Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Overdrive » 22 Jan 2014, 13:02

Kristijan wrote:Рецимо да ово за сада личи на аргументовану расправу, али има тенденцију да постане лични окршај. Чисто да се зна, оног момента када то не буде ништа друго до лични окршај, биће и брисања коментара и адекватних санкција. Ето, да не буде после нико изненађен и увређен...
Sve ok Kristijane i slažem se.
Možda je okršaj malo nespretno izabrana reč, al ajde..Što se mene tiče napisao sam sve što sam imao na temu Mitrosa, bez želje za bilo kakvim okršajima.

Iskoristio sam ovo obraćanje njihovog vlasnika iz dva razloga:

Prvi je jer je on izabrao ovu formu obaraćanja svim kupcima pa se ispostavilo tačnim kada sam tvrdio da Mitros čita ovaj forum, i drugi: da se nadovežem na svoje prethodno pisanje upravo njemu i upravo na ovom forumu (i verovatno dosadih svima) jer me je kao veoma kulturnog kupca zabolela nepravda, a i zbog toga što on (kada već pričamo o kulturi ) nije našao za shodno da mi kao kupcu pošalje makar PP ili nazove telefonom i kaže štagod misli, pa slagali se ili ne, ispalo po njegovom ili mom, bio on u pravu ili ja itd. A tako bi i ovaj forum poštedeli ličnih prepiski isl.
Bio sam najkulturniji mogući kupac kojeg su imali i nisam ni neka budala niti fijuk da bih dozvolio da me neko nepravedno optužuje ilikleveće i da me nepravda žulja i da me iz radnje teraju kulturni ljudi (koji eto čak imaju problem kako da kupce oslove).

Imam samo reči i samo reči sam i iskoristio.
U tom smislu zahvaljujem na prostoru i još jednom se izvinjavam ako sam sa previše reči udavio ili oduzeo nečije vreme.

Mislim Kristijane da niko od nas ne voli da bude nepravedno optužen, a ti mi deluješ kao korektan čovek i verujem da bi i ti reagovao slično da se neko prema tebi ponese kao prema meni što su se poneli.

Eto, što se mene tiče, neće biti nikakve loše tendendecije i ovde se moje pisanje vezano za tu prodavnicu i njenog vlasnika završava.
Kao zahvalnost što ste ovo tolerisali imaš moje obećanje.

djomla

Post by djomla » 22 Jan 2014, 13:16

Ne lici, vec je puna sarkazma na granici sa bezobraznim ...

SomiKnight

Post by SomiKnight » 22 Jan 2014, 13:36

Ako je clan Srdjan Mitros music , stvarno vlasnik Mitros-a, napokon imamo dokaz da je Overdrive svo vreme bio u pravu u svojim kritikama.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Jan 2014, 13:39

Да не буде забуне, написао сам упозорење јер знам од прилике у ком смеру могу да оду овакви разговори, а свакако се упозорење односи за све оне који ће да учествују у разговору.

Ред је да кажем да сада имам утисак да је заправо ово испало врло корисно. Истина је да у старту нисам веровао да ће било ко од оних који треба да реагују на твоје писање да се икако огласе на форуму, па ми је читава акција деловала прилично бесмислено. Такође сам био врло скептичан што се тиче твог исказа, јер ми је деловао некако на граници научне фантастике. Да сад не наводим све детаље који су у мени будили подозрење, тек ето - нисам баш био сигуран да је добро да се све то развлачи на форуму. На крају се показало да су моје сумње биле неоправдане.

Нема разлога да на било који начин стављаш тачку на било коју тему, само молим и тебе и било кога другог ко се укључује у причу да све остане у границама сврсисходног.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jan 2014, 13:53

Verovatno cu biti u off-u, ali moram da pitam - da li je to do mene, ili se samo meni cini da je post vlasnika Mitrosa u fazonu -> "Sarcasm - Level: Expert"...?

I onda posle toga, Overdrive odgovara bukvalno, da bukvalnije ne moze... :?

Meni se iskreno cini da ama bas nista konstruktivno iz cele ove rasprave nece izaci. Ok, niko me ne tera da citam i da se javljam, istina, ali zasto mi se to cini - niti ce Overdrive tamo kupiti pojacalo za koje je toliko zapeo, niti ce mu biti izlecena sujeta zato sto je blokiran na FB stranici i zabranjen mu pristup radnji, niti ce mu bilo kakvo izvinjenje gazde Mitrosa ispraviti sve oko cega mu je krivo, a ponajmanje je verovatno da ce gazda Mitrosa bilo sta promeniti u svom modelu poslovanja i ophodjenja prema svojim kupcima (ne kazem ni da treba ni da ne treba, jednostavno, ne zanima me sta Mitros radi jer vec jaaako dugo moje posete toj radnji ne traju vise od 3 minuta).

