Ах, да, кад је тамбпик у питању, ту последњих 5 година користим целулоидну трзалицу, ништа ја ту не б'диииииро...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Hah, ne tripuješ, to sam i ja primetio u poslednje vreme, pa se vraćam na celuloid.Kristijan wrote:Рецимо, имам утисак да Тортекс на тањим жицама даје стакласто продоран тон, док су басови макице њоњави, а код целулоидних је то као уједначеније. А можда и трипујем
nije dobar eksperiment jer mesa tri promenljive. Ako ima razlike neces znati zbog cega. Ako se uradi jedna po jedna onda ima smisla donekle...mada ovde pricamo o nijansama, a i same gitare iz iste serije se razlikuju, nekad u nijansama, nekad i vise od toga...tesko je odraditi ga sa dve gitare a da bude 100% tacno. Drugo, morao bi da bude blind test jer ces da zasviras bolje kroz gitaru za koju mislis da je bolja, bar podsvesno i bar za nijansu (a o nijansama i pricamo).Milanares wrote:Ma ja imam u glavi neki trip, kad bi se izveo ogled:
-dve gitare "sa iste trake" iz iste serije, aj stratovi neka budu,isti magneti ista tezina gitara, poliester finish najgrdji
-sa jedne se skine finish, prelakira se ono vintage correct, nitro telo, nitro vrat i stave se devetke na nju i svira se trzom tipa .60 / thin-medium
- jedna ostane stock, stave se jedanaeske ili deblje zice, svira se trzom tipa 1.14 ili jace
koja bi prednjacila u kvalitetu zvuka i rezonantnosti koje daje kako nasuvo tako i kroz amp?
......
. zivo me interesuje
bancika wrote: ...jer ces da zasviras bolje kroz gitaru za koju mislis da je bolja, bar podsvesno i bar za nijansu.
nodi wrote:Kako farbate plastiku pomocu kafe?
Na netu sam nasao da treba da se ubaci plastika u kafu i tu da odstoji 2 dana. Uradio sam to i nije imalo apsolutno nikakvog efekta.
Doduse, koristio sam Grand kafu, a svi znamo kakvog je ona kvaliteta
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest