Šta vas nervira u muzičkim pravcima?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Locked
goodlikesweeper

Re: Sta vas nervira u muzickim pravcima?

Post by goodlikesweeper » 21 Jun 2008, 00:59

Aha,ismejavanje je nastalo zbog veze sa metalom...a pa dobro.Mislim nije,ali nema veze,posto sam se na to vec navikao! :mrgreen:
Ja misilo ideju da ismejavas...

Ali pazi,proguglaj neke njihove instrumentale,nemaju veze sa metalom vec pokekad lik stvarno svira egipatske instrumente da bi "docarao" atmosferu...
E to je vec strava...problem nastaje kad pocnu da se frljaju sa 80 hiljada tonova u sekundi a nit nesto posebno znaju da sviraju,nit ima smisla to sto krljaju...steta,dobra ideja,propade.... :cry:

Nista onda,sorry sto sam bezveze odreagovao..missunderstanding... :lol:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 21 Jun 2008, 02:05

Nile veoma dobar sastav, vredan postovanja, secam se njihovog debi albuma iz 90-tih "Amongst the Catacombs of Nephren-Ka";
super mi je bilo sto su emulirali htoni jezik koji je HP Lovecraft izmislio za svoju Khtulhu mitologiju; Dobar miks sa egipatskom mitologijom :)
Meni su licno daleko smesniji popularniji sastavi tipa Megadeth, Blind Guardian, Dimmu Borggir, Nightwish ili tako nesto...komercijalni (mislim na slusljiviji za vecu grupaciju ljudi) su apsolutna muzicka parodija :mrgreen:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 21 Jun 2008, 02:15

Ja sam ih postovao dok nisam onaj intervju bedni odgledao!Glavni muzicar u bendu sto pise ugloavnom sve,gitarista onaj mrsavi,je obican redneck,onaj drugi debeli jos nije iz puberteta izasao,ne moze da kaze dve reci a da pritom ne pokaze rogove i prica kako je opasan,ali sve to na urnebesno smesno idiotski nacin,i onda dolazi razlog zbog koga ih vise ne postujem,a odno si se na tog glavnog liak u bendu:
Pazi sad,ti pravis remek delo od albuma sa svojih deset prstiju,i kad ga napravis,onako ponosno ga nazoves:"Dignuta ki*a!"

Da,dobro ste me culi.Njihov nov album se zove Ithyphallic.Proguglajte,slobodno...

Preko toga nisam mogao preci....stupid frikin' rednecks..... :grummel_2:

Zlo

Post by Zlo » 21 Jun 2008, 08:24

naravno lik vise ne peva u bendu .......
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Mene u muzickim pravcima nerviraju slepi obozavaoci istih :D

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 21 Jun 2008, 15:52

goodlikesweeper wrote:Ja sam ih postovao dok nisam onaj intervju bedni odgledao!Glavni muzicar u bendu sto pise ugloavnom sve,gitarista onaj mrsavi,je obican redneck,onaj drugi debeli jos nije iz puberteta izasao,ne moze da kaze dve reci a da pritom ne pokaze rogove i prica kako je opasan,ali sve to na urnebesno smesno idiotski nacin,i onda dolazi razlog zbog koga ih vise ne postujem,a odno si se na tog glavnog liak u bendu:
Pazi sad,ti pravis remek delo od albuma sa svojih deset prstiju,i kad ga napravis,onako ponosno ga nazoves:"Dignuta ki*a!"

Da,dobro ste me culi.Njihov nov album se zove Ithyphallic.Proguglajte,slobodno...

Preko toga nisam mogao preci....stupid frikin' rednecks..... :grummel_2:
Sto manje znas o sastavima koje postujes, bolje za tebe; Obicno se ispostavi da su u pitanju neki kreteni...ja sam iovako slusao samo prvi album :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 21 Jun 2008, 16:03

Pa pazi ZZZ,ja KAD GOD se nalozim na neki bend,obavezno pretrazim sve sto mogu na internetu.Wikipedia,youtube...pa tek onda kazem cenim ih toliko i toliko.Ja to uvek radim.I svi bendovi koje volim i cenim su sastavljeni od strava dobrih ljudi.To je jednostavno tako kod mene.A to radim i za slucaj da ispadne da su kopirali nkoga pa da sam ih bezveze worshipovao.Primer stratovarius.Ja sam njihov prvi album obozavao,bio mi je jedan od omiljenih,imao je stvarno brdo dobrih fora.E onda sam iz zajebancije poceo malo malmsteena da slusam.To se i zavrsilo na prvom albumu njegovom,ali je bilo dovoljno da na njemu prepoznam sve te fore koje su mi se kod stratovariusa svidele...razocarao sam se.... :(

A i za velik broj bendova koje volim sam saznao proucavajuci te koje sam trenutno slusao.Opeth sam nasao iz intervjua sa Portnojem,Porcupine Tree iz intervjua sa Michaelom iz Opeth-a.Cisto kao primer neki...

Dakle,sta me nervira?Pa kad muzicari kopiraju jedni druge!!!!!!! :x Kad su slepci i narano prepotentni!!!! :x
Koliko god da je muzika dobra,ako ne prodju taj test,naci cu nesto drugo da slusam.Uvek se nadje nesto.... :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 21 Jun 2008, 16:24

Jel vi slusate muziku ili gledate da li su clanovi benda kreteni i budale? Jos samo fali da vam i izgled clanova bude merilo da li bend treba slusati pa mozete odma da prebacite na mtv i gledate divne spotove sa sisatim i guzatim vrh ribama i nabildovanim gangsta bajama. Muzika je sranje ali bitno da su oni kul. Kao sto mi je na pitanje "ocemo na blind guardian?" ortak odgovorio "ma daj jesi vid'o koliko su omatorili , Hansi pustio stomacinu". Alo bre?! :shock: Da ga ne znam pomislio bi da je derpe.
Sta mene briga sto je neki tamo iz tamo nekog benda ljakse ako mu je muzika do jaja?

I da... ko sledeci pljune blind guardian dobija ban :lol: :lol: :lol:
Sala

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 21 Jun 2008, 16:34

Pa cika admine,with all due respect,ali velika je razlika izmedju poptunog ljaksea i pustenog stomaka....
Ako bi muzika bila stvarno dobra,muzicar potpuni ljakse,onda sta ja znam,slusao bih mozda,ali nisam siguran posto na tako nesto jos nisam naisao.Jedino na sta sam nailazio je bilo osrednja muzika,muzicar ljakse.Pa naravno da onda necu slusati.Kontas? :D

Konkretno kod nile-a sam se dugo razmisljao da li da slusam ili ne,posto nesto mi se svidjalo,nesto ne,i kad sam video taj intervju onda sam prelomio.O tome pricam,ne mislim nista preterano bukvalno.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jun 2008, 10:40

goodlikesweeper wrote:
Konkretno kod nile-a sam se dugo razmisljao da li da slusam ili ne,posto nesto mi se svidjalo,nesto ne,
:D
Razmisljao si da li da ih slusas ili ne?
Sta ima tu da se razmilja...? Prikupljas podatke o njima da vidis da li odgovaraju tvojim standardima ili sta? :D

Slusas MUZIKU koja ti se svidja, ne slusas MUZIKU koja ti se ne svidja i gotovo.
Ne vidim kakve veze ima to sto su klinci, mrsavi, debeli sa muzikom...

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 22 Jun 2008, 10:52

O bogo...sve treba sto puta objasnjavati.... :D

evo polaku cu,da mozete da me ispratite ovog puta :lol:

kao prvo,nile ocigledno nije tip benda koji bi ja slusao s'obzirom da su tehnicki death metal u osnovi.

sto ce reci da,ako bi ih hteo slusati morao bi posvetiti dosta vremena samo da se naviknem na takav tip muzike

Ali svidela mi se ta egipatska fora pa sam mislio da se oni mozda razlikuju od drguih teh.death bendova koje ne volim.

Pa sam se razmisljao da li da im posvetim to vreme ili ne...

posle toga sam video frikin intervju(po stoti put ovo picam :lol: ) na kojem je bilo jasno da se ne razlikuju od puno,i da ne bi trebalo trositi vreme na njih...

cica mica i gotova prica! :mrgreen:

Jel i dalje ima neceg sto mene cini idiotom koji meri kilazu muzicara ili sam ovoga puta bio jasan...

inace,od kad je debeo,pustio stomak,mrsav isto sa idiotom od coveka?Da li sam se ja uspavao pa probudio u vreme u kom vladaju hipici i kad su se te stvari izjednacile? :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Jun 2008, 10:57

Ja samo kazem da ne treba toliko razmiljati o tome kakvi su bendovi i da li trosis vreme slusajuci ih...
Ono sto cujes kad pustis neku njihovu pesmu je vise nego dovoljno da znas sve sto trebas da znas o njima.