Meni se jednostavno veliku vecinu vremena ovo cini kao prosto ispravljanje krivih Drina. Nadam se da gresim. :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 22 Jan 2014, 13:54

Pod uslovom da je ovo zaista gospodin Mitrović, (jer mi ovo ipak liči na nečije trolovanje i verovatnije mi je da je nečija šala u pitanju ili da je u pitanju neko zaposlen u firmi) ja sam fasciniran time da je on, ili neko u njegovo ime ostavio poruku ovakve vrste na internet forumu. Prvenstveno zato što imam problem da zamislim vlasnika Musicians Friend-a ili Thomann-a kako post-uje na internet forumu lično i personalno zato što mu smeta šta neko piše o njegovoj firmi. Možda ja pogrešno doživljavam Mitros kao, bar za naše domaće uslove, veliku kompaniju kojoj bi trebalo da je ispod časti da se bavi ovakvim stvarima i ulazi u lično prepucavanje sa pojedincem ili grupom ljudi.

Sa druge strane, kad se radi o developer-ima i kompanijama koje post-uju po forumima, (a ako se pregleda Gearslutz ili KVR npr, toga ima puno), lako je videti koliko se, u većini slučajeva, ti ljudi trude da imaju afirmativan odnos prema zamerkama i primedbama, i sa koliko takta ulaze u razgovor sa onima koji imaju zamerke i primedbe. Lako je srušiti pozitivnu sliku jednim jedinim post-om, a teško je graditi sliku da iza nekog posla ili kompanije stoje kul likovi. U tom smislu, osobama u našim firmama nedostaje taj takt, i još će proći puno vremena dok se ne stvori kultura komunikacije sa mušterijama, kako na nivou svakodnevne komunikacije u prodavnicama, tako i kad se radi o bilo kakvim PR obraćanjima.

Zato, ako je post zaista napisao gospodin Mitrović, šteta je što nije iskoristio priliku da ispadne kul lik i učini nešto dobro za imidž svoje firme dobronamernim, prijateljskim obraćanjem u kojem bi objasnio problematiku iz svog ugla. Jer koliko god bilo bitno kupcu da dobro prođe finansijski, nekada druge stvari odlučuju. Bez ikakve želje da time osudim ili zlonamerno kritikujem, ja konkretno ne kupujem često u Mitrosu jer mi se ne sviđa atmosfera. Ostavljam prostora da je slučajnost u pitanju, ali od poslednja dva puta kad sam ušao tamo, zaposleni su bili pod nekom vrstom stresa, prvi put su se međusobno raspravljali, a drugi put im je tako da svi kupci u radnji to mogu čuti, držao bukvicu neki njihov šefić, (ne znam kakva je već hierarhija u Mitrosu). To nije krivica zaposlenih, ali od par ljudi sam čuo da je Mitros poznat po lošoj atmosferi kad se radi o onima koji tamo rade. Ako sam tu u tom kraju, radije odem u Marić da kupim žice, isključivo i samo zato što mi je bolji vajb, što me neće dočekati neka čudna situacija, niti ću čekati, a i zato što ako naletim na Marića skoro svaki put nešto normalno sa njim porazgovaram. Ovo kažem samo zato da bih ilustrovao da itekako ume da bude bitno kako neko subjektivno doživljava određenu kompaniju, kao i kakvo mu je bilo iskustvo kupovine. Nemam ni trunku zlonamernosti u ovome što sam napisao, niti imam neku satisfakciju u kritikovanju firmi koje se realno, bore sa gomilaom sumanutih problema koje poslovanje u Srbiji nosi sa sobom... Mogu samim tim razumeti i određenu frustraciju koju to stvara kod ljudi koji se bave poslom. Ali zaista, mislim da ovom društvu generalno fali određena civilizovanost u toj svakodnevnoj komunikaciji, kao i poslovna kultura, kako kad se radi o odnosima unutar firmi i odnosu prema zaposlenima tako i kroz odnos prema kupcu. Tako uopšte na kraju krajeva nije bitno ni a li ovde ljudi imaju primedbe na Mitros, kao i da li je osoba pod imenom Overdrive zaista u pravu i da li je bila korektna. Jednostavno, kupci nisu drkadžije koje muče firme već oni koji drže tu firmu na nogama, pa je vreme da se lagano napusti još uvek raširen koncept da je firma potrebna kupcu i da kupac treba da bude srećan što firma postoji. U kakvom god tonu bile napisane, primedbe su uvek zapravo korisne jer daju realan feedback kompaniji kako drugi vide njih i njihovo poslovanje.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jan 2014, 14:00

Sto se mene tice, pravo u centar. Bravo Dushane. :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Jan 2014, 14:04

Baba Slim wrote:Verovatno cu biti u off-u...
Ниси, мени се чини да си потрефио суштину. Но с друге стране...
Dushan S wrote:Zato, ako je post zaista napisao gospodin Mitrović, šteta je što nije iskoristio priliku da ispadne kul lik i učini nešto dobro za imidž svoje firme dobronamernim, prijateljskim obraćanjem u kojem bi objasnio problematiku iz svog ugla... Jednostavno, kupci nisu drkadžije koje muče firme već oni koji drže tu firmu na nogama, pa je vreme da se lagano napusti još uvek raširen koncept da je firma potrebna kupcu i da kupac treba da bude srećan što firma postoji. U kakvom god tonu bile napisane, primedbe su uvek zapravo korisne jer daju realan feedback kompaniji kako drugi vide njih i njihovo poslovanje.
Са овим се сасвим слажем.

Тако да не верујем да из свега овога Overdrive може да извуче било какву сатисфакцију, али гледано на дуге стазе стварно треба да се потежу овакве дискусије због овога што је Душан рекао.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Jan 2014, 14:17

Dushan S wrote:Pod uslovom da je ovo zaista gospodin Mitrović
Morao sam da proverim da ne ispadne da neko troluje. Posto je mail sa kojim se registrovao i "potvrdio" @mitrosmusic.com onda je ili on ili neko iz radnje.

abogicevic

Post by abogicevic » 22 Jan 2014, 14:50

Ne poznajem korisnika sa nick-om Ovedrive, niti poznajem vlasnika Mitrosa (niti sam kupovao bilo šta kod njih, izuzev žica i trzalica). Ali, ne mogu da se otmem utisku da je u pitanju konflikt tipa "korporacija vs. pojedinac", gde ja kao čovek levičarskih shvatanja moram da stanem na stranu Overdrajva. Čini mi se da dovoljno govori sama činjenica da je čoveku zabranjena kupovina u Mitros lancu. Nisam siguran da je to baš po zakonu. Pogotovo što čovek nije ništa ukrao ili učinio neku drugu kriminalnu radnju. Ovde je čini mi se situacija takva da je mušteriji zabranjen pristup objektu zato što se vlasniku "tako može". Takav gest nije primeren najvećem distributeru muzičke opreme u zemlji. Kad bi Overdrive terao mak na konac i žalio se, pitanje kako bi cela stvar prošla. Naravno za to treba i para i živaca.

Neko reče da ako kupci mogu da biraju sa kim će da trguju to pravo bi trebalo da imaju i trgovci!!? Pa, na nesreću trgovaca, pravila nisu takva dokle god se posluje u legalnim okvirima! Ako se opredele da prodaju robu na crno, onda mogu da se ponašaju kako hoće. Ako žele da budu priznata i renomirana firma (što Mitros i jeste, šta god privatno mislili o njima ne može se poreći da je Mitros uspešna firma), onda ne mogu da diskriminišu kupce po bilo kom osnovu.

Uzgred, ova priča o narudžbinama direktno od proizvođača mi više deluje kao zajebancija.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Jan 2014, 15:03

Naravno da je svojevrsna zejebancija, ili bolje rečeno ilustracija uloge trgovine u lancu snabdevanja.

abogicevic

Post by abogicevic » 22 Jan 2014, 15:11

sirac-šunka wrote:Naravno da je svojevrsna zejebancija, ili bolje rečeno ilustracija uloge trgovine u lancu snabdevanja.
Tako je. I poruka u smislu "Ako ćete da nas smarate glupim pitanjima, naručite direktno od proizvođača i molim lepo! Pa lepo čekajte instrument, plaćajete carinu i skoknite do Kine ili Indonezije da isprobate instrument"

Ali neki su ozbiljno shvatili ovaj "novi poslovni model"

Stevan Hinic
ex Muzicar koji pije!

Post by Stevan Hinic » 22 Jan 2014, 18:13

Srdjan Mitros music wrote:Pozdrav za sve clanove foruma.

Moje ime je Srdjan Mitrovic, vlasnik firme Mitros Music.

Prijavio sam se na forum u nameri da Vas ucinim zadovoljnijim, jer su mi prodavci pominjali da smo ovde popularni.

Imamo u planu novi model trgovine, koji ce Vam se, nadam se dopasti.

