Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Guitar_thrill » 25 Jan 2014, 23:25

Zašto i fulldrive i Green Rhino? :)
Pitam, pošto ja kad sam pazario sada, delovalo mi je da su dosta slične pedale, obe su ts-9 fazon sa više basa, pa mi ne bi palo na pamet da kupujem dve slične pedale :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Jan 2014, 09:01

Wizzard wrote:Konacno je stigao

Image

Sad se ceka brat blizanac :)

Image
da te dugo sluzi :D

kakav je crunch lab? :)

djomla

Post by djomla » 26 Jan 2014, 11:19

Guitar_thrill wrote:Zašto i fulldrive i Green Rhino? :)
Pitam, pošto ja kad sam pazario sada, delovalo mi je da su dosta slične pedale, obe su ts-9 fazon sa više basa, pa mi ne bi palo na pamet da kupujem dve slične pedale :D
Moje misljenje je da su slicne al' opet i razlicite. Fulldrive mi je vise kompresovan dok rhino ima bolji "bajt" dobar za lead. U svakom slucaju
debelo je zasluzan i GAS - a i cortex :)) Dobar deal na obe pedale, sve da mi se i ne svidi fulltone u kombinaciji sa rhino uvek moze da ode za nesto drugo.

bancika

Post by bancika » 26 Jan 2014, 12:53

Wizzard wrote:Sad se ceka brat blizanac :)

Image
vise je srodna dusa nego brat blizanac :)

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 29 Jan 2014, 14:45

Sutra stize Boss PS-3 :D

Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 05 Feb 2014, 05:40

Ljubitelji humbuckera, srećno vam bilo, mnogo gaina vam želim. Pa kad poželite pravi bas, javite se čika Leu Fenderu.

Wizzard

Post by Wizzard » 05 Feb 2014, 09:41

bancika wrote:
Wizzard wrote:Sad se ceka brat blizanac :)

Image
vise je srodna dusa nego brat blizanac :)

Hahahaha može i tako :)

Wizzard

Post by Wizzard » 05 Feb 2014, 09:48

mislim_stvarno wrote:
Wizzard wrote:Konacno je stigao

Image

Sad se ceka brat blizanac :)

Image
da te dugo sluzi :D

kakav je crunch lab? :)
Ja sam prezadovoljan. Magnet je dosta u mid-ovima ali to sam i očekivao. Mnogo je čist i ispeglan tako da su i na high gain-u artikulisani i prepoznatljivi svi tonovi. Sad trenutno čekam da uzmem i liquifire pošto se ne miriše crunch lab sa ovim stock magnetom koji imam na ltd-u :) splitovao sam magnet tako da i na cleanu radi savršeno. Ima neki vintage chuk chuck ton (jedino tako mogu da ga opišem) dok u full modu radi dosta otvoreno a opet je tight da niski tonovi izlaze i pri dosta niskim štimovima. Probao sam i d-sonic koji je malo više oštriji t.j ima malo više visokih. Takođe sam probao i ovaj najnoviji Petrucijev Dimarzio Iluminator i on je još oštriji od d-sonic-a tako da mi ni on nije odgovarao. Ovaj je taman po mojoj meri. Ali ko voli nek izvoli

Preporučio bi ga svakome ako ništa drugo da ga proba pa da proceni sam.

:ziveli:

bancika

Post by bancika » 05 Feb 2014, 10:18

hmm, interesantno, ja ga ne dozviljavam kao mid-heavy...mozda zato sto imam i freda pa mi odnosu na njega deluje ovaj dodje pitom u srednjima :)
za ovo ostalo je i meni isti utisak, dosta ispeglan, otvoren i tight, bez da zvuci tanko.

Wizzard

Post by Wizzard » 06 Feb 2014, 09:18

bancika wrote:hmm, interesantno, ja ga ne dozviljavam kao mid-heavy...mozda zato sto imam i freda pa mi odnosu na njega deluje ovaj dodje pitom u srednjima :)
za ovo ostalo je i meni isti utisak, dosta ispeglan, otvoren i tight, bez da zvuci tanko.

Opet sad tu ima dosta faktora. Kakvo ti je drvo, na cemu ga isprobavas utd itd.

Dobar si opis dao. Pitom a opet tight i otvoren. Upravo tako bi ga i ja okarakterisao ali nikad ne znas dok ne probas.

Imam prijatelja koji se zaleteo na taj magnet cim je izasao, medjutim kad ga je kupio i ugradio shvatio je da mu se ne svidja :) Nije bas najbolje istrazivao o njemu. Ja sam vala odgledao sve moguce klipove o njemu i procitao ko yna koliko foruma dok ga nisam uzeo. Ja sam prezadovoljan sa magnetom ali bi naglasio da napaljeni ljudi koji hoce da dobiju Petrucijev ton tako sto ce da kupe magnet koji kosta 90e odma odustanu od toga. Jbt pa vide li ti ljudi sta stoji iza njega? :D

bancika

Post by bancika » 06 Feb 2014, 10:50

kod mene je u basswoodu, ibby RG2550...trebalo bi da je slicno kao onaj prvi JP6, isti odabir drveta i floating trem. U takvim uslovima mi se cini da ima prilicno neutralan i sirok response. Kao steve's special, samo sa mooda :)

mogu skroz da razumem sto se ne svidja nekima, nije bas kao tipican magnet. Zbog te neutralnosti ocekuje da bude bocnut u nesto awesome, inace je bljutav.

Wizzard

Post by Wizzard » 06 Feb 2014, 11:24

Ma sve u svemu ja sam dobio sta sam i ocekivao. Sad ne mogu da docekam da uzmem liquifire pa da ih fino uparim :) Jel imas ti nekva iskustva sa njim da cujem iz prve ruke? :D

bancika

Post by bancika » 06 Feb 2014, 11:44

yeah, LF je super. Skroz je drugaciji nego CL ali nekako idu zajedno. Takodje je tight u basovima, dosta fokusiran u mids i ima malo odsecenije visoke u poredjenju sa recimo klasikom PAF Pro ili cak i PAF. To ga cini izuzetnim za one duge note (npr octavarium solo) jer nekako peva. Odlican je i za onaj petruccijev brzi alternate picking jer svetliji magneti tad znaju nekako da skripe.

Nije previse jak pa zna da se procisti lepo ako zatreba. U tom slucaj pomaze da imas treble bleed na volume kontroli jer ionako nije previse svetao pa ako hoces da ga zalabis za cistiji ton ne mozes da priustis da izgubis jos visokih.

btw, sto u texasu porucujes od mitrosa? Imas onaj sigler music, ja od njih kupio za 70$ :)

Wizzard

Post by Wizzard » 06 Feb 2014, 11:54

Aha. Tnx na opisu :) uzimam ga svakako.

A vodim se frazom kupujmo domace xD Salim se, odavde sam ja, samo bi voleo da zivim tamo :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Feb 2014, 21:18

Dobio u nekoj zameni, polako rasprodajem vishkove opreme, pa je i ovo naletelo u zameni i odmah ide na oglase, ali reko' da prijavim da je kod mene, pa mozda nekom treba, a cijena prava sitnica :mrgreen: (popust za forumashe, naravno)! :ziveli:
Image
Image

Obanez strat, pocetak 70tih. Super djitra. Maska je menjana, plocica vrata i potovi takodjer, ostalo original.
test (uploaduje se):

Post Reply