Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 19 Sep 2013, 09:58

Cestitke za akustaru... :ziveli:

I evo ga, za dobro jutro svima - razlog rasprodaje i Blues Juniora, i TC Nove i wireless-a:

PRS SE20

Image
Image

Kabinet je od drugara na pozajmici, dok izrada mog ne bude gotova - po dimenzijama Avatar 1x12 kabineta, sa Celestion G12H zvucnikom unutra. Slike u kompletu kada i to sve bude gotovo, za nedelju-dve.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Sep 2013, 10:11

Ето разрешења велике мистерије! Лепо, надам се да си сасвим задовољан.

Шта ћеш у међувремену да користиш од ефеката док не скупиш поново новце за Нову?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2013, 10:23

e cestitam. jesi zadovoljan?
kad ces da navratis da uporedimo cij je jaci?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2013, 10:27

fuck yes, konacno! :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2013, 10:53

Hvala svima na cestitkama. :ziveli:

Prvi utisci su odlicni u najmanju ruku. Clean zvuk je Fender karaktera koliko mogu da provalim, sto je uvek plus kod mene. :) Na clean kanalu je breakup odlican, i vise nego upotrebljiv, s tim sto meni to ne treba jer koristim striktni clean. Na drajv kanalu gaina ima na izvoz, tako da sve moguce stilove moze da pokrije. Sveukupan utisak - mislim da ni izdaleka pojacalo nije hladno i sterilno kao npr H&K i Engl koje sam probao, tako da, ja zadovoljan. Onako, pun, zdrav prirodan zvuk, i super pojacalo prima pedale. O specifikacijama necu, to ima na sajtu.

U subotu imam prvu svirku, pa cemo videti kako se snalazi u bendu, na odgovarajucoj glasnoci. :)

@Kristijan: Sto se efekata tice, nista specijalno - ispred wah, RC booster koji ce mi drugar napraviti (dok to ne bude gotovo imam OCD na pozajmici za blago prljanje klin kanala i gain boost drive kanala), a za FX loop imam nameru da kupim dilej i multi-modulacionu pedalu, nista specijalno, higijenski minimum koji je potreban. A koje pedale cu uzeti, to takodje cuvam kao malo iznenadjenje. Nadam se da cu uskoro skupiti lovu za tu kupovinu pa cu okaciti ovde. :)
trenutno je u FX loopu Digidelay i Boss CE-5 koji su na pozajmici, s tim sto me iz nekog razloga CE-5 toliko nervira da mi dodje da ga odmah i vratim drugaru, da dok ne kupim modulaciju koju sam namerio, ne koristim nista drugo.

Sto se Nove tice, sigurno bih voleo da je kupim nekad ponovo, ali necu biti u mogucnosti da skoro to sprovedem u delo. No, polako. :)

@Funk: Od nedelje jedan dan, obavezno da padne patkometrija.™ :lol:

@Cortex: :lol: :ziveli: Vidimo se za vikend. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2013, 10:59

Baba Slim wrote: CE-5 toliko nervira
Pa naravno matori. Niko normalan ne koristi korus.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2013, 11:07

Funkomat wrote:Pa naravno matori. Niko normalan ne koristi taj korus.
Sad je ok. :lol: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Sep 2013, 11:17

Ја користим корус. Не онај осамдесете-ин-јор-фејс-корус, али га користим. Кад се употреби с мером, то је врло функционалан ефекат. Сав хејт који у овом случају није интерна зафрканција је потпуно беспредметан.

majtimika

Post by majtimika » 19 Sep 2013, 11:18

ne znam zasto ,ali cini mi se da nisi pao na dupe inace bi ludovao mnogo vise, bar koliko te ja poznajem

majtimika

Post by majtimika » 19 Sep 2013, 11:19

Funkomat wrote:
+1

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Sep 2013, 11:24

majtimika wrote:ne znam zasto ,ali cini mi se da nisi pao na dupe inace bi ludovao mnogo vise, bar koliko te ja poznajem
Ma odlicno je, nego sam mrtav umoran, nisam u stanju da osecam ista trenutno... :lol: cekao sam isporuku sa autoputa do 5 ujutru, legao u 6, i nisam skoro nista mogao da spavam, ustao u 9 kao zombi. :? I sranje mi je sto ne mogu da ga jebeno pojacam, da srusim zgradu, zato jedva cekam svirku, ili bar da odem kuci pa tamo da otpanjim, dok ne poispadaju zubi i ne prokrvare usi. :metal: :lol:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Sep 2013, 11:27

Funkomat wrote:
:1:

@BabaSLim,
u zdravlju ga koristio i boljim zamenuo :ziveli:

ps.
Bar nećeš morati u teretanu ove zime, ima da tegliš ihaj, nabacićeš defku ko Brus Li... :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2013, 11:49

majtimika wrote:ne znam zasto ,ali cini mi se da nisi pao na dupe inace bi ludovao mnogo vise, bar koliko te ja poznajem
haha to sam mu i ja rekao automatski hehehe
ali covek je pregoreo u cekanju tek ce biti zadovoljan po prvom riljanju :D

komil

Post by komil » 19 Sep 2013, 11:59

Sad sam video Bakija Slima i pojačalo. Skače on veselo po sobi i rilja, ne brinite. :mrgreen: Lep klin a i interesantan drajv. Kad se odvrne drajv to je baaaš heavy - a ima još uvek onaj karakter lampaškog pojačala. Nije onaj trandža heavy ni Mesa heavy, odnosno, jeste toliko "teško" ali kao namunjeno klasično lampaško.
Od malih detalja, effects loop ima prekidač gde može da se bira instrument level i effects level - korisan detalj. Isto je bias lampi predviđen da se radi bez otvaranja pojačala.. to su te neke sitnice gde se vidi da je neko projektovao pojačalo sa pažnjom i ljubavlju.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Sep 2013, 12:19

mada nije bas lepo pojacalo, da se ne lazemo :D

Post Reply