Pomoc oko distorzije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Pomoc oko distorzije

Post by Kill surf city » 02 Sep 2013, 18:05

Image

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 02 Sep 2013, 18:52

rammsteinzlo wrote:Pozdrav svima, da li bi neko mogao da mi pomogne oko kupovine distorzije, dvoumim se izmedju http://www.mitrosmusic.com/proizvod/184 ... Distortion , http://www.mitrosmusic.com/proizvod/185 ... Distortion , http://www.mitrosmusic.com/proizvod/852 ... U-optional , ja bih uzeo ovu prvu DigiTech DDM Metal Distortion , al ne bih svirao samo death metal , neko i nesto blaze, pa se dvoumim dal da uzmem nju... ja sam pocetnik, i slabo se razumem u opremu, tako da ne zamerite ako sam nesto lupio... :)

jesi li si razmisljao o nekom od Kauto Labs Fuzz-eva?

ToneChaser

Post by ToneChaser » 02 Sep 2013, 19:20

Cortex wrote:najjace je ovo kad citas, ove vremenske odrednice kao "pre mnogo godina" ili "prosao sam ja sve te generacije procesora" a ono klinja od jedva 15 dina hahaha
To sto pricas je glupost i idiotluk jer ne mozes znati da li imam 15 ili vise godina. Nego da lupnes pa da ostanes ziv. Bitno da ti nemas 15 godina.

:roll: :roll: :roll:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Sep 2013, 20:02

ToneChaser, jos jedan ispad sa vredjanjem, trolovanjem i suptilnim podjebavanjem ostatka foruma, sledi permaban

ToneChaser

Post by ToneChaser » 02 Sep 2013, 23:50

Trooper wrote:ToneChaser, jos jedan ispad sa vredjanjem, trolovanjem i suptilnim podjebavanjem ostatka foruma, sledi permaban
Ma nemoj, meni zakacinjes da trolujem a to niej slucaj, a ovoj dvojici progledavas kroz prste i jos nisi obrisao sliku u kojoj me ismejavaju da imam 15 godina i osporavaju moje iskustvo koje sam prenosio decku pocetniku....Ja lepo pisem o svom iskustvu a ONI SUPTILNO PODJEBAVAJU mene i moje godine, navodeci da sam neko dete od 15 godina.....I ko tu koga SUPTILNO ili najgore moguce direktno podjebava? PAzi Boga ti , jso koristi rec SUPTILNO, da ispadne sto veca filozofija, kao da sam ubio 10 coveka i napravio ko zna kakav prekrsaj...

Zasto ne izbrises onu sliku koaj je okacena na ovoj temi, zar to nije PROTIV PRAVILA FORUMA, kako to decku pomaze da odabere distorziju? Kako navodjenje i omalovazavanje mojih godina i iskustava sa svim procesorima pomaze decku da izabere distorziju?

Ovo je presmesno, kadija te tuzi kadija ti sudi. Vi jednostavno ne gledate pravdu i istinu nego ste zacrtali da neke ljude udaljite sa foruma a da neki ne snose nikakve konsekvence kako god da se uzasno ponasali. Sto je do mene ja sam ozbiljno pisao i dao doprinos ovoj temi i donekle pokusao da pomognem decku, a ovi sto lepe slike i SUPTILNO I NESUPTILNO (+OSTALE FENSI RECI) PODJEBAVAJU i obracaju se meni a ne njemu (sto je flame, trol i spam) trebaju da budu sankcionisani.

Da li sam ja na ovoj temi nekom nekad lepio neke slike???

Cortex wrote:najjace je ovo kad citas, ove vremenske odrednice kao "pre mnogo godina" ili "prosao sam ja sve te generacije procesora" a ono klinja od jedva 15 dina hahaha
A ovo je moderacija ostavila na temi, ovo je kao ontopic, pomaze decku? Totalna nekompetencija moderatorskog posla. Nego steta sto se ovde ne zna neki red i pravila. I da vaze ZA SVE ISTO. A ne da se kao sto bi rekao Trzalica stiti "copor" uvek i po svaku cenu.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 Sep 2013, 00:11

ToneChaser wrote:kao da sam ubio 10 coveka
Joey Sartiani wrote:I da kaze se 20 coveka!
Ergo, trol. +vec popio ban u proslosti :ziveli:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 03 Sep 2013, 07:27

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Sep 2013, 07:32

@ToneChaser:

Иако мислим да је ово обраћање залудно, будући да ти очигледно не капираш шта заправо радиш, на крају немам избора него да ипак кажем јавно неке ствари, будући да се твоја фобија од удруженог деловања чланова форума противу тебе сада фокусирала на уредничку екипу.

Као прво, људи као ти само задају главобољу онима који се баве надасве незахвалним уредничким послом. Као што сам безброј пута рекао, није проблем шта се каже, него како се каже. Очигледно је да не схваташ да кавгаџијски тон најчешће изазива ружну атмосферу у дискусији, и због тога нећеш да одустанеш од тог стартовања ђоном. Сасвим је у реду што имаш другачије мишљење, али је увек проблематичан начин како износиш то мишљење. Мени би било најједноставније да те сви игноришу, онда не бих имао никаквог посла. Дођеш овде, истовариш то што имаш у глави, продужиш даље. Људи прочитају то или не прочитају, и продуже даље без освртања. Мир и тишина. Милина једна. Само никако то да се догоди.

Сада говорим не са позиције уредника, него са позиције редовног посетиоца форума. Много си напоран, и очигледно имаш комуникацијски проблем. Уопште овде нећу сада да се бавим твој знањем везаним за опрему, ни са тиме ко је у праву у овој или било којој другој расправи. То не може да стигне на ред за разматрање будући да је твој комуникацијски проблем заиста спектакуларних размера. Улећеш у дискусије баш као да си тражио кавгу, а после кукаш када те неко очепи током расправе. Мени искрено није јасно како не разумеш тај узрочно-последични след.

А сад онако као уредник... Толико оптеретиш сваку дискусију, да ми треба најмање 3 пута више напора да пратим теме у којима се ти оглашаваш него било које друге теме. Трошиш ми време и стрпљење. На крају још имаш дрскости да се жалиш на ситуацију коју си сам проузроковао. Ето отворено да ти кажем, да не буде да се ишта дешава "испод жита". Нећу да се бавим твојим притужбама докле год не промениш начин комуникације. Схвати, нећу уопште да гледам да ли си био у праву или ниси, једноставно нећу да се бавим тиме док не видим да си прво пошао од себе, и да си кориговао начин обраћања на форуму. Веровао или не, кад промениш начин комуникације - нестаће и разлози за твоје притужбе.

Шта год да ураде уредници - неко је незадовољан. Управо због тога што смо се доста бавили с тим да на форуму не преовлађују коментари који су чиста зафрканција многи људи су се увредили па ето сада готово да уопште и не долазе на форум, или дођу само као посматрачи. Тебе ето вређа и ова количина тих неозбиљних коментара. Ово није Вукајлија, и не треба да се претвори у такав вашар, али није ни сајт језуитског свеучилишта, па да све мора да буде строго и смерно. Треба да се нађе неко средње решење, и ми се трудимо да нађемо то компромисно решење, иако сви добро знамо да такво решење не може свима да одговара, само се надамо да већину не иритира. Уколико не можеш никако да се помириш са компромисним решењима, онда једноставно ниси способан да учествујеш у раду форума. Не само овог форума - било ког форума. Знам ја зашто се ти жалиш - много је лакше да оптужиш и појединце и групе да ти раде о глави него да мењаш себе.

