Promašio si temu, totalno. Ja sam odgovarao Dušanu, na priču gde je slučaj koji pominješ bio samo šlagvort.pedja 81 wrote: Ti zelis da opravdas i da relativizujes nesto sto niti moze i niti sme da se opravdava.
1.Pricas o nekim profesionalnim i polu profesionalnim trgovcima.Da li je garancija da me neko nece prevariti to sto ce biti profesionalni trgovac sa zavrsenom trgovackom skolom?Da li treba trgovacka skola da bi covek znao kako izgleda neka reciomo BOSS pedala ili je dovoljno da bude polu pismen i to pogleda na internetu?Druga tvoja teza je da on nema pojma sta prodaje,pa zasto onda to nije naveo u oglasu,da mu je to ostalo sto ti kazes od surnjaje ili koga vec?Ne on je u oglasu naveo da je kao nova.
Cela ova prica ne bi bila prevara ako on zeli da mu vrati novac i troskove postarine,onda bi ti bio u pravu.U suprotnom on i te kako jeste prevarant jer je coveka doveo u zabludu svesno ili nesvesno.
2.Ponovicu jednu pricu o kojoj sam vec pisao na ovom forumu neka mi ne zamere ljudi koji su vec citali.Jednom je na televiziji Misko plavi pricao o svom radu i dozivljajima iz Japana,i ono sto ga je fasciniralo kada je otisao u Japan je postenje tih ljudi.Kada Japanac sa severa okrene telefonom nekog Japanca na jugu Japana,a pritom se ne poznaju,i nesto mu obeca ovaj to ne dovodi uopste u pitanje da li ce ga prevariti-ne pada mu na pamet(od severa do juga Japana ima valjda nekih 3000km).To je posten narod nije kao ova nasa stoka,moze i ovako i onako.Nema bre ili je kao novo ili nije!
1. Pa evo pojednostaviću ti: da li od svakog ko nije baletan/fizičar itd. očekuješ da ima umeće iz tih oblasti? Ne. Onda nemoj da očekuješ da svako ko NIJE trgovac treba da ima umeća, sposobnosti, znanja iz te oblasti... Ako se nekom ne sviđa to što ima oglasa gde je nