Pošto mi je ovo prvi post na forumu evo svima jedan pozdrav
Oči su mi ispale dok sam pročitao ovih 12 stranica prepucavanja oko narodne i rok muzike
Kod mene je nivo "tolerancije" za muziku ogroman, znači mogu da slušam (skoro) sve i svašta, nemam neki odredjeni pravac, zavisi od raspoloženja (danas riblja čorba, plavi orkestar, sutra Bach, Mozart, prekosutra Pitsburgh Slim, zatim Metallica, Maiden...
inače več par godina živim i školujem se u švajcarskoj a već duže vreme izbegavam ove naše nazovi diskoteke, glavno da se tresne neki turbo "turčin" koji nema veze ni sa glasom ni sa muzikom i da se sakupe par pijanih kretena (obično oko 14 do 18 godina) ispred bine i zagrljeni sa flašom u ruci padaju u trans kad čuju "ej od kad sam se rodio" to je da plačeš od tuge
dok sam živeo u srbiji išao sam tri godine u muzičku školu i svirao harmoniku (klasično i narodno) ali ipak mi je "negde u pozadini" sedela gitara, hoću da kažem da izmedju "uz moravu vetar duva" i "joyride" ili bilo šta od riblje čorbe koje sam slušao kao klinac i nema neke velike razlike (srce samo zaigra i uz jednu i uz drugu pesmu)
bio sam i nekoliko godina u folkloru kao igrač i kao pevač, tako da se vidi da ne gajim neke predrasude prema izvornim narodnjacima - kretena ima na sve strane, još kad bi pogledali ovu američku "estradu" e tu već ljudi treba da se zapitaju - kuda ide ovaj svet? i kad uporedim američke, švajcarske i naše tinejdžere ali i odrasle onda su mi draži ovi što sa flašom piva uživaju uz turbo folk nego ovi sa kesicom belog praška u džepu koji otkidaju na bitch mothafucka bitch mothafuckaa
iskreno volim da slušam i narodnu i rok mada sve u svojim granicama, ne volim one ludake koji se deru u mikrofon bez da jedne reči od njihovog repertoara razumeš a sa druge strane ne podnosim one napumpane zvezde koje su bog zna kojim načinom došle do slave
samo mi nije jasno zbog čega se ljudi toliko prepucavaju oko "dobre" i "loše" muzike, može da ti se ne svidja izvodjač ili reči pesme, sama muzika itd... ali svakom svoje, ne mogu ja sad da kažem italijanu da je burek lepši od pizze (mada bi se ovde mnogi složili sa mnom

)
pošto sam već ovde zatražio bih i malu pomoć od nekog iskusnog gitariste koji svira kako domaću tako i stranu muziku pošto nameravam da nabavim gitaru i da se pridružim nekim ortacima ovde koji imaju svoj bend i sviraju sve i svašta (ali nemaju gitaristu), neki saveti ili tako nešto bi mi sad u ovoj početnoj fazi dobro došli
hteo bih da počnem sa sviranjem gitare pa je po meni idealna kombinacija izmedju rok i domaće muzike
a na ovu temu sam naišao zbog naslova (ni pomišljao nisam da kad otvorim temu neidjem na prepucavanja izmedju rokkera i folkera)
voleo bih da se malo više napiše o gitaristima i sviranju gitare uz narodnu muziku umesto ovih prepucavanja "vi ste ovakvi, vi ste onakvi", meni su svi sa muzičkim instrumentom isti (naravno neko svira bolje neko lošije ali to nije bitno - bitno je da se ima nešto zajedničko), ja mislim da je to svrha ovog foruma i iz tog razloga sam se učlanio