Kako da nadjem Integrlano Kolo?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

bojke

Kako da nadjem Integrlano Kolo?

Post by bojke » 06 Apr 2014, 19:10

Pozdrav ljudi.Molim za pomoc nekoga ko se razumije u elektronske komponenete i kako ih naci..

Imam pedalu za akusticnu gitaru.BBE ACOUSTIMAX.Pokvarila se.Majstor je popravio 5 integralnih kola koja su riknula.Medjutim sesto kolo nikako ne moze da nadje da zamjeni.
Jako je specificno.Ja sam pretrazio sve sajtove na koje sam naletio.Cak sam pisao firmi koja pravi to integralno kolo.Ali ni traga ni glasa.Kao da nikad nije napravljeno.
Naziv Integralno kola je : JRC A2504C
Ne mora biti od ovog JRC proizvodjaca.Moze neki drugi.

Eto ako neko ima bilo kakva iskustva sa slicnim problemima..
Ne znam vise gdje da trazim. :?

maksabass

Re: Kako da nadjem Integrlano Kolo?

Post by maksabass » 07 Apr 2014, 19:54

Pozzdrav...
Mislim da ces to jako tesko naci ,ne ovde ,vec i uopste.Pod ovim oznakama google ne izbacuje gotovo nista...postoje neke druge oznake ovakvog ili slicnog IC-a.U istom modelu pedale sam video potpuno drugu oznaku ovog ili slicnog IC-a...Isti takav ga ima i u BBE maximiser-u...imam utisak da je strogo namenski i da se ne prodaje po radnjama,ali ipak vidi.U slucaju Klona BBE sonic stomp-a -maximiser-a ...to kolo je zamenjeno citavom jednom plocicom... Dakle imam utisak da se radi o tome...
Moj je predlog da se pokusa da se pedala osposobi bez tog dela...dakle da se zaobidje taj proces u kolu...neznam kakvi ce rezultati da se dobiju,ali cenim da ce pedala da radi(bar to sto ostanje od nje :D ) ako bi se ovo zaobislo...ili da se pokusa druga varijanta...umesto tog cipa ceo sklop klona sonic stomp,i to sve lepo povezati...bice komplikovano,ali ako yi pedala znaci vredi se potruditi

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 07 Apr 2014, 22:22

bezveze je oznaka kola, ni jedan pogodak na googlu

jedino izgooglaj semu pedale, pa da vidimo koju funkciju u kolu ima i kojim generickim ic-om moze da se zameni

mala je sansa da taj ic radi "nuklearnu fisiju", mada postoji

maksabass

Post by maksabass » 08 Apr 2014, 00:22

Mislim da se radi o 20-pinskom IC-u pod oznakom 2153 koa NJM 2153 -takav ima...Tako da je vrlo malo verovatno da moze da se nadje
http://www.cn.njr.com/PDF/NJM2153_E.pdf

bojke

Post by bojke » 11 Apr 2014, 21:00

Kauto Labs wrote:bezveze je oznaka kola, ni jedan pogodak na googlu

jedino izgooglaj semu pedale, pa da vidimo koju funkciju u kolu ima i kojim generickim ic-om moze da se zameni

mala je sansa da taj ic radi "nuklearnu fisiju", mada postoji
Probao sam naci semu pedale.Nisam uspio. :( Hvala za prijedlog
maksabass wrote:Mislim da se radi o 20-pinskom IC-u pod oznakom 2153 koa NJM 2153 -takav ima...Tako da je vrlo malo verovatno da moze da se nadje
http://www.cn.njr.com/PDF/NJM2153_E.pdf
Hvala puno za ove informacije.Ne znam dalje sta mi je ciniti.Sto se tice varijatne da ubacim Klon.Ne znam gdje da nadjem klon.
I dalje ne mogu da vjerujem da ljudi ladno prodaju spravu i da ne mogu svi dijelovi da se nadju normalno.
Da sam znao da ce ovako da se iskomplikuje.Ne bih uopste nosio majstoru,poslao bih drugaru u Bec gdje mi je i narucena sa thomanna.Ovako je ponisteno pravo garancije.
Probacu da se konsultujem sa majstorom o varijanti koju si predlozio da izbjegnem to kolo. :(
Sva pomoc daljnja je dobrodosla.Hvala

maksabass

Post by maksabass » 12 Apr 2014, 01:10

Klon mogu da ti izradim JA ili mozda neko drugi ko se bavi tim stvarima...Radi posao u svakom slucaju...imao sam prilike da ga izradim,Malo ce biti problem kako sve to povezati na postojecoj semi-a mozda i nece.Drugi problem u vezi izrade klona je sto ja sama PCB ne tako mala ( nije mnogo ni velika)ali dal ce stati u kutiju pored ostalih stvari.Najbolje bi bilo da se izradi sa SMD komponentama -zbog velicine.
Sto se tice seme pedale i ostalog ima na netu 100%...ako ne mozes da nadje poslacu link.
ako zaobidjes kolo nece ti raditi jedan deo pedale i 4 pota (valjda :hide: )...pa ce manje vise sluziti samo kao preamp,sa tonskim kontrolama. :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 12 Apr 2014, 12:29

A da pišeš proizvođaču, objasniš problem i zamoliš da ti kažu kako da dođeš do čipa? Probaj, ništa te ne košta, a možda pomogne.

