:
znaci imas 3 gitare od cega su dve prakticno fenderi (kort je koncepcijski fender), imao si jos jednog, classic vibe, i hoces da kupujes jos jednu jer ne mozes da uzvuces fender ton? Mislim da tu nije problem gitara, ali ako hoces da probas da izvuces ono sto ti treba, prodaj sve tri, pa kupi neki mexikanac...
i onda na kraju pitas za cort kakva je gitara? pa ti je imas?! reci ti nama!
Mislim da covek prica da ima gitare kao opciju da pazari...ne da ih stvarno ima
.

a sada dalje:
i onda na kraju pitas za cort kakva je gitara? pa ti je imas?! reci ti nama![/quote]
Nisi me razume.Ja trenutno imam samo epifona special 2 i EKO C2 a imam u opticaju,tj u ponudi,nekog sastavljenog fendera u Sarajevu i CORT G250 u BG.Ove zadnje dve su mi u ponudi...
Kazes da je epifon specijal 2 veslo.
nemoj tako brate,gitara je dobra,menjao sam potenciometar u NS kod jednog momka,mislim da ga u NS svi znaju,preporucili su mi ga u mitrosu,momak kaze da je dobra gotara,da je od dobrog drveta i preporuka je da joj nabacim neke DiMarzio magnete,kaze da bi ti magneti dobro radili na ovoj gitari.A pre svega sviram 18 godina aktivno i veruj da ni za skvajera ne bih rekao da je smece a kamo li za ovog epifona da je veslo.Ako volis gitare u svakoj ces naci nesto dobro.
Ali mene sad zanimaju gitare koje su najblja opcija za modifikaciju.Ovu eko sam bio nudio u prodaji,sreca pa sam oglas napisao da je ovo krs od gitare a jutros nadjoh da je moja EKO C2 model iz 1980.Ima hambeker sa dve zice,isakao sam ih i napravio sam dva singla i vadi kao pravi stratokaster.Jako malo znam o gitarama i pocelo je sve da me zanima.Ali ne zelim misljenja vec iskustva.
i onda na kraju pitas za cort kakva je gitara? pa ti je imas?! reci ti nama![/quote]
Nisi me razume.Ja trenutno imam samo epifona special 2 i EKO C2 a imam u opticaju,tj u ponudi,nekog sastavljenog fendera u Sarajevu i CORT G250 u BG.Ove zadnje dve su mi u ponudi...
Kazes da je epifon specijal 2 veslo.

Ali mene sad zanimaju gitare koje su najblja opcija za modifikaciju.Ovu eko sam bio nudio u prodaji,sreca pa sam oglas napisao da je ovo krs od gitare a jutros nadjoh da je moja EKO C2 model iz 1980.Ima hambeker sa dve zice,isakao sam ih i napravio sam dva singla i vadi kao pravi stratokaster.Jako malo znam o gitarama i pocelo je sve da me zanima.Ali ne zelim misljenja vec iskustva.
- mislim_stvarno
ok, jbg, lose sam razumeo, izvinjavam se 
ne znam, mozda je tvoj epi dobar komad, kad sam ja svirao specijal2, pragovi su mi isekli ruku, pot nije bio zategnut nego se vrteo kako je hteo, a i preklopnik je bio cudan i bagovao. Plus neko je ovde pisao da je naleteo na jednog gde je bridz na totalno pogresnoj poziciji...
recimo svirao sam ortakinjinog squier standard fat strata koji super radi, i bez ikakvih slicnih problema.
da ponovim jos jednom, cak da izbusis telo epiju za srednji magnet, i stavis na njega strat masku sa tri singla, zbog krace skale i drugacijeg drveta (za koje ne verujem da je mahagoni), neces uspeti da izvuces strat tonove... mislim da se ne isplati investicija
Sto se korta tice, to bi trebalo da su gitare pristojnog kvaliteta. U kort fabrici se prave i ibanezi i ltd sve do serije 1000, tako da kvalitet je sigurno dobar, a da li ce te zadovoljiti, to je pitanje... probaj jos neki classic vibe... mozda popravis utisak... Ili Rooster, to bi trebalo da je jeftina opcija, onaj lik kod ivanan ivanovica je svirao bas rustera neko vreme, a to je klupski bend gde bas jure takav zvuk, obican strat...
toliko od mene, ne mogu konkretno da pomognem jer ja ne trazim strat zvukove...

ne znam, mozda je tvoj epi dobar komad, kad sam ja svirao specijal2, pragovi su mi isekli ruku, pot nije bio zategnut nego se vrteo kako je hteo, a i preklopnik je bio cudan i bagovao. Plus neko je ovde pisao da je naleteo na jednog gde je bridz na totalno pogresnoj poziciji...
recimo svirao sam ortakinjinog squier standard fat strata koji super radi, i bez ikakvih slicnih problema.
da ponovim jos jednom, cak da izbusis telo epiju za srednji magnet, i stavis na njega strat masku sa tri singla, zbog krace skale i drugacijeg drveta (za koje ne verujem da je mahagoni), neces uspeti da izvuces strat tonove... mislim da se ne isplati investicija
Sto se korta tice, to bi trebalo da su gitare pristojnog kvaliteta. U kort fabrici se prave i ibanezi i ltd sve do serije 1000, tako da kvalitet je sigurno dobar, a da li ce te zadovoljiti, to je pitanje... probaj jos neki classic vibe... mozda popravis utisak... Ili Rooster, to bi trebalo da je jeftina opcija, onaj lik kod ivanan ivanovica je svirao bas rustera neko vreme, a to je klupski bend gde bas jure takav zvuk, obican strat...
toliko od mene, ne mogu konkretno da pomognem jer ja ne trazim strat zvukove...
Ako uzmes CV Strata, zaista nemas potrebe da budzis nista, oni magneti su vise nego korektni, pogotovo za svadbarenje. CV ce te verovatno naterati da menjas posle nekoliko godina civije i pragove, ali ostalo ne moras da diras, pogotovo ako zaglavis tremolo. Kazem, video dva krajnje ozbiljna muzicara koji tezgare na Standardima svadbe.
ako ti se CV ne svidja nemoj ni da gledas standard ili affinity. Odnos izmedju njih je da je klasa razlike izmedju affinity i standarda i standarda i CV. Probao sam sva tri i CV stvarno deluje pristojno uradjen. Ja imam standard, u to vreme nije imalo boljih i promenio sam mu sve sto je moglo da se promeni. Sad je na putu i GFS tremolo i sa tim bih zavrsio mrckanje. Inace je tremolo neupotrebljiv. Kolega koji ima CV duze kaze da nije imao problema sa tremolom. Magneti su primetno bolji nego standard kome su apsolutno uzasni. Jedina stvar koja mi je ostala malo problem, a ne moze da se sredi lako je sto je vrat dosta uzak na standardu. Bednih 40mm na nultom pragu. Standard za strat, gibson, ibanez i manje-vise sve gitare je 43mm. Ne znam zasto su ga napravili kao oklagiju.
Evo info o mom standardu i sta sam mu radio do sad http://diy-fever.com/guitars/squier-upgrade/
Evo info o mom standardu i sta sam mu radio do sad http://diy-fever.com/guitars/squier-upgrade/
Вратови на Телекастерима су махом 41mm код коњића, а јесте 43mm најчешћа варијанта код свихосталих електричних гитара.
Не знам да ли има још увек да се нађе то код нас, а биле су сасвим, сасвим употребљиве копије Стратокастера оне Aria STG 003 и STG 004. Мени су то биле готивније гитаре од Стандард Сквајера. Свирао сам их пуно пута, и ради то пристојно, поготово ако планираш касније понешто и да уложиш. Мислим да је Немања једну такву гитару неко време користио на наступима, и видим да је био задовољан.
Не знам да ли има још увек да се нађе то код нас, а биле су сасвим, сасвим употребљиве копије Стратокастера оне Aria STG 003 и STG 004. Мени су то биле готивније гитаре од Стандард Сквајера. Свирао сам их пуно пута, и ради то пристојно, поготово ако планираш касније понешто и да уложиш. Мислим да је Немања једну такву гитару неко време користио на наступима, и видим да је био задовољан.