Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Milanares

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Milanares » 20 Jan 2014, 10:15

Pa brate zoveš onoga čiji je posao da štiti tvoja prava a koga svakako već plaćaš. Probaj, svideće ti se :)

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 10:27

Milanares wrote:Pa brate zoveš onoga čiji je posao da štiti tvoja prava a koga svakako već plaćaš. Probaj, svideće ti se :)
Zašto bih to radio?

Radije ću da kupim (ispravan) i skuplji proizvod u inostranstvu nego da kupim kod mitrosa.

Ako mitrosu koji ne zna šta će sa robom i kome po magacinima trunu instrumenti (btw moje pojačalo je uvezeno 2010-te) ne treba kupac kao što sam ja, onda meni još manje treba takav prodavac.

Zbog malo humora na "društvenm mrežama" i zbog vraćanja neispravnog pojačala, vlasnik se izvoleo iznenaditi i uvrediti?

Šta da mu radim, neka i on i njegovi "fejsbuk prodavci" sada malo vežbaju smisao za humor, kad im već prodaja ne ide.

Milanares

Post by Milanares » 20 Jan 2014, 10:40

Tako je, plati skuplje, kupi na neviđeno :bravo:
A svideće ti se i kako naši carinici imaju razvijen smisao za humor :)
Naravno ima i druga šema gde praktično učestvuješ u kriminalnoj raboti šverca i izbegavanja taksi ali bože moj, gazda Mitrosa te naterao u kriminal.
Stvarno svaka čast!

komil

Post by komil » 20 Jan 2014, 10:47

Overdrive wrote:Zbog malo humora na "društvenm mrežama" i zbog vraćanja neispravnog pojačala, vlasnik se izvoleo iznenaditi i uvrediti
Nije mi jasno zašto stalno potenciraš taj razlog vraćanja pojačala, kad su ti eksplicitno rekli da nije zbog toga (a pri tome nisi ni imao problema sa vraćanjem pojačala).

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 10:55

Milanares wrote:Tako je, plati skuplje, kupi na neviđeno :bravo:
A svideće ti se i kako naši carinici imaju razvijen smisao za humor :)
Naravno ima i druga šema gde praktično učestvuješ u kriminalnoj raboti šverca i izbegavanja taksi ali bože moj, gazda Mitrosa te naterao u kriminal.
Stvarno svaka čast!
Pa sad, meni se pre čini da mitros plaća na neviđeno čim u startu prodaje neispravnu rob?

Dakle ili su im uvalili robu za "zemlje trećeg sveta", ili su im je kao feleričnu prodali jefitnije, sa preporukom da kupce odmah po kupovini šalju u servis (što ovi dabome i rade)
Ovo je bilo drugo pojačalo za godinu daba za koje su mi, iste sekunde po reklamaciji, kao iz topa preporučili "Servis!" A o tom "servisu"..nekom drugom zgodom..)

I ne vidim nikakav kriminal u tome što ću za svoju lovu platiti skuplje a kvalitetno
Osim toga odakle ti da ću je kupiti na neviđeno?
Pa kad imam soma evra da kupim pojačalo, sigurno imam i za put Nemačke ili Austrije, think? :cao:

Milanares

Post by Milanares » 20 Jan 2014, 11:01

Naravno da nije kriminal da kupiš gde god hoćeš u svetu i doneseš, pod uslovom da platiš carinu i ostalo...
E pa super onda, nadam se da ćeš podeliti sa nama utiske. :ziveli:
Srećan put :cao:
Last edited by Milanares on 20 Jan 2014, 11:06, edited 1 time in total.

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 11:04

komil wrote:
Nije mi jasno zašto stalno potenciraš taj razlog vraćanja pojačala, kad su ti eksplicitno rekli da nije zbog toga (a pri tome nisi ni imao problema sa vraćanjem pojačala).
U pravu si, razmišljao sam o tome, jer ni meni nije jasno kome je uopšte palo na pamet da se bavi mnome?

I onda sam shvatio kako stvari idu - dakle, pretpostavka:

1.Teško im ide prodaja.
2.Svaki dinar se broji.
3.Prodavac na kraju dana pravda pazar i prijavljuje sve što je neuobičajeno (tipa vraćanje proizvoda od preko hiljadu evra)
4.Prodavac ima malu platu i iz želje da se uvuče vlasniku (jer bože moj, nije uspeo da uveri kupca da je pojačlalo ok i tako ostavi pare u kasi) krene da uverava vlasnika kako je kupac zapravo neki kreten sa neta koji tamo "priča loše o mitrosu" )
5.Vlasnik (i inače osetljiv na svaku kritiku jer mu * vidi stavku 1) e da bi održao svoj autoritet, samo kaže da se tom kupcu zabrani pristup u njegovu radnju.

eto zato potenciram vraćanje pojačala, jer je ova pretpostavka suviše bedan razlog da bi ga normalan čovek uvažio.

Treći razlog ne mogu da pretpostavim.

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 11:06

Milanares wrote:Naravno da nije kriminal da kupiš gde god hoćeš u svetu i doneseš, pod uslovom da platiš carinu i ostalo...
E pa super onda, nadam se da ćeš podeliti sa nama utiske. :ziveli:
Srećan put :cao:
ma naravno, ne žurim nigde :ziveli:

komil

Post by komil » 20 Jan 2014, 11:56

Ja sam jedno vreme imao bizMes, koji je poslovao prilično dobro (potpuno nevezano za muz. opremu). I tokom vremena sam nekim dvema osobama (od 3500+ ozbiljnijih klijenata) direktno saopštio da ne želim da ikada kupe od mene nešto. Pravo da ti kažem, za jedan od ta dva slučaja ne mogu uopšte da se setim koji je tačno razlog bio, a siguran sam i da nije ništa katastrofalnih razmera. Nešto mi se veoma nije svidelo kod te osobe, išlo mi je previše na nerve da bih mogao to da svarim. To je, po meni, pravo na izbor a ne diskriminacija, ako klijent ima prava da bira gde će da ostavi pare, trebalo bi i prodavac da ima bar neka prava da bira ko će da mu da pare...
Jasno je da neki monopol ili prava diskriminacija mogu da zakomplikuju tu stvar, ali tražiti od prodavaca da podnose sve bezobrazluke kupaca ne bi bilo fer. U životu biramo prijatelje, da bi nam život bio kvalitetniji. A veći deo dana provodimo na poslu nego sa porodicom i prijateljima. Zato je odbijanje nekih kupaca (taman i zbog razloga koji nisu previše važni) zdravo za prodavca. A i što bi se ti brate baš gurao sad tamo gde te ne žele... ja verujem da ćeš ti 100% naći način da pazariš to pojačalo tako da ćeš u procesu biti zadovoljan prodavcem.

p.s. Bio sam prošle nedelje u Mitrosu da kupim žice. Došao je neki lik i pita: "Vi više ne držite Gibson Les Paulove u radnji". Kaže prodavac "Držimo, imamo ih".... K: "Pa gde su? Ne vidim..."... Odgovor: "Oni su nam sada u posebnoj prostoriji u radnju, može se zakazati prezentacija gitara. Znaš, kada su nam bili u radnji puno ljudi ih je uzimalo bez pitanja, često se dešava da i udare negde gitaru i čak ne smatraju da su uradili nešto loše, a ja sam se nervirao zbog toga"..

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 12:12

komil wrote:Ja sam jedno vreme imao bizMes, koji je poslovao prilično dobro (potpuno nevezano za muz. opremu). I tokom vremena sam nekim dvema osobama (od 3500+ ozbiljnijih klijenata) direktno saopštio da ne želim da ikada kupe od mene nešto. Pravo da ti kažem, za jedan od ta dva slučaja ne mogu uopšte da se setim koji je tačno razlog bio, a siguran sam i da nije ništa katastrofalnih razmera. Nešto mi se veoma nije svidelo kod te osobe, išlo mi je previše na nerve da bih mogao to da svarim. To je, po meni, pravo na izbor a ne diskriminacija, ako klijent ima prava da bira gde će da ostavi pare, trebalo bi i prodavac da ima bar neka prava da bira ko će da mu da pare...
Jasno je da neki monopol ili prava diskriminacija mogu da zakomplikuju tu stvar, ali tražiti od prodavaca da podnose sve bezobrazluke kupaca ne bi bilo fer. U životu biramo prijatelje, da bi nam život bio kvalitetniji. A veći deo dana provodimo na poslu nego sa porodicom i prijateljima. Zato je odbijanje nekih kupaca (taman i zbog razloga koji nisu previše važni) zdravo za prodavca. A i što bi se ti brate baš gurao sad tamo gde te ne žele... ja verujem da ćeš ti 100% naći način da pazariš to pojačalo tako da ćeš u procesu biti zadovoljan prodavcem.

p.s. Bio sam prošle nedelje u Mitrosu da kupim žice. Došao je neki lik i pita: "Vi više ne držite Gibson Les Paulove u radnji". Kaže prodavac "Držimo, imamo ih".... K: "Pa gde su? Ne vidim..."... Odgovor: "Oni su nam sada u posebnoj prostoriji u radnju, može se zakazati prezentacija gitara. Znaš, kada su nam bili u radnji puno ljudi ih je uzimalo bez pitanja, često se dešava da i udare negde gitaru i čak ne smatraju da su uradili nešto loše, a ja sam se nervirao zbog toga"..
Imaš i ti pravo. I prodavci su ljudi, što bi se reklo.

Ali prodavci su takođe i kupci . Ako ne robe koju prodaju, a ono neke druge robe.

Tako da neke stvari tipa neljubaznosti, nervoza, odbijanje kupca isl liče na sečenje grane na kojoj sede. Što je njihovo pravo.
Niko ne može da spreči nekoga da radi budalaste stvari, pa i to sečenje grane na kojoj sede.

Ali, u ovom "mom slučaju", meni je mnogo više evidentna jedna druga stvar.
Tu san najmanje bitan ja

Najviše je bitan vlasnik mitrosa, koji je eto izgubio živce.

U normalnim okolnostima, da mu stvari idu kako treba, ne bi angažovao svoje zaposlene da vise po fejsbuku i ubiraju "lajkove" a banuju one koji ne lajkuju.

Da mu stvari idu kako treba, te bi ljude radije angažovao da mu srede sajt po sistemu "ono što ima u izlogu ima i u radnji" (o tim sajtovima smo već pričali)

Da mu stvari idu kako treba ne bi imao potrebu da svoj autoritet dokazuje nekom svom zaposlenom prodavcu tako što će da otera kupca, već tako što će ili da uputi tog zaposlenog da radi svoj posao kako treba (ponavljam se, ali ajde: šalje robu bez računa, bez garancije i bez propisane ambalaže) ili da ga kazni isl.

Ukratko, kada jednom vlasniku, najvećem dileru muzičke opreme kod nas, zasmeta par komentara na fejzbuku? onda tu nešto debelo nije u redu. Neki bi rekli, "gde je najtanje tamo se i kida"

A čaki komentari da su bili neki uvredljivi ili loši, nego je i to čak bilo benigno, što celu stvar čini upravo jadnom.

Zaključak: nervoza u mitrosu. I to velika.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 20 Jan 2014, 13:37

Milanares wrote:A svideće ti se i kako naši carinici imaju razvijen smisao za humor :)
Naravno ima i druga šema gde praktično učestvuješ u kriminalnoj raboti šverca i izbegavanja taksi]
Prica o Baba rogi za malu decu. Ako privatno lice prenese sebi gitaru preko granice, niko ga ne pita, to vi iz Mitrosa nazivate svercom i kriminalnom rabotom? Kako onda nazivate lazno reklamiranje snizenja na oficijelnom sajtu na ono sto nemate u prodaji?
Lažno reklamiranje sniženja smatra se obmanom potrošača i zabranjeno je zakonom.

Član 78.
Novčanom kaznom od 100.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice ako:

.. istakne obaveštenje o ceni proizvoda i usluga kojim se potrošač dovodi u zabludu i stiče pogrešan utisak o ceni proizvoda i usluga (član 17. stav 1. i član 18);
Mozda bi vas neko trebao da tuzi zbog laznog reklamiranja snizenja proizvoda?

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 14:19

Duschmanov wrote: to vi iz Mitrosa nazivate svercom i kriminalnom rabotom?
jesam li ja to pogrešno razumeo, ili je Milinares neko iz Mitrosa? 8)

Duschmanov

Post by Duschmanov » 20 Jan 2014, 14:30

Overdrive wrote:
Duschmanov wrote: to vi iz Mitrosa nazivate svercom i kriminalnom rabotom?
jesam li ja to pogrešno razumeo, ili je Milinares neko iz Mitrosa? 8)
Nemam pojma, piše kao da radi u njihovoj pr službi.

Oglas:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... ard-Pearl-**/
Zna neko gde je Mitros filijala u Srbiji koja ima ovu gitaru u izlogu za 780 evra uz Fender/SKB® Case, Cable, Strap, Polishing Cloth :?:

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 14:45

Duschmanov wrote:

Oglas:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... ard-Pearl-**/
Zna neko gde je Mitros filijala u Srbiji koja ima ovu gitaru u izlogu za 780 evra uz Fender/SKB® Case, Cable, Strap, Polishing Cloth :?:
da li bi ova od 500 eu izašla mnogo skuplje kada bi se naručila?

(kada se izabere Srbija, ispadne čak 450)

http://www.coda-music.com/fender-standa ... 13958.html

Duschmanov

Post by Duschmanov » 20 Jan 2014, 14:58

Overdrive wrote:
da li bi ova od 500 eu izašla mnogo skuplje kada bi se naručila?

(kada se izabere Srbija, ispadne čak 450)

http://www.coda-music.com/fender-standa ... 13958.html
Pih ,to je visoka cena. Opet Mitros u glavnoj ulozi: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/110 ... tic-White/
45726din jeste 397eu Mitros opet najjeftiniji na celoj planeti :mrgreen:

Post Reply