Cene instrumenata ce izgledati manje-vise ovako :

Mikrofoni, pojacala (sve vrste),zvucnici,mikseri,stalci,gitarske pedale,koferi,futrole,... :

1.Maloprodajna cena podeljena sa 115 eur/din = MP Eur cena
2.MP Eur podeljena sa 1.2 = Neto Eur cena
3.Neto Eur cena podeljena sa 1.17 = Eur neocarinjena, paritet Beograd
4.Eur neocarinjena podeljena sa 1.15 = neocarinjeno bez troskova transporta
5.Neocarinjeno bez transporta /1.15 = Cena robe bez transporta i bez troskova MP objekata

Dakle, cena izabranog artikla npr. Eur1.000,00 /1.2 /1.17 /1.15 /1.15 postaje Eur 538,00 = -46,2 % usteda

Instrumenti, gitare,... od Eur 1000,00 bi na kraju kostali Eur 617,00 =38,3% usteda.

Instrumenti ce se isporucivati nakon izvrsene uplate u inostrane banke, i bice poslati direktno iz fabrike na vasu adresu.
Troskove carinskog postupka snosi kupac.

Veliki benefit za kupca je:

Ne mora da trosi vreme za odlazak do prodavnice, jer svakako zna sve unapred bolje od prodavca.
Instrumenti ce se moci prethodno isprobati na odredistu proizvodjaca.
Velika stvar za kupca ce biti sigurnost da instrumenti nisu proizvedeni u Srbiji , niti su namenjeni trzistima sa losijim zivotnim standardom.
Kupac ce biti zadovoljan cenom, nece trositi svoje dragoceno vreme, niti ce nasi prodavci imati potrebu da trose (dragoceno) vreme za ono sto kupac svakako vec moze sam da obavi.

Za prodavca, takodje postoje velike prednosti:
Nece morati da se muce koga kako oslovljavati, persirati ili sa "johny,druze,dude,pal,..." i kako se brzo prilagoditi.
Nece biti tuzni kada im odredjeni broj kupaca ispumpaju energiju i entuzijazam prema poslu koji vole i zapostave kulturne kupce koji su dosli da potrose novac.
Nece morati da se cude sta znaci "sveze ili bajato" u prodavnici tehnicke robe.

Prodavnica ce se zatvoriti za slucajne prolaznike, i poslovace kao prodajna galerija za placenim vaucerima za ulazak, vauceri ce biti uracunati u cenu proizvoda i vazice 7 dana.
Takodje, i dalje cemo nuditi da kupcu mi obavimo uvoz,carinjenje,pdv,... bez dodatne provizije, kao sto je to i danas uracunato u MP cenu.

Nadam se da cemo svi uzivati u ovome.

Nismo javno preduzece, i nemamo obavezu obavestavanja javnosti oko poslovnog uspeha, ali cu podeliti sa vama da smo jako zadovoljni poslovnim rezultatima, i dalje imamo ogromne kolicine gitara (nisu sve u jednoj prodavnici i nisu sve boje i varijante uvek moguce), i svih ostalih instrumenata.

Takodje, neke kupce smo pristojno zamolili da vise ne dolaze, jer smo konstatovali da mozemo i bez njih.Nivo njihove nepristojnosti je bio van nase tolerancije.

Svrha ovog teksta nije bila reklama, nego pojasnjenje i poslovni predlog.

Nadam se da ce pristojni kupci i dalje dolaziti da trgujemo, i da ce oni koji ne vide svhu dolaska, sacekati nas novi poslovni model, ili odluciti gde ce kupovati.

S postovanjem,

Srdjan Mitrovic

P.S
Nasa web stranica pocinje da se ozbiljno azurira ovih dana, i brand by brand, cene shop-web ce se konacno uskladiti.
Ako imate komentar na ovaj tekst, molim da ga posaljete na nas FB profil.
BEZOBRAZLUK I VREDJANJE INTELIGENCIJE!!! ::ranting:: ::ranting:: ::ranting::

bg011

Post by bg011 » 22 Jan 2014, 20:51

KnightOfDoom wrote:
Dushan S wrote:Pod uslovom da je ovo zaista gospodin Mitrović
Morao sam da proverim da ne ispadne da neko troluje. Posto je mail sa kojim se registrovao i "potvrdio" @mitrosmusic.com onda je ili on ili neko iz radnje.
To nista ne znaci, mnogi sajtovi (fogmo.com na primer) pruzaju uslugu falsiranja emailova, sa sve domain sufiksom, bez potrebe da posedujete isti. Mozete slati mailove koji izgledaju bilo kako. Ima cak i inbox za primanje poste. Ljudi, neko vas troluje zesce. Samo kazem.

Milanares

Post by Milanares » 22 Jan 2014, 21:27

Pu bre, što ste taki, ja baš mislio da uzmem vaučer pa da zakažem isprobavanje pa možda i kupovinu jedne ultex jazz III trze :)

Post Reply