Ajmokac Workshop
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ajmokac Workshop
Ne brini bice i toga uskoro
pitanje za Nemanju: zasto P90 na gitaru koja je posebna zbog Widerange-a?
Mozda zato sto su ovi novi widerange smece? 

zato sto ne radimo kopiju gitare, sto je i poenta rucnog rada (ne cnc vs dleto), da prilagodis svojim zeljama i potrebama
Al ja skontah da Majti mota dobre Widerange-ove.
A sto se tice pravljenja nove, originalne gitare - meni bi bilo dovoljno da se zameni vugla nekom 70s velikom strat glavudzom (kao i da se izbegne micro tilt), ostalo je pretty much spot on na originalu...
A sto se tice pravljenja nove, originalne gitare - meni bi bilo dovoljno da se zameni vugla nekom 70s velikom strat glavudzom (kao i da se izbegne micro tilt), ostalo je pretty much spot on na originalu...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
majtimika wrote:zato sto ne radimo kopiju gitare, sto je i poenta rucnog rada (ne cnc vs dleto), da prilagodis svojim zeljama i potrebama

+
Ja sam vise za single magnete najiskrenije, a Majtijevi P90 su mi vrh. Hteo sam bash ono custom djitru koja je offset svakako.

Wide range su super magneti i voleo sam da sviram cak i ove nove koji nisu NiCuFe nego neki ko zna.... Imao sam ih na 72 RI telcima i bio solidno zadovoljan dok nisam probao bolje

Svi single magneti mi ipak mnogo bolje zvuce od bilo kakvih hamova, za ono shto ja volim kod zvuka gitare. Hambaker ma koliko bistar ipak ne moze da zvuci kao singl, a cak ni na drajvu. Ja volim zvuk single coila na drajvu, to mi je vrh, pogotovo shto nikad ne sviram nishta jace od OCD-a i Rat-a. (eventualno big muff, ali on nije strashan)

Jos uz to sam i skalu skratio na 24", posto mi ona mnogo vise odgovara od standardne kakva je na starcasterima. I profil vrata je kao na Jaguarima ...Svakako su strava Majtijevi wide range tj. probao sam ove koje je premotavao Korteksu, ali kazem ti, nisam za hamove.andrej] wrote:Al ja skontah da Majti mota dobre Widerange-ove.

mislim, pazi, i ja sam skroz singlecoil guy, al mi se widerange cine kao izuzetno zanimljiva opcija, jer to nije taj gibson humbucker zvuk...
ako nekad budem nesto radio opet (a nece to bit skoro), strasno me privlaci konfiguracija '72 customa: widerange + tele bridge daju medjupoziciju koja je UFFF! naravno, ne ovi sad widerangeovi fenderovi, nego nesto rucno namotano. meni se cini da nije to toliko do legure, nego do konstrukcije: magnetni polepieceovi na widerange-u (i singlecoilovima) vs celicni polepiecevi i magnet ispod na gibson (i ovim modernim fender widerange) humbuckerima.
ako nekad budem nesto radio opet (a nece to bit skoro), strasno me privlaci konfiguracija '72 customa: widerange + tele bridge daju medjupoziciju koja je UFFF! naravno, ne ovi sad widerangeovi fenderovi, nego nesto rucno namotano. meni se cini da nije to toliko do legure, nego do konstrukcije: magnetni polepieceovi na widerange-u (i singlecoilovima) vs celicni polepiecevi i magnet ispod na gibson (i ovim modernim fender widerange) humbuckerima.
Ja sam i posle honeymoon perioda PREZADOVOLJAN. MAjti mi je svojim magnetima obuzdao GAS totalno, vise ne balim za drugim gitrama
znam da sam i ranije bivao toliko entuzijastican prema delovimaopreme, mislim da mi e to osobina koje se necu uskoro resiti, ali zaista sam prezadovoljan i ta gitara sada za mene ima ono nesto sto mi je cini do jaja svakog dana, na svakom setingu pojacala, sa prastarim zicama, kako god u sta god, meni je to to sto hocu da cujem

danas probao i uspeo da urezem pragove na cnc-u

samo su obelezeni a finalnu dubinu cu odraditi rucno

samo su obelezeni a finalnu dubinu cu odraditi rucno
Kako je krenulo, vidim da ce i ova i Nemanjina da prosviraju do Nove godine.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Sure hope so!
Bice strava taj telac, videh ga uzivo.
Bice strava taj telac, videh ga uzivo.

Majti, ne secam se da sam te pitao - kakvu kombinaciju finisa/bajca/lakiranja planiras za svog telca?
isto kao i kod tebe
Vrh.
Lakiranje sve komplet, ili samo spreda a ostalo vosak/ulje?

ne znam dvoumim se verovatno sve u lak