Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

rock action

Re: Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?

Post by rock action » 06 Mar 2014, 15:03

evo editovao sam, nisam pojma imao da je skocio toliko :bambi:

catcool

Post by catcool » 06 Mar 2014, 17:38

rock action wrote:moj predlog je da decko uzme u razmatranje i fender hot rod deluxe... jeftiniji je od blues juniora, ima vecu "bulju" (baseva) a ima i svoj dist. taj dist nije ne-znam-koliko upotrebljiv, ali moze da se napravi da bude okej...

ja u svom pojacalu zvucnik nisam menjao, ali sam menjao kineske lampe i elektrolite, stavio nesto normalnije i radi bas lepo. ceo novi e-play album ("obicni ljudi", ima na netu ceo da se cuje) tj. sve gitare su odsvirane i snimljene na tom pojacalu (i klinovi i distovi), pa ako decka ne mrzi da poslusa moze da cuje sta sve moze na njemu da se dobije. (s tim da su distovi bili boss sd1 i ponegde ehx big muff, nije bilo distova iz pojacala na albumu)

mislim da hot rod deluxe nov kosta negde oko 320 evra, nisam siguran... doduse ti novi novi ne znam kakvi su, ja sam svog uzeo pre 4 godine a i tad je bio polovan par godina...

tu bugeru nisam probao, ali u mojoj ekipi behringer i bugera inace vaze za nesto sto je kul dok sljaka, a kad se pokvari onda se vise isplati da bacis i kupis novo nego da popravljas...

EDIT - sad gledam na tomanu i cena je skocila na cak 755 evra... nemam pojma kako i zasto, ja sam ubedjen da je pre par godina to pojacalo kostalo 320 evra... mozda su bili neki restlovi... izvinjavam se na spamu onda :hide:
A ja taman hteo da mi date jednog za ovde i dva komada spakujete za kuci.

Znam da je off, Nemanja da li si ti bese skidao poli sa svog baja telca.

Fenderica

Post by Fenderica » 06 Mar 2014, 17:48

***** kevu .. kada hoću bluz za dušu dobar je Bj, ali kada bih da protresem onda vidite i vi da nije. Bugeru niko nije imao a i ne vari je previše, ne znam. Izgleda da ne mogu i jare i pare. Jedino da skrpim još 150 na ovih 350 i da sa 500 evra potrazim nesto bolje. Ima Hot Rod Deluxe polovan za 550€ u oglasu. Verujem da bi ga prodao za 500. Nebitno, zatvorite temu slobodno, nešto ću izmuvati. :ziveli:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 06 Mar 2014, 18:17

Ovo mi je omiljeni deo:kupujem da bih mogao posle da prodam!? :roll: Kao nekada;kupite Yugo, jer svi voze Yugo i imas delove na svakoj benziskoj pumpi a posle...naravno...lako se proda! :mrgreen: E,ja volim automobile,koje niko ne vozi,jbga... :kokice:

Fenderica

Post by Fenderica » 08 Mar 2014, 15:14

Funkomat wrote:
Fenderica wrote: Forum je tu da razmenimo mišljenja, predloge i sugestije
to bi bilo kul kada bi druga strana bila spremna da poslusa predloge i misljenja.

kupi bugeru i boli te tuks
Neću da te poslušam i kupim Bj da bih mu obavezno po tvojoj sugestiji posle menjao sranje fabrički zvučnik. Nisam toliko blesav da kupujem nešto što odmah moram da popravaljam i ispravljam fabričke greške. Eto, nisam te poslušao, nemoj da se ljutiš! :ziveli: Neću peavey classic 30 jer ste u najmanje 10 tema na forumu pisali da je najveće djubre koje se kvari jednom nedeljno, i ne boli me tuki, ne daj bože. :P
rockozaurus wrote:Ovo mi je omiljeni deo:kupujem da bih mogao posle da prodam!? :roll: :
Šta da radim? Da keširam 400 do 500€ da probam, da vidim kako to radi? Šta ako mi se ne dopadne nakon par dana? Znamo svi šta je dobro, gledaj ono što je najskuplje. :ziveli: Ali ako se nema prosečno hiljadu evra traži se neka alternativa, klon koji lepo radi za male pare. Zar tu Bugera i tvoj Belcat,kineski klon Blues Juniora nisu u prednosti?
djomla wrote:Ne citas pazljivo :)

