Koji adapter?!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koji adapter?!
Brick ima trafo u napajanju (na brick se ne kaci obican eu kabal, vec nesto nalik na napajanje za laptop, valjda je tu ustekan trafo) Al generalno, da, kao ok adapter sa daisy chainom ugradjenim unutra. Harley benton je odlican, u slucaju ako mozes licno da pokupis ili da ti neko donese za 40e
-
Taj Benton je pretpostavljam kineska kopija nekog poznatijeg proizvoda. Zašto da ne, slično kao i Behringer verovatno samo kopiraju i ne plaćaju razvoj pa mogu da budu vrlo jeftini. Pri tom delovi u prvoj ugradnji su bitno kvalitetniji od onih koje mi možemo da kupimo u našim radnjama. Pretpostavljam da je to sasvim OK rešenje, lično to nisam video ni probao.bancika wrote:ako nije bitno da li je izolovan onaj harley benton ce zavrsiti posao podjednako dobro. 15k za obican DC adapter, jedan regulator, sacicu jeftinih elektrolita i 10ak kablica mi deluje previse. Fer cena za takvu spravu je taman koliko kosta ovaj HB. Rucni rad (hand job) bi verovatno ispao na kraju oko duplo vise ako se radi skroz meraklijski bez da se stedi na icemu.
Btw, radi brick i meni ok u vecini slucajeva. Zujalo mi je u nekim kombinacijama kad sam koristio u isto vreme EQ, delay, reverb i overdrive. Ili recimo ako na njega nakacim i onaj boss portable recorder u kombinaciji sa pedalama. Zato sam njega morao da drzim sve vreme na baterijama.
Što se DC Bricka tiče zaista ne mogu da ukopčam kakve probleme si imao jer ja nisam imao nikakvih pa dok se meni ne desi nešto slično ne vredi ni da lupam glavu oko toga. Taj recorder nemam, ali sam kačio čitav pedalboard sa 8 pedala bez ikakvog problema. Doduše, nemam neke zahtevne pedale, možda ove digitalne delay, looper su malo zahtevnije i to je sve.
......................
Ručni rad. Imam i takvo napajanje između ostalih. Da, radi korektno, ali ono koje imam je max. do 1A tako da počne da bruji ako u mreži padne napon, a nakačene su malo zahtevnije pedale. To je manji problem. Veći je što nije moglo da izdrži ni jedno nošenje u klubove bez oštećenja. Mislim na kabliće. Tu je malo prostora, prolazi se, nagazi slučajno i odu kablići. Stalno sam lemio nove, kupovao one jeftine nikakve kineske konektore jer boljih nema pa opet sve iz početka. Drugo, ako neko želi da ga pravi koštaće jako mnogo. Samo trafo od recimo 30W kod pomenutog Trafca i kvalitetna recimo Hamond kutija tog gabarita su reda bar 40 e. Pazi sada, 8 izolovanih utičnica, recimo Lumberg pa 8 kablića pa 16 konektora za njih. Eto samo to pomnožite sa kojom god hoćete cifrom pa vidite koliko je. Još ako morate nekom da platite da vam to napravi! Na kraju shvatite da je gabarit toliki da ne može ljudski da stane u pedalboard. U redu je da čovek napravi sebi nešto, pogotovu kada ima neku zalihu delova, ali da poruči izradu za to nisam.
jeste, konektori su najveci problem kod nas, pogotovo ovi koji idu na kabl. Totalni krs. Raspadali su se i meni iako ih nisam pomerao nigde. Pokusas da ga izvadis iz pedale i ostane ti onaj plasticni deo u ruci.
Nesto ovako bi zavrsilo posao, deluju fino izliveno a ne kostaju previse http://www.ebay.com/itm/Pack-10-DC-Patc ... 1c301a7b4e
Nesto ovako bi zavrsilo posao, deluju fino izliveno a ne kostaju previse http://www.ebay.com/itm/Pack-10-DC-Patc ... 1c301a7b4e
- sirac-šunka
- vragolan
Ja sam u Nišu kod Mališe uzeo neke metalne sa zlatastim vrhom. Nisu nešto, malo su bolji od plastičnih koji koštaju 20 dinara, ali sam stavio termo bužir ispod onog dela koji se šrafi i jedan preko. Za sada ok.
To ti je ljepota ground loopova, neko ima problema, a neko nema! Djavolja rabota!Usred Zala wrote: Što se DC Bricka tiče zaista ne mogu da ukopčam kakve probleme si imao jer ja nisam imao nikakvih pa dok se meni ne desi nešto slično ne vredi ni da lupam glavu oko toga. Taj recorder nemam, ali sam kačio čitav pedalboard sa 8 pedala bez ikakvog problema. Doduše, nemam neke zahtevne pedale, možda ove digitalne delay, looper su malo zahtevnije i to je sve.
Zavisi od broja digitalnih pedala, high gain pedala, elektromagnetnih smetnji iz okoline...
Moze biti da nikad ni neces imati problema na setupu na kom sviras

Skoro je Kelco dobio Lumberg muške konektore i stvarno su odlični. Imaju samo long verziju. Ženske su imali odavno još. Naravno nisu jeftini kao kineski, ali su neuporedivo bolji.Usred Zala wrote: ....Stalno sam lemio nove, kupovao one jeftine nikakve kineske konektore jer boljih nema pa opet sve iz početka...
-
Koliko je ovde bilo reci o ground loop-u poceo sam da ga se plasim...
Ali ono, nisu neke zahtevne pedale pa kontam da nece biti problema... Nasao sam na kp napajanje (rucno pravljeno) za 20e. Meni to nesto sumnjivo, opet covek kaze kako je provereno dobro... Ima neko iskustva?
http://www.kupujemprodajem.com/Stabilis ... r_id=51342

Ali ono, nisu neke zahtevne pedale pa kontam da nece biti problema... Nasao sam na kp napajanje (rucno pravljeno) za 20e. Meni to nesto sumnjivo, opet covek kaze kako je provereno dobro... Ima neko iskustva?
Deluje ok što se tiče komponenti. Ne sviđa mi se kako je rešio kablove nikako.pele_metal wrote:Koliko je ovde bilo reci o ground loop-u poceo sam da ga se plasim...![]()
Šta ti je sumnjivo?
Usteda, zato je takva cena verovatno, 2 konektora manje po kablicu
Osim uštede ništa drugo nije postigao. Mislim, radiće uređaj, ali za nešto više para mogao je valjano srediti priključke i kablove, ovako izgleda baš nepraktično.Trooper wrote:Usteda, zato je takva cena verovatno, 2 konektora manje po kablicu
Dva moja drugara imaju napajanja od ovog lika i nemaju nikakvih problema.
ma ground loopovi se mogu resiti jednostavno 'ground lift' prekidacem (eliminise konekciju na shield delu kabla sa jedne strane, pa je ground konekcija samo kroz dc jack, a ovamo zemlja samo 'pokriva' kabl duzinom), ali nije prakticno ugradjivati ga na svaku pedalu.
ono sto jes prakticno je napraviti TB-looper (nova verzija mog digitalnog loop swirtchera stize uskoro, sa sve komplet midijem i channel switcherom zasebnim) i na njemu to implementirati, a takodje ubaciti napajanje u istu kutiju.
zbogom ground loopovi (i to bez galvanski izolovanih izlaza odn. zasebnih sekundara)!
o, da, nista bolje od rucno pravljenog, dobro filtriranog napajanja. tacnije, samo jedna stvar je bolja: akumulator.
ono sto jes prakticno je napraviti TB-looper (nova verzija mog digitalnog loop swirtchera stize uskoro, sa sve komplet midijem i channel switcherom zasebnim) i na njemu to implementirati, a takodje ubaciti napajanje u istu kutiju.
zbogom ground loopovi (i to bez galvanski izolovanih izlaza odn. zasebnih sekundara)!
o, da, nista bolje od rucno pravljenog, dobro filtriranog napajanja. tacnije, samo jedna stvar je bolja: akumulator.
ili custom jumper kablici kojima je shield povezan samo sa jedne strane. Oni mogu fino da se iskoriste za i za nalazenje ground loopa. Uzmes jedan i stavljas ga izmedju svake dve pedale dok se ne izgubi sum. Kad se izgubi znas koja pedala je krivac.
ja imam ground loop samo i iskljucivo na SHO-u koji mi je u loopu na pedalboard-u, previse stvari je na toj DC grani I guess. dakle idu mi small stone => mistress => analog delay => SHO, dakle ovaj patch kablic izmedju delay-a i SHO-a na ULAZU u SHO otvorim mu taj jack i raskinem ground konekciju, ovako

prosto licnastu ground zicu raskinem na ovom mestu?

prosto licnastu ground zicu raskinem na ovom mestu?