Cort, ако мене питаш, и не само ако је избор сужен на ове 2. Јамахина FG серија је добра, то је практично еталон у овој ценовној категорији, али будући да сам моделе 720 и 730 поредио с поменутом Cort гитаром у истој продавници, могу да кажем да је Cort боља куповина. Није да оставља конкуренцију да се дави у прашини, али јесте боља гитара.
Што се тиче неког мог укуса, мислим да би следећи корак била гитара која све плоче резонатора има од солид материјала (Cort има ламинирану бочну плочу, Yamaha и задњу и бочну), и да су задња и бочна плоча од палисандра. Дефиниција басова је по мени лепша код гитара које имају поменуте 2 плоче резонатора од палисандра него кад је то од махагонија, али не сматрам да је Cort хендикепиран због избора дрвета. То је добра гитара. Све до неког јако озбиљног професионалног нивоа снимања и наступања на већим сценама нема ама баш никакве потребе да се јури бољи инструмент.
По мени је Cort за те паре најбоља куповина овде код нас, али свакако погледај и друге гитаре.
Други модели које би било добро да погледаш:
Washburn WD20S - има бочну и задњу плочу од ламинираног палисандра, па чисто да видиш разлику у звуку... Држи их Артист. Washburn генерално има код инструмената ове класе мало тање вратове, претпостављам да би ти, узевши у обзир шта свираш на електричној гитари, могао да нађеш извесне предности у томе.
Takamine G330S - од прилике иста класа инструмента као и Yamaha FG720S, наводим ти чисто као алтернативу, да пробаш да видиш шта ти више лежи.
Чујем од људи који су их пробали да су Sigma гитаре врло добре, посебно кад се узму цене у обзир. Држи их Sky Music. Што се тиче порекла фирме и градитељских спецификација, то је poor man's Martin.
Ibanez AW30. Има још модела сличне шифре, види шта можеш да нађеш. Та Art Wood серија је за мене велико изненађење, од кад се појавила ја поново узимам у обзир Ибанез гитаре кад су акустични инструменти у питању.
Walden CD550. Још једна у класи Yamaha FG720S, исто је третирам као Takamine G330S.
Walden D710 - Music Media Centar их тренутно има на попусту, и зато упада у ценовну класу коју си навео, и горња и доња плоча су солид материјал, а бочна и доња су од палисандра. Мислим да још како вреди ослушнути ову гитару. Што се мене тиче, овај модел и Cort који си поменуо су најозбиљнији кандидати.