Mooer pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Reckoner78

Re: Mooer pedale

Post by Reckoner78 » 18 Oct 2013, 18:13

Da li je probao neko taj Trelicopter? Stoji da je klon tremulatora, što bi trebalo da je ok?

fatbastard

Post by fatbastard » 19 Oct 2013, 12:29

Odradio sam tri svirke sa njima, večeras još jedna i moram priznati da sam zaista zadovoljan. Nosio sam Green Mile (Tube Screamer), Ana Echo (analogni delay), Ensemble King (CE2), Shim Verb (reverb) i Funky Monkey (auto wah). Reverb mi je bio otprilike konstantno uključen na spring mode-u i zvuči jako lepo, uspeo sam da prebacim na Shimmer na par stvari i zvuči vrlo interesantno, kao niz alikvota inad i ispod u zavisnosti od podešavanja. Delay radi vrlo toplo, uspeo sam da ga podesim da je u miksu taman tu koliko treba, moja zamerka je što nema duže vreme kašnjenja, stajao mi je do daske. Chorus bez komentara, bukvalno CE2, imam i original. Tube Screamer koristio kao boost za solo i kao drive preko clean-a i obe funkcije odradio lepo, samo i dalje ne mogu da provalim da li su radili TS9 ili 808. Auto wah me je najviše iznenadio, jedino što ne može jedno podešavanje da zadovolji i funky clean i solo drive... Prelomio i koristio ga kao funky wah na clean-u i radi potpuno realno, malo preterao sa Q u početku, nakon korekcije radi kao moj GCB. Za drive ću večeras da ga isprobam.
Sledeće ili one tamo nedelje, u zavisnosti od carine, stižu još neki modeli - Trelicopter, Eleclady, Yelow Comp, Pure boost i još delay i drive pedala.
Ako nekog baš nešto interesuje kako radi i zvuči, slobodno nek napiše pa da poručim, ako nisam, u sledećoj turi.
Imam dosta dobrih prezentacija na youtube-u (Prymaxe), ali se razmišljam da i ja odradim bar neke, pa čim snimim nešto bacam ovde. :ziveli:

Markony

Post by Markony » 19 Oct 2013, 21:04

U to ime :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Oct 2013, 21:11

Na nekom portugalskom sajtu...ili tako nesto slicnoj europskoj zemlji, vidjeh da je twin looper oko 120 evra... a na forumima kazu tj. tvrde da je replika bossovog RC-20... kazi mi imas li TI neke informacije vise o tome...

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Oct 2013, 09:20

kocka, kocka, kockica... :ziveli:

fatbastard

Post by fatbastard » 20 Oct 2013, 11:10

Za looper sam već pitao i čekam odgovor. I ja sam video da se spominje, ali ga na njihovom oficijalnom sajtu nema...
Sparkovi će doći, u sledećoj narudžbini, mada mi se čini da dizajn nije savršen, pošto su potovi na zadnjoj strani gde i kablovi, što, po mom iskustvu, znači svako gaženje pomeranje pota... Međutim, ne mora da znači, uzeću ih pa ćemo videti...

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Oct 2013, 11:58

koja je cena tih kockica? jeftinije ili skuplje od micro serije?

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 20 Oct 2013, 21:37

Čitah neke recenzije za trelicopter, i prilično su loše :grummel_2:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 20 Oct 2013, 22:52

To je opet onaj stari kliking problem sa tremoloima...

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 20 Oct 2013, 22:55

sirac-šunka wrote:To je opet onaj stari kliking problem sa tremoloima...
Da, izmedju ostalog i to ...

fatbastard

Post by fatbastard » 21 Oct 2013, 14:53

Za cene spark serije javljam čim saznam.
Što se tiče Trelicopter-a nije mi stigao, te ga nisam ni čuo.
Ovde ne zvuči loše - http://www.youtube.com/watch?v=kVOIszoD6pU

Historik
MF veteran

Post by Historik » 21 Oct 2013, 18:06

fatbastard wrote:Odradio sam tri svirke sa njima, večeras još jedna i moram priznati da sam zaista zadovoljan. Nosio sam Green Mile (Tube Screamer), Ana Echo (analogni delay), Ensemble King (CE2), Shim Verb (reverb) i Funky Monkey (auto wah). Reverb mi je bio otprilike konstantno uključen na spring mode-u i zvuči jako lepo, uspeo sam da prebacim na Shimmer na par stvari i zvuči vrlo interesantno, kao niz alikvota inad i ispod u zavisnosti od podešavanja. Delay radi vrlo toplo, uspeo sam da ga podesim da je u miksu taman tu koliko treba, moja zamerka je što nema duže vreme kašnjenja, stajao mi je do daske. Chorus bez komentara, bukvalno CE2, imam i original. Tube Screamer koristio kao boost za solo i kao drive preko clean-a i obe funkcije odradio lepo, samo i dalje ne mogu da provalim da li su radili TS9 ili 808. Auto wah me je najviše iznenadio, jedino što ne može jedno podešavanje da zadovolji i funky clean i solo drive... Prelomio i koristio ga kao funky wah na clean-u i radi potpuno realno, malo preterao sa Q u početku, nakon korekcije radi kao moj GCB. Za drive ću večeras da ga isprobam.
Sledeće ili one tamo nedelje, u zavisnosti od carine, stižu još neki modeli - Trelicopter, Eleclady, Yelow Comp, Pure boost i još delay i drive pedala.
Ako nekog baš nešto interesuje kako radi i zvuči, slobodno nek napiše pa da poručim, ako nisam, u sledećoj turi.
Imam dosta dobrih prezentacija na youtube-u (Prymaxe), ali se razmišljam da i ja odradim bar neke, pa čim snimim nešto bacam ovde. :ziveli:
Druze, mene su cene i cela prica oko pedala zainteresovali, ali mislim da bi bilo jako korisno da uradis neki realni, needitovani demo svake pedale. Na Prymaxe-u lik svira preko backing tracka i vidi se da je zvuk kasnije dodatno peglan. Jako bi cenio demo ala ProGuitarShop ili Germandude, pogotovo poredjenja chorusa sa CE2. Pozdrav!

fatbastard

Post by fatbastard » 21 Oct 2013, 22:03

Prezentacije stižu uskoro, a do tad, kao što sam već napisao, ko god je zainteresovan može da se javi, svrati i proba pedale! :ziveli:

fatbastard

Post by fatbastard » 26 Oct 2013, 16:02

Uradio sam dve probne prezentacije, i, iskreno, nisam zadovoljan. Čekam da nabavim ozbiljnu opremu i za audio i za video snimanje, pa ću onda uraditi sve komplet.
Dok se to ne realizuje, ima dosta realnih prezentacija na youtube-u, između ostalog i germanndude, a evo linka za moje - http://www.youtube.com/channel/UClb5ehJ ... o9Gvw/feed
Što se tiče Spark serije, loopera i ostalih proizvoda, nisu još uvek spremni za serijsku proizvodnju. Trenutno mogu samo da uzmem Micro seriju, pojačala i dve "velike" pedale (wah i whammy).
Čim saznam kada kreće proizvodnja, koja će biti cena i ostalo, javljam.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 26 Oct 2013, 19:15

Prezentacija deluje dosta realno. To je ono sto sam i trazio, a ne postproducirani snimak, na kome i behringerova pedala od 10e zvuci vrhunski. Na osnovu tvojih snimaka da se primetiti da je analogni delay prilicno uspesna kopija, kao i green mile. Huste drive i ocd su nebo i zemlja (samo obrnutim redosledom), a i chorus mi deluje nekako plitko, tj. nema ono bogatstvo tona (depth i sustain uglavnom). Mada, neki bas vole takav chorus, ja ne (vise sam EHX Small Clone kind of guy). Reci mi samo sa cime si snimao zvuk? Pozdrav i hvala na prezentacijama

Post Reply