I nemoj da mesas hipike. :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 22 Jun 2008, 11:01

Funkomat wrote:Ja samo kazem da ne treba toliko razmiljati o tome kakvi su bendovi i da li trosis vreme slusajuci ih...
Ono sto cujes kad pustis neku njihovu pesmu je vise nego dovoljno da znas sve sto trebas da znas o njima.
vidi se da nisi nikad slusao muziku ovog tipa....da jesi znao bi cemu pricam.Milon tonova u sekundi,i jako je mala razlika izmedju remek dela i obicnog proseravanja.DOSTA vremena moras posvetiti da zakljucis sta je od ta dva.I oda kad vec potrosis nedelju dana i shvatis da je ovo drugo popizdis!
hahahahaha :lol:
Funkomat wrote:I nemoj da mesas hipike. :D
:mrgreen: :cekic: :dance:
Make me!!! :mrgreen:
:hide:
:lol:

sinnerboy

Post by sinnerboy » 30 Jun 2008, 14:55

ama nemojte mi po Nileu pljuckati :lol:

mene više nerviraju lokalni blekstenabendovi koji misle da je dovoljno da se namuljaju ko članovi Kissa i da im bubnjar zna odsvirati 15 sekundi blasta te da imaju crkvene orgulje izvučene iz kljava od sto eura pa da su time automatski opaki blekeri.
a na to sve kad opletu teme iz horor filmova ili (kad već seremo po mitologiji) iz historije Slavena pa dođe mi da se proserem. još kad ih vidim onake lijepe... :roll:

ovi iz Nilea čisto tehnički gledano ipak znaju svirati.

Hmmm

Post by Hmmm » 20 Aug 2008, 14:51

nervira me spedd black i slicni metali :) zato sto se samo deru :) i nista ih ne razumem. Narodnjaci jer pevaju tuzne pesme uz ritmove koji su za igranje (to je bas debilno) (peva ostavila me je a ritam zakiva) Domaci rep jer uglavnom nemaju sta da kazu

®

Post by ® » 27 Aug 2008, 13:03

Ne znam ako je vec bilo nesto slicno(ili isto), procitao sam samo tri strane...

Nerviraju me ljudi koji se oblace isto kao njihovi omiljeni pevaci, muzicari, kompozitori, na "vrhuncu slave", pa se oni onda tako obuceni okupe u isto vreme na istom mestu i "osnuju" neku "grupu"... i jos na majici imaju fotografiju svog idola... ma, mislim da bih ih sve nekim bacacem plamena sprzio.

Pretpostavljam da bi i vecina ljudi odavde to isto uradila jednoj gomili ljudi u kojoj su svi clanovi gomile obukli frakove i stavili bele perike na glave i Betovenovu sliku na majicu... i setali se po gradu i mrstili svima i nesto prdeli o nekim religijskim ubedjenjima... nekim djavolima, bogovima, carobnjacima, vilama, goblinima i tako tim naucno-fantasticnim pojavama...

Kada takvi "metalci" ili "reperi" ili "skejteri" imaju po 8-10 godina... onda je smesno, interesantno, decje... ali kada imaju po 25-30... onda je zabrinjavajuce.

Nerviraju me mnogo glupi opisi u muzickim tekstovima.... ono kao "covek iz senke"... "dodji u moj BMW"... "moji ortaci drze hotele", i tako ta serakanja.

Nerviraju me ljudi koji kopiraju kic muziku po nekoliko puta... npr. Elvis Presley-eva muzika je za moj "ukus", kic najgore vrste, turbo-folk i tako to... a onda se posle 15-20 godina od nastanka te pesme, pojavi nekoliko homoseksualaca u grupi pod nazivom UB40 i pevaju neku Elvisovu u startu kic pesmu na jos gori kic pederski nacin i... ja bih za to propisao kazne zatvora, na racun vredjanja inteligencije potencijalnih slusalaca jebenog radija... sad je tjuner vec u kontejneru...

Nerviraju me glupe devojke koje se ponasaju prema tekstu pesme koju su poslednju cule... naravno na Srpskom, posto malo koja "takva" razume i dva i po padeza domaceg, a ne nekog drugog jezika...

Nerviraju me "likovi" koji su osisani na celavo, sa crnim naocarima i dok voze automobil imaju zakacen krst na unutrasnji retrovizor, a da upotpune utisak, "oni" otvore sve prozore i zavrnu neku Snezanu Babic na 140dB...

E da, i mene nervira sto se i "u ovim godinama", nerviram zbog tudje gluposti... verovatno je ima previse u mom okruzenju, pa zato.
Pozdrav.

Locked