Још ћу да ти дам неке конкретне примере, па да ставим тачку. Мислим Стварно и Трупер се интересују и за музику и за опрему која не спада у домен мог интересовања, али се без проблема споразумевамо. Нисмо из исте екипе, немамо иста опредељења, никад се нисмо срели уживо, и то нам није препрека да комуницирамо. Од људи који тренутно баш активно учествују у раду форума ја лично познајем само једног човека, видели смо 3 или 4 пута, са осталима нисам никад ни телефоном разговарао. Немам никаквог разлога да било коме држим страну, нису то моји блиски пријатељи. Само гледам с ким је могуће комуницирати, односно кога треба избегавати у дискусији. Сматрам да си ти особа коју треба заобићи јер ниси конструктиван саговорник, и ако уопште има смисла давати било какве препоруке - ето ја дајем препоруку другим члановима форума да те избегавају на сваки начин и да и не покушавају с тобом да остваре било какву дискусију, јер је у пракси доказано да је то залудан посао. Већ си ми потрошио силно време, и ово је апсолутно последњи пут да ти се обраћам на било који начин, осим ако се не деси неко чудо па почнеш да учествујеш у дискусијама на сасвим другачији начин.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 03 Sep 2013, 18:03

Nemam samo ja fobiju udruzenog delovanja forumasa nego i Trzalica i jos neki , pogotovo novi neki korisnici koji su to licno i uvideli za 5 dana na forumu. To je toliko ocigledno.

Hajde ti meni lepo objasni kako ja da reagujem Kristijane da ti ne b imao posla kao urednik (posto vidimd a ne volis svoj posao a ja bih za razliku od tebe uzivao u njemu i ne bi mi bio problem da radim i unapredjuejm forum) , evo objasni mi kako da odgovaram i sta da pisem a ne da "idem djonom" a ja ti obecavam da cu tako postupati 100%!!!!!!!!! :!:

Znaci kako ja da odreagujem kada :

Decko pita sta da kupi pedalu ili procesor, ja mu kazem da sam prosao to sve isto, koristio skoro sve firme procesora i neke pedale, i da mi u pocetku pedala+ lose pojacalo uzasno zvucalo a procesor + lose pojacalo mnogo bolje i tu zavrsim pricu.

A onda dodje provokator broj jedan pa napise- "Uh sto volim ove sto pisu kao - kada sam ja bio mlad, pre mnogo godina, kada sam ja nekad...., a imaju 15 godina".

A onda dodej provokator broj dva i jos malo umesi tu uvredu i omalovazavanje, niej dovoljan samo text, nego je potreban i vizuelizacija podjebavanja, pa okaci uvek neku sliku.

I kako ti mislis da ja sada odreagujem? Sta trebam da uradim?

Da se pravim da ne primecujem, oni ce dobiti ohrabrujuci pedagoski signal - Aha, ne buni se ajde da ga punimo, a i modovi nas pustaju znaci to smemo da radimo akda nam se god prohte jer nema represivnih mera. I stvarno nema.

Mnogo puta sam ignorisao, ali oni sve vise i vise navaljuju i daju sebi za pravo, isto ono kao kada decu zrvte savetuju - kada te oni kinje a ti budi sto bolji i izvinjavaj im se, i onda kadato vide lokalni "frajeri" bully kids iz skole oni nagrnu jos 3 puta gore, a na onog ko im je lupio 2 iznenadna samara ne smeju vise ni da povise ton, nego samo prete - aaa videces ti za ovo...I nista...

E hajde sada ti meni objasni kako da covek reaguje kada te provokatori prvi prozovu ovde a moderacija ih pusta.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Sep 2013, 20:08

Рекох ти јуче у приватној поруци, па ево данас да ти кажем и јавно. Врати се на прву страну ове теме, твој први коментар, прва реченица у твом коментару. Немој молим те да ми глумиш жртву, очигледно је да си дошао да се прегањаш и да прозиваш, и после се чудиш што те нико не схвата озбиљно о што те дочекају на лакат. Зашто нисам санкционисао одређено понашање? Зато што си добио тачно оно по шта си дошао. Прво би да закуваш, а после нећеш да кушаш то што си скувао, него треба уредници да глуме трупе УН. Ја да будем грбав због тога што си се ти побринуо да имаш такву репутацију? Не пада ми на памет. И доста, немој више да ми трошиш време, лепо сам ти рекао - паметном је доста ово што сам већ навео, доста му је и десети део тога.

