ako zelis fender klin, onaj skuplji ce imati lepsi klin od tog jeftinijeg sto imas... ako zelis marshall dist neces se smiriti dok ne nabavis marshall pojacalo koje vezes na 4x12 kutiju... i onda ces provaliti da jcm 800 bolje radi od jcm 900, dok ne naidjes na neki matori jmp... i tako u krug, igranka bez prestanka.
ideja je u tome sta stvarno zelis... ako ne znas, onda je najbolje svasta da isprobas dok ne vidis sta ce da ti se najvise svidi... ako nisi u mogucnosti da probavas svasta, onda ostaje ta neugodnija situacija sa kupovinom i gubitkom novca dok ne nadjes sta ti treba...
ja imam i fender klin i marsal dist (laney ustvari, ali dodje mu na isto) i nekad su mi super oba, nekad mi je jedno korisnije od drugog, a nekad mi treba neko trece pojacalo koje je malo i sa kojim mogu da uradim bas tihu svirku a da imam dovoljno karaktera iz pojacala... i tako dalje i tako dalje... ako vec ne sviras u bendu i bend i zvuk benda ti ne "diktiraju" kakav zvuk ti treba, onda mozes svasta da probas pa da vidis sta ce da ti se svidi. ne mora ni fender da ti bude najbolje resenje. moze da bude ako ti je klin bitniji od drajva, sve zavisi sta preferiras... po meni hiwatt ima lepsi klin od fendera... ali sve ima svoju cenu.
jedno vreme sam njuskao ona mala orange kombo pojacala ali ih nikad nisam probao na kraju... delovala su korisno ali sudbina je htela da me odvuce u drugom pravdcu pa se to nije desilo...