bojke

Post by bojke » 12 Apr 2014, 21:42

maksabass wrote:Klon mogu da ti izradim JA ili mozda neko drugi ko se bavi tim stvarima...Radi posao u svakom slucaju...imao sam prilike da ga izradim,Malo ce biti problem kako sve to povezati na postojecoj semi-a mozda i nece.Drugi problem u vezi izrade klona je sto ja sama PCB ne tako mala ( nije mnogo ni velika)ali dal ce stati u kutiju pored ostalih stvari.Najbolje bi bilo da se izradi sa SMD komponentama -zbog velicine.
Sto se tice seme pedale i ostalog ima na netu 100%...ako ne mozes da nadje poslacu link.
ako zaobidjes kolo nece ti raditi jedan deo pedale i 4 pota (valjda :hide: )...pa ce manje vise sluziti samo kao preamp,sa tonskim kontrolama. :ziveli:
Meni ta sprava upravo i radi posao zbog kombinacije Maximiser-a i EQ-a.Nista ne bih dobio ako mi ne bi radile kontrole na potovima.A narocito Notch fitler.Mislim da bi mi bila ogromna komplikacija da kombinujem klon sa postojecim ostacima.I da se molim Bogu sta cu dobiti.

Upravo sam poslao dva mejla nekim tehnickim podrskama u BBE .Pa cekam odgovor.
Nisam stigao da se cujem sa majstorom da ga pitam za varijantu da se zaobidje to kolo.

A sto se tice Sheme.Posalji mi molim te.
Hvala :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 Apr 2014, 23:07

Da nije ovo?

C67076-A2504-A17 IGBT Power Module (Power module 3-phase full-bridge Including fast free-wheel diodes) (it's really a mini switching power supply).

Ili ovde. AKo se ne pravi vise ovo dole su verovatno alternative. Ima vise varijanti u zavisnosti pod kojim opterecenjem treba da radi.

http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 4-A17.html

Infineon/Siemens ih prave.

JRC se danas zove NJR (New Japan Radio Co.) pa mos i njih da kontaktiras.

http://www.njr.com/semicon/index.html

bojke

Post by bojke » 13 Apr 2014, 14:51

Dersu Uzala wrote:Da nije ovo?

C67076-A2504-A17 IGBT Power Module (Power module 3-phase full-bridge Including fast free-wheel diodes) (it's really a mini switching power supply).

Ili ovde. AKo se ne pravi vise ovo dole su verovatno alternative. Ima vise varijanti u zavisnosti pod kojim opterecenjem treba da radi.

http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 4-A17.html

Infineon/Siemens ih prave.

JRC se danas zove NJR (New Japan Radio Co.) pa mos i njih da kontaktiras.

http://www.njr.com/semicon/index.html
Pitas me "Jel ovo?" A ja blage veze nemam. :)
Nisam nikada ni vidio to kolo koje je pokvareno.
Sutra cu da se cujem sa majstorom i da mu kazem za ove linkove koje ste mi svi dali.
Valjda ce on izvuci nesto korisno od ovoga.
Hvala svakako.Valjda imamo neki trag :)

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 13 Apr 2014, 20:36

nije IGBT power module, to se koristi u energetskoj elektronici i veliko je kao pola pedale ;)

edit:
u datasheetu koji je maksa zakacio stoji
"The NJM2153 is manufactured by New Japan Radio Co.,Ltd under license from BBE Sound Inc.
BBE is a registered trademark of BBE Sound Inc.
A license from BBE Sound Inc. is required before the NJM2153 can be purchased from New Japan Radio
Co.,Ltd."

tako da, ne vjerujem da se moze naci u slobodnoj prodaji

bojke

Post by bojke » 13 Apr 2014, 22:33

Nedalm wrote:nije IGBT power module, to se koristi u energetskoj elektronici i veliko je kao pola pedale ;)

edit:
u datasheetu koji je maksa zakacio stoji
"The NJM2153 is manufactured by New Japan Radio Co.,Ltd under license from BBE Sound Inc.
BBE is a registered trademark of BBE Sound Inc.
A license from BBE Sound Inc. is required before the NJM2153 can be purchased from New Japan Radio
Co.,Ltd."

tako da, ne vjerujem da se moze naci u slobodnoj prodaji
Sta predlazes? :)

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 13 Apr 2014, 22:33

Dersu Uzala wrote:Da nije ovo?

Power module 3-phase full-bridge

trofazna pedala JTZM

maksabass

Post by maksabass » 14 Apr 2014, 23:44

Resenja...
Poslati pedalu ovlascenom serviseru u nadi da ce prihvatiti servis,i pod uslovom da raspolazu zalihama famuznog IC-a.Za usluge neznam koliko ce da bude nadoknada
Kao sto rekoh ...da ne nagadjamo koje je IC,posto su sva druga dual OP jedino koje je nepoznanica, to je ona sa 20 pina ...klon ovog IC-a,na malom PCB-u koji ce stati i sve to lepo povezati.Bilo ko od majstora ko se zauzme za ovo moze da odradi -nije spansko selo.ako se bolje pogleda sema IC-a doci ce se do adekvatnog zakljucka.
imao sam prilike izraditi pedalu koja se zove BBE sonic stomp.U pedali postoji samo to kolo i radi ceo taj proces.Neki su lljudi -HVALA IM-seli i razmotrili stvar.dosli su do zakljucka da se to kolo ne moze naci u slobodnoj prodaji i napravili klon celog tog kola.Ako se zainteresujete sta ta pedala ili samo ovo kolo radi -bice Vam jasnije za koju namenu sluzi.prosto receno neka vrsta optimizirajuceg EQ-a .to moze da se tumaci na vise nacina.Po mom misljenju klon radi posao...jer nikad nisam imao prilike da uporedim sa originalom,mada ih ima ovde po nekim studijima.e sad nisam siguran koliko potova vuce sa sobom...na klonu su dva a moze i tri.Sve ce to da kosta siguran sam duplo manje nego bilo sta drugo,sem u slucaju da se nadje originalno IC i da se zameni.

Post Reply