Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?
Ma ne znaci nista.
Hocu da kazem da je sve to masovna proizvodnja, sve se pravi na najjeftiniji moguci nacin.
Hocu da kazem da je sve to masovna proizvodnja, sve se pravi na najjeftiniji moguci nacin.
To mi je jasno, cost/benefit u punoj snazi 

Ja samo da dodam da je bolji pcb (i kvalitet izrade i layout) na bugeri v22 nego na blues deluxe-u (makar ovom reissue-u, iz 2000 i neke). informacija iz prve ruke.
inace, montiranje postolja za lampe na pcb je jako losa praksa
inace, montiranje postolja za lampe na pcb je jako losa praksa
Ajde nešto da se razumemo: da nije kineske jeftine elektronike 90% prisutnih (ali i ostalih) ne bi imalo šansu da svira lampaša. Dobra pojačala su uvek bila jako skupa i većini nedostižna. Uglavnom su ih imali samo aktivni muzičari koji su i dobro zarađivali, a neretko su i oni pozajmljivali opremu za svirke.
Prema tome ne raspravljajmo o kvalitetu kineskog lampaša koji u sred Srbije košta u radnji nekih cca 350 euro, to je besmisleno! Sve što je u istoj klasi napravljeno je vrlo slično i po pravilu u KIni, možda i u istim fabrikama. Jedan Fender obezbeđuje mnogo bolju podršku, servise, delove, neku originalnost proizvoda (razvoj!) i to se dodatno plaća, nema tu neke nauke. Pri tom i taj isti Fender masu modela pravi u Kini. Naravno to rade i ostali veliki proizvođači. Shvatili su odavno da je zarada u velikoj potražnji, produktivnosti i maksimalnom smanjenju cene proizvodnje.
Prema tome ne raspravljajmo o kvalitetu kineskog lampaša koji u sred Srbije košta u radnji nekih cca 350 euro, to je besmisleno! Sve što je u istoj klasi napravljeno je vrlo slično i po pravilu u KIni, možda i u istim fabrikama. Jedan Fender obezbeđuje mnogo bolju podršku, servise, delove, neku originalnost proizvoda (razvoj!) i to se dodatno plaća, nema tu neke nauke. Pri tom i taj isti Fender masu modela pravi u Kini. Naravno to rade i ostali veliki proizvođači. Shvatili su odavno da je zarada u velikoj potražnji, produktivnosti i maksimalnom smanjenju cene proizvodnje.
http://www.mixmusic-company.com/shop/pr ... -ironheart
350€ za 30W lampaš u radnji nov sa garancijom? Zna li neko nešto o ovome? Ili i ovo pojačalo radi uz nesebičnu podršku tranzistora?
350€ za 30W lampaš u radnji nov sa garancijom? Zna li neko nešto o ovome? Ili i ovo pojačalo radi uz nesebičnu podršku tranzistora?
- Dersu Uzala
Pise:
"Laney IRT30-112 Ironheart all-valve guitar combo, 30W, 1x12" HH speaker, 3-band EQ, switchable pre-boost for all channels, reverb, thomann FX-loop, line in, DI out, cabinet simulation, ground lift, 4 x ECC83 preamp tubes, 2 x 6L6 power amp tubes"
Uostalom pitaj coveka:
viewtopic.php?f=20&t=103&start=9855#p367590
"Laney IRT30-112 Ironheart all-valve guitar combo, 30W, 1x12" HH speaker, 3-band EQ, switchable pre-boost for all channels, reverb, thomann FX-loop, line in, DI out, cabinet simulation, ground lift, 4 x ECC83 preamp tubes, 2 x 6L6 power amp tubes"
Uostalom pitaj coveka:
Znao sam, čovek je kupio zadnji primerak. Što znači da je to bio i prvi i zadnji na tom sniženju, jer se uvek po tom šablonu objavi sniženje kada nema više na lageru. Sada na sajtu mogu da se igraju cenama kao deca i da spuste cenu i na 20000din, jer uvek mogu da odgovore potencijalnom kupcu: "baš juče prodasmo zadnji primerak".Dersu Uzala wrote: Uostalom pitaj coveka:

- Dersu Uzala
Koji si ti smarac.
Dersu, da te podsetim šta si lupao u vezi pojačala:
viewtopic.php?p=322272&sid=89d9263f31e5 ... 68#p322269
IsTIna beše sledeća:Dersu Uzala wrote:Pojacalo je all tube.
viewtopic.php?p=322272&sid=89d9263f31e5 ... 68#p322269
Zato te molim kada ne znaš, ne smaraj u svakoj temi zabadava. Uništavaš mi temu i neko pametan koji nešto lepo zna neće hteti da komentariše. Napusti mi temu ako te smara, lako je. PozdravBane bass wrote: nije "all tube amp", cak sta vise. Kompletan pretpojacavac je uradjen sa TL072 , a lampe su samo u izlaznom stepenu, pa je prema tome rec o hibridnom pojacalu. ..
Zvao sam radnju i dobio odgovor: "Prodat JUČE"! Bio sam 101% u pravu u vezi snizenja na web portalu.Dersu Uzala wrote:Koji si ti smarac.
- nikolic025
Sad su digli cenu na sajtu za 5000 din,inace dolaze jos dva komada,na carini su.I bice ta cena koja je na sajtu...Iz prve ruke znam...
A to sto Blackstar ima tranzistor u preampu,nema veze sa Laney pojacalima...Treba otvoriti da budes siguran...
I,da...Kad sam ja uzeo,bio je u Krsturu jedan i u BG-u jedan.
A to sto Blackstar ima tranzistor u preampu,nema veze sa Laney pojacalima...Treba otvoriti da budes siguran...
I,da...Kad sam ja uzeo,bio je u Krsturu jedan i u BG-u jedan.
Fenderica wrote:Napusti sahranu ako te smara, lako je.

Немој човече да си тако на крај срца. Очас си исконструисао теорију завере, па је било мало смешно. Све је у реду, само мало опуштеније...
a samo sam cekao da obrises postove 
forum je, sve je to kul

forum je, sve je to kul
- nikolic025
Ako nekoga zanima,stigla su ta dva komada Laney pojacala,od toga je jedan kod mene,posto sam imao problem sa prvoizabranim...Imao je neki sum,koji menja frekvenciju,nije nikakav kvar,pricao sam sa majstorima,jako lako se resi,ali kad je vec pod garancijom i proslo manje od 24h kada sam prijavio,otisao i zamenio...Drugi je,mislim danas stigao u BG,pa ako nije prodat,eto prilike za male pare,odlicno pojacalo.