nesharm

Post by nesharm » 03 Sep 2013, 20:22

Da pitamo autora teme da li je kupio nesto, i da vratimo temu na kolosek?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Sep 2013, 20:48

Истину збориш. Стварно треба да се манемо јалове приче.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 03 Sep 2013, 21:47

Kristijan wrote:Рекох ти јуче у приватној поруци, па ево данас да ти кажем и јавно. Врати се на прву страну ове теме, твој први коментар, прва реченица у твом коментару. Немој молим те да ми глумиш жртву, очигледно је да си дошао да се прегањаш и да прозиваш, и после се чудиш што те нико не схвата озбиљно о што те дочекају на лакат. Зашто нисам санкционисао одређено понашање? Зато што си добио тачно оно по шта си дошао. Прво би да закуваш, а после нећеш да кушаш то што си скувао, него треба уредници да глуме трупе УН. Ја да будем грбав због тога што си се ти побринуо да имаш такву репутацију? Не пада ми на памет. И доста, немој више да ми трошиш време, лепо сам ти рекао - паметном је доста ово што сам већ навео, доста му је и десети део тога.
Kristijane najiskrenije ti kazem, evo vratio sam se pogledao i opet ne vidim da sam negde pogresio... To sto sam upotrebio rec "lagati" , pa aman zaman, vidi se iz aviona da je opustena forumska komunikacija, koju bas inace i ti zagovaras (da ne budu stroga pravila jer ce pazi Boga ti ovde neki umisljeni sveznajuci autoriteti pekmezi da se smore i da pobegnu sa foruma i onda mi svi moramo da se DODVORAVAMO NJEGOVOM VELICANSTVU), znaci nisam mislio da ga on stvarno laze , to je receno u sali a ne kao provokacija, i ne kao neko zakuvavanje, kao kada najboljem prijatelju kazem - "Hajde priznaj, zasto ga lazes, kazi tom i tom da ovo ono... Znaci salica sa osmehom na licu jos sam i stavbio nekoliko smajlija da to potvrde a nisam stavio nekog zlocu smajlija :twisted: ili :roll: pa da sugerisem da sam ozbiljan i da ozbiljno optuzujem nekog da laze.

JA sam inace pisao Mislim stvarno-u i na njih se i ne zalim, vec na cortexa i kill surf-a , oni su ti koji ismejavaju necije godine i govore da neko iam toliko i toliko godina i lepe slike....

Znaci ne mesaj moju i mislim stvarno komunikaciju sa cortexovim i skill surf-ovim podjebavanjem, njih nisam dirao niti im se obracao. Niti mi neko to vraca jer sam rekao da mislim stvarno laze decka, nego ismejavaju moju recenicu gde sam rekao - Probao sam vecinu firmi procesora, i ....secam se ja pre puno godina kada sam.....

Znaci ne pravi zamenu teza. Ti jednostavno ne zelis MENID A POMOGNES, KAO I NIKO OVDE osim trzalice i jos nekih dobrih ljudi sa kojima sam razmenjivao PP i oni se na isto to zale.

NA kraju kada vas sateram u cosak ne znate vise sta cete da kazete pogotovo modovi, i onda krecu neke izmisljene price i optuzivanja na pravde Boga.

Je l hocete da se trkate, je l hocete da se kladite? Pa meni je najlakse da budem ok, PROBLEM JE STO OSTALI TO NE MOGU DA ISPUNE, ZNACI NISAM PROBLEM.....I vi sami kazete za sebe dfa obde postoje neki psihijatrijski slucajevi - neki stariji clanovi mnogo dobr satro muzicari ali kada prsnu ne mogu da se suzdrze pa onda naprave karambol na forumu, ali njima se to ne uzimam za zlo jer oni su napisali tamo tu i tu temu i uradili taj i taj review.

I sad to im daje za pravo da budu nekulturni i da vredjaju.

I odluci se vec jednom kako ces moderisati ovaj forum - ako zelis da bude opusteno i da ima 100 rupa u "zakonu" odn pravilniku i da svako tumaci kao Bibliju sta je spam a sta ne, sta je uvreda a sta ne, onda shvati onu moju rec kao drugarsku salu, a en kao grubu optuzbu a ako ne zelis i zelis sve bukvalnod a shvatas i tako ozbiljno radis i merkas svaku rec, onda UVEDI PRAVILA ZA SVE ISTO I SVE KAZNJAVAJ ISTOM MEROM ISKRENO MENI BI TO NAJVISE I ODGOVARALO JER SAM SIGURAN DA NE BIH BIO BANOVAN A GOMILA DRUGIH LJUDI BI BILA BANOVANA JER ONI MNOGO VISE I VREDJAJU I PROZIVAJU, LEPE SLIKE I TD NEGO STO JA NESTO LOSE RADIM.

I jos nesto - nemoj mi zamerati nesto STO JA NE RADIM A NESTO STO SI TI MENI DODELIO DA RADIM TJ STO SI UMISLIO DA RADIM - DA DOLAZIM OVDE DA PRAVIM LOM.
To niej tacno, to je tvoja licna percepcija i projekcija i molim te ne naturaj mi to.

Ja ovde dolazim sa iskrenom namerom i kako bih pomogao da se razvije forum u nesto korisno i usput da uzmem ono od infgorm. sto me zanima, cujem misljenja i sl, a ne da bih vas ovde poprckivao, sta vam je zar nemate vi paranoidnu shizo?

Ali vi jednostavno ne zelite da imate lepo misljenje o meni nego koristite HALO EFEKAT. Ako na nekoj temi nesto pogresno kazem, ne znaci da sad trebate do kraja zivota na svakoj temi da me vredjate i lepite slike. Cak i da napisem nesto 100%najtacnije i najbolje vi cete samo pogledati ko je to napisao i kada vidite da psie ToneChaser odmah cete promeniti misljenje o postu i reci - Ma nema pojma, ovo nista ne valja, sta luap ovaj nema pojma o zivotu, daj da mu okacimo neku sliku. Znaci nije vam ni bitno sta pise nego KO pise.

Ja sam za to da se postuje pravilnik onako kako treba a ne da se filozofira i slobodno tumaci kako je kad koji mod raspolzoen, a ako to nekom ne odgovara, nekom sujetnom kompleksasu pekmezu neostvarenom muzicaru pa mu je potreban forum da leci komplekse jer se nije ostvario i propalitet je, onda molim lepo neka ide, sta ste vi ovde, crveni krst za neuspele muzicare u pokusaju koji su ovde na rehabilitaciji pa im se moramo svi dodvoravati da im bude dovoljno zanimljivo ili inace prete da ce otici sa foruma?

PA idi pobratime, daleko ti lepa kuca, ako moraju da ti se modovi slihtaju i celivaju ruku da bi ostao ovde.... :roll: :roll: :roll: :roll:

:povrac:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 04 Sep 2013, 06:17

Trooper wrote:Ako ti je bitna distorzija, uzmi Dr Boogie. Sad sam video da ti je gitara u stvari HSH, tj vec imas hambaker u bridzu, tako da si tu za sad miran. Procesor uzmi ako ti je bitno sve sem distorzije
Рамштајнзло, будући да имаш појачало сумњивог порекла, претпоставићу да није ни неког за пасти у несвест квалитета. Ево зашто је добро ово што ти Трупер препоручује - Dr Boogie може да извади ствар код тих килавијих појачала јер некако преузме тон комплетно. Кад имаш добро појачало, гледаш да користиш педале које само још мало погурају звук у истом смеру у коме већ идеш. Теби треба мало другачији приступ, док се не докопаш једног дана боље опреме.

nesharm

Post by nesharm » 04 Sep 2013, 09:17

Ti ToneChaseru, stvarno imas problem u poimanju stvari, da odmoris ti malo od svih nas? Kakav post, mislim da nista nisi shvatio sta ti ljudi pricaju. Svaka tema gde se upletes se prekida nekim besomucnim objasnjavanjem sa tobom, i ti nikad ne umes da stanes...

Post Reply