Nisam ti preporucio maksu da ti da review blues juniora sa pedalama, vec da ti covek napravi/proda neku pedalu. Njegov OCD klon je odlican i lepo ide uz blues junior. Eto :)
Jel to ovaj što prodaje Veljko iz Beograda za 40€ u oglasima: https://www.kupujemprodajem.com/OCD-Cru ... lter_id=18

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Mar 2014, 15:31

:bambi:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Mar 2014, 15:38

rock action wrote:evo editovao sam, nisam pojma imao da je skocio toliko :bambi:
Nikad nisam nigde video Hot Rod Deluxe za 320e jedino sto ti kazes na nekom suludom diskauntu napolju. U mitrosu je najjeftinije bilo tipa 2002-2003ce oko 55.000din, ako me secanje dobro sluzi. A vec par godina kasnije uvek je bilo preko 600e, a sad je kod nas doseglo i preko 100.000din!
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/877 ... III-Black/ (morali su da spuste, kontam da se nije prodalo ni jedno za te pare). :mrgreen:
ja sam moj prodao za 500e polovan i to je secam se i pre godinu ipo bilo kao ispod cene. :nixweiss: Inace odlicno pojacalo za te pare, bolje od svih ostalih proizvodjaca u tom cenovnom. Jedino je zvucnik originalni bezveze, ali kad se stavi unutra neki ozbiljan zvucnik, to pojacalo super zvuci. :) :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 08 Mar 2014, 15:51

Funkomat wrote::bambi:
Evo tebi dva bambija:
:bambi: :bambi:
nemanjavelimirovic wrote: ja sam moj prodao za 500e polovan i to je secam se i pre godinu ipo bilo kao ispod cene. :nixweiss: Inace odlicno pojacalo za te pare, bolje od svih ostalih proizvodjaca u tom cenovnom. Jedino je zvucnik originalni bezveze, ali kad se stavi unutra neki ozbiljan zvucnik, to pojacalo super zvuci. :) :ziveli:
Znaš šta mi je rekao jedan dobar lik sinoć uz kaficu pivo i gitaru? "Ne kupuj Bj, vrlo brzo će da te potera gas za jačim i boljim". Čovek, Bane, živi tako reći u komšiluku. Ima jedno 2*12 Deville pojačalo i impresioniralo me je debelo kako zvuči. Vlasnik je takodje oduševljen i ne krije zadovoljstvo. Imao je Blues Junior :!: i jurio je nekoga da ga proda što pre kako bi kupio Deluxe jer ima bolji clean i bas, ulaze za efekte i više snage, onda je video da nije to to kada je čuo Deville kod nekog i jurio da proda Deluxe.Kupio je nov Deville.Kaže neće dalje jer ovaj ima sve što treba.Jedino mu je žao bačenih para i živaca u preprodaji.Ovo kao dinastija.

rock action

Post by rock action » 08 Mar 2014, 16:37

nemanjavelimirovic wrote: Nikad nisam nigde video Hot Rod Deluxe za 320e jedino sto ti kazes na nekom suludom diskauntu napolju. U mitrosu je najjeftinije bilo tipa 2002-2003ce oko 55.000din, ako me secanje dobro sluzi. A vec par godina kasnije uvek je bilo preko 600e, a sad je kod nas doseglo i preko 100.000din!
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/877 ... III-Black/ (morali su da spuste, kontam da se nije prodalo ni jedno za te pare). :mrgreen:
ja sam moj prodao za 500e polovan i to je secam se i pre godinu ipo bilo kao ispod cene. :nixweiss: Inace odlicno pojacalo za te pare, bolje od svih ostalih proizvodjaca u tom cenovnom. Jedino je zvucnik originalni bezveze, ali kad se stavi unutra neki ozbiljan zvucnik, to pojacalo super zvuci. :) :ziveli:
nesto sam se ja zesce istripovao onda... davno je bilo :| sori za konfuziju :hide:

