Digitech FS3X Footswitch / TC Electronic G-Switch
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Distorzija86
Re: Digitech FS3X Footswitch / TC Electronic G-Switch
Da se prebacim u pravu temu... gledam luper i kutiju jedno pored drugog, pa mi pada na pamet da ceo luper prebacim u kutiju
( http://www.proelectronic.rs/METALNA-KUT ... -11866.htm), samo je malo problem gubljenje garancije, i veci problem da li uopste moze da se smesti elektronika u novu kutiju. Jel ima neko predstavu da li bi to moglo da se uradu? posto ne znam kako su display, dugmici i potenciometri vezani za pcb, ili imaju svoj poseban koji je kablom vezan za glavni...

Sigurno je moguce ali je sigurno previse nepotrebnog cimanja.
Funkomat wrote:Sigurno je moguce ali je sigurno previse nepotrebnog cimanja.
-
Distorzija86
Kada istekne garancija i ako bude volje, probacu da ga prebacim u ovo kuciste, za sad neka bude samo kontroler... nego treba mi pomoc oko povezivanja, buni me sto tasteri imaju tri prikljucka, pa ne znam koja dva treba da upotrebim. Ako neko moze da mi obelezi na slici na osnovu seme, kako da povezem bananu, posto nece biti ulaza na kutiji, nego direktno kabl u bananu.
Na slici sam takodje obelezio, koji bih taster zeleo za sta da bude:

Sema:

Na slici sam takodje obelezio, koji bih taster zeleo za sta da bude:

Sema:

-
Distorzija86
Probao sam sam, i nesto sam zeznuo, tasteri mi prebacuju gore dole, ne oni koji sam hteo, a snimanje ne radi
...
-
Distorzija86
Ipak sam zeznuo samo raspored, a ocekivao sam da mode taster ima istu funkciju kao glavni taster na pedali play/overdub/stop a u stvari radi malo drugacije , diktira tempo prekida play sa jednim stiskom i brise poslednje nasnimljeno kada se zadrzi 2 sekunde
...
taster ima tri izvoda, zato što ima dodatnu funkciju:
dva izvoda provode kad je taster pritisnut a ne provode kad nije pritisnut.
druga dva izvoda obrnuto, provode kad NIJE pritisnut, a ne provode kad nije pritisnut. Ne sećam se tačno koji izvodi su koji, verovatno ti trebaju levi i srednji, ako nemaš unimer onda probaj pa vidi. loop up i record će raditi i bez dioda, tu možeš probati lako prekidač na jednom od njih. posle toga ti ostaje da paziš na orijentaciju dioda, i to je u principu sve od mogućih komplikacija.
dva izvoda provode kad je taster pritisnut a ne provode kad nije pritisnut.
druga dva izvoda obrnuto, provode kad NIJE pritisnut, a ne provode kad nije pritisnut. Ne sećam se tačno koji izvodi su koji, verovatno ti trebaju levi i srednji, ako nemaš unimer onda probaj pa vidi. loop up i record će raditi i bez dioda, tu možeš probati lako prekidač na jednom od njih. posle toga ti ostaje da paziš na orijentaciju dioda, i to je u principu sve od mogućih komplikacija.
-
Distorzija86
Jeste levi i srednji se koriste, prvo zalemim na desni i srednji i cim se utakne u luper odmah pocne da prebacuje lupove na gore...
od tih 6 izoda trebaju ti dva, izaberi jedan od dva reda i onda uzmi srednji i (verovatno) levi.