Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
8ica je ovaj moj
bancika wrote: https://soundcloud.com/bancika/you-really-got-me-van-halen

Koliko ga "opusti" kada se isključi TS na istom podešavanju svega ostalog?
- rock action
dobrodosao u klub i cestitke!Cortex wrote:
Stigo. Mint jbt.

Chestitke svima na novitetima! Cortex, ta Line6 4 serija je pun pogodak. Sve pedale rade vrhunski. 

na sluskama se cuje dosta razlika u low-endu. I like my bass as I like my girls - tight and tameguv'nor wrote:![]()
Koliko ga "opusti" kada se isključi TS na istom podešavanju svega ostalog?

Evo pa probaj kako je kod tebe, isti clip samo bez TS-a
http://soundcloud.com/bancika/you-really-got-me-van-halen-nots
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Vrlo verovatno ovo nije podforum za to ali mi je okej da ovdi metem.
Naime, smorio me thunderbird, ne zbog izgleda niti zvuka, nego shto svaki put kad treba da snimim neshto, umrem od neudobnosti, znaci to je po meni ergonomski najgori bass ikad iako je najlepsi dizajnom...jbg, i rick je tezak i prevelik ali mi se cini da je nekako laksi za sviranje, ali posle par precisiona i jazzbasa koje su moji ortaci svirali pa ih i ja probao skapirao sam da ipak me smara prevelik bass... Druga stvar koju sam skontao je da je meni short scale bolja opcija i spontano, samo od sebe se desilo da zamenim bass uz malu doplatu za ovaj neki Japanski kopija jazzbasa, ali smanjena malko varijanta. Mislim da je Teisco ili Greco, Obanez mozda??? ali je 1970to kako rece vlasnik kojem se ne svidja samo ta cinjenica shto je short scale bass. Staje skoro u gitarski gigbeg i meni se djasvi, vidi se dimenzija na slici 2 uporedo sa offset bratjom. 43 godine nepoznata gitarica, ima 6 srafova na spoju vrata i tela, ostalo nemam pojma shta je i kako je...a evo ispod i kako radi neki test na simulaciji SVT Amapega.

Naime, smorio me thunderbird, ne zbog izgleda niti zvuka, nego shto svaki put kad treba da snimim neshto, umrem od neudobnosti, znaci to je po meni ergonomski najgori bass ikad iako je najlepsi dizajnom...jbg, i rick je tezak i prevelik ali mi se cini da je nekako laksi za sviranje, ali posle par precisiona i jazzbasa koje su moji ortaci svirali pa ih i ja probao skapirao sam da ipak me smara prevelik bass... Druga stvar koju sam skontao je da je meni short scale bolja opcija i spontano, samo od sebe se desilo da zamenim bass uz malu doplatu za ovaj neki Japanski kopija jazzbasa, ali smanjena malko varijanta. Mislim da je Teisco ili Greco, Obanez mozda??? ali je 1970to kako rece vlasnik kojem se ne svidja samo ta cinjenica shto je short scale bass. Staje skoro u gitarski gigbeg i meni se djasvi, vidi se dimenzija na slici 2 uporedo sa offset bratjom. 43 godine nepoznata gitarica, ima 6 srafova na spoju vrata i tela, ostalo nemam pojma shta je i kako je...a evo ispod i kako radi neki test na simulaciji SVT Amapega.

Jes', dosta se čuje. Najupečatljivije mi je što ovaj sa TS-om stoji pored čela, dok je bez TS-a udaljen par metara.bancika wrote: na sluskama se cuje dosta razlika u low-endu. I like my bass as I like my girls - tight and tame
Evo pa probaj kako je kod tebe, isti clip samo bez TS-a
http://soundcloud.com/bancika/you-really-got-me-van-halen-nots
Hvala!

- sirac-šunka
- vragolan
Šta ti je to, Nemanja 30-inčna skala?
Ma short scale rules...
Ma short scale rules...

Ako si devojcica 

А немам појма... Допада ми се тон басова с краћом скалом ако имају шупљи труп, а кад је труп од пуног дрвета некако ми звуче муљаво. Код гитаре је та разлика између кратке у дуге скале уочљива, али не као главна карактеристика гитаре, а код баса је скала скраћена 10 сантима, и то што се мене тиче озбиљно мења ствари. Ако је Гром-птица био неудобан бас - сасвим подржавам што си га мењао, и ако си нашао бас који ти лежи - нема ту шта да се дискутује. Само се мени не свиђа.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Aha, shto krace to bolje po meni.sirac-šunka wrote:Šta ti je to, Nemanja 30-inčna skala?
Ma short scale rules...

Svidja mi se kako radi i u okej je stanju, izgurace bez menjanja pragova jos neko vreme, iako su neki malko vise potroseni, jos ne zuje...originalni su pragovi.
Trooper wrote:Ako si devojcica

Hm...ova ne zvuci muljavije od bilo kog drugog basa...Kristijan wrote:А немам појма... Допада ми се тон басова с краћом скалом ако имају шупљи труп, а кад је труп од пуног дрвета некако ми звуче муљаво. Код гитаре је та разлика између кратке у дуге скале уочљива, али не као главна карактеристика гитаре, а код баса је скала скраћена 10 сантима, и то што се мене тиче озбиљно мења ствари. Ако је Гром-птица био неудобан бас - сасвим подржавам што си га мењао, и ако си нашао бас који ти лежи - нема ту шта да се дискутује. Само се мени не свиђа.
Vecinom ljudi ne vole kratkoskale instrumente. To je jedan od razloga shto ih ja volim.

-
Kristijan wrote: Само се мени не свиђа.
Meni je kul i zvuk i osecaj krace skale na basu. Mada, jednako ko i long scale, sve mi je to upotrebljivo.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Otkad nisam cuo Can...jea. Hvala za remajnderKill surf city wrote:

Није мени ова нумера посебно релевантна за оцењивање употребљивости баса. У некој рокачини и тамо где се свирају једноставне бас линије све може да заврши посао. Код нешто комплекснијих бас деоница баш не волим кратку скалу.
22.44"
Lep bass Nemanja. Nisam siguran koliko mu je upotrebljiv taj bridz magnet?