Fenderica

Post by Fenderica » 08 Mar 2014, 16:40

nemanjavelimirovic wrote: ja sam moj prodao za 500e polovan i to je secam se i pre godinu ipo bilo kao ispod cene. :nixweiss: Inace odlicno pojacalo za te pare, bolje od svih ostalih proizvodjaca u tom cenovnom.
Zaboravio sam da te pitam, zašto si prodao Deluxe pojačalo koje svi savetuju da se kupi? :O.o: Šta mu je falilo? I šta si uzeo posle njega od pojačala u nekom većem cenovnom rangu? Na čemu sada sviraš?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Mar 2014, 16:42

rock action wrote:
nemanjavelimirovic wrote:
nesto sam se ja zesce istripovao onda... davno je bilo :| sori za konfuziju :hide:
Ma kakvi, nije konfuzija, no me zanimalo gde ti je naletelo tako povoljno to pojacalo, ne iskljucujem opciju da si ga toliko platio. Svakako, da znas ako je jos uvek kod tebe i budes ga prodavao da ga ne dajesh za manje od 500, to mi je bilo na umu najpre. :) :ziveli:
Fenderica wrote:
nemanjavelimirovic wrote: ja sam moj prodao za 500e polovan i to je secam se i pre godinu ipo bilo kao ispod cene. :nixweiss: Inace odlicno pojacalo za te pare, bolje od svih ostalih proizvodjaca u tom cenovnom.
Zaboravio sam da te pitam, zašto si prodao Deluxe pojačalo koje svi savetuju da se kupi? :O.o: Šta mu je falilo? I šta si uzeo posle njega od pojačala u nekom većem cenovnom rangu? Na čemu sada sviraš?
PK Audio Jive King 50w 1x15. Pint to point , custom amp po mom ukusu skrojen. Prodao deluxa jer mi je poslednji korak bilo ovo PK pojacalo i prezadovoljan sam, shto se tice 6L6 zvuka, to je za mene to. A i plus ja vise volim 15" zvucnike za gitaru nego 12. Eventualno 4x10. ... Da, prvo sam svirao bass pre gitare :mrgreen: :XD: :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 08 Mar 2014, 16:47

P&K je oko 900€ isto kao Deville. Skupo :(

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Mar 2014, 16:47

catcool wrote:

Znam da je off, Nemanja da li si ti bese skidao poli sa svog baja telca.
Ne, skinuo sam celo telo. :mrgreen: Baja telci imaju frku sa srednjim opsegom, u miksu se izgube na keca. Potvrdilo jos par ljudi. Verovatno zbog polija, a najverovatnije jer im je telo od ostataka spravljeno (cini mi se da sam video da je od 14 dascica jedno od tela koje je oguljeno). :)
Fenderica wrote:P&K je oko 900€ isto kao Deville. Skupo :(
Devile je PCB, jednostavno kvalitativno nema veze jedno sa drugim. Ne kazem da je Deville lose pojacalo, samo je jednostavno mass production i to je to. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Mar 2014, 16:52

ali nije fenderica.

Fenderica

Post by Fenderica » 08 Mar 2014, 17:11

Funkomat wrote:ali nije fenderica.
Boli njega dupe kada je imao i degustirao fendericu pre toga. :!: Ali jesi u pravu, evo i zašto, moje razmišljanje i zaključak jednog muzičara amatera.
Sedneš za komp i mesec dana čitaš forume, slegnu se utisci za dva tri modela pojačala. Broj jedan je Blues Junior, dovoljan i za sobu a i za klub, super zvuči, privežeš pedalu i imaš drive. Svi tapšu oduševljeno. :metal: Slegnu se utisci, trezvenije razmišljaš, čitaš malo izmedju redova i shvatiš da baš oni koji ti preporučuju Blues Junior njega nemaju :O.o: , Takvi odavno kupili nešto skuplje i jače? :shock: Ti magarac?!?
---ZAŠTO te onda zavlače? Što ti ne napišu jasno i glasno, pored tih 400€ skrpi još 100ili200€ i kupi nešto kao čovek da ne menjaš kao mi bez potrebe. Ako smo mi prošli tu školu, ne moraš i ti, i tako dalje?--- Zaboraviš ovo na časak .. Dalje čitaš i kapiraš da NE POSTOJI ništa izmedju 300 i 1000€ a da bude dovoljno dobro. :hide: :grummel_2:
Znači, ili da kupim Bugera v22 i da budem miran jer znam šta je to, ili da sviram akustičnu gitaru dok ne uštedim minimum 900e? Tu opet ide dilema. Zašto dati 900€ za brendiranu kompjutersku ploču sa lampama kada može sve lepo zalemljeno u vezi od najboljih komponenata. Krajnji cilj, pojačalo po sopstvenoj želji da ima i super fenderica clean i marshall overdrive.
:kokice: :ziveli: :kokice:

Post Reply