Pozdrav kolegama i sretna nova godina.
Posedujem VHT Special 6 combo i jako sam zadovoljan njime ali mislim da je krajnje vreme da zamenim fabricke lampe koje su u njemu. U pitanju su 12ax7 i 6v6.
Da li moram da nosim pojacalo na rebias-ovanje ako promenim lampe? Ili to vazi samo ako umesto npr. 12ax7 stavljam 12au7 ili npr. umesto 6v6 jednu 6l6?
PS
Ako postoji ovakva tema, ja je nisam nasao i izvinjavam se na bespotrebnom otvaranju ove.
zamena lampi?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: zamena lampi?
samo zamenis lampe i vozi dalje...ne mozes umesto 6v6 da stavis 6l6...
eto jos sam naucio nesto
hvala
hvala

Da ne otvaram novu temu
Da li umesto Electro Harmonix EL84 mogu staviti Electro Harmonix EL34 (bez rebias-a) posto mi na slikama deluju drugacije?
Da li umesto Electro Harmonix EL84 mogu staviti Electro Harmonix EL34 (bez rebias-a) posto mi na slikama deluju drugacije?
Ne možeš fizički da staviš jedne umesto drugih. EL84 idu u isto podnožje kao i preamp lampe, tj ECC8x.
Hvala. Na to sam mislio.
Znaci to je u mom slucaju posao za elektricara. Koliko ce me to finansijski doći?
Znaci to je u mom slucaju posao za elektricara. Koliko ce me to finansijski doći?
Verovatno i nije moguce da to uradis
EL34 vuce duplo vise struje za grejanje i duplo vise za samo pojacanje. Izbacuje i par W vise, pa je pitanje kakav je izlazni trafo i da li ce da prezivi to. Zavisi od pojacala, ali moguce je da bi trebalo mnogo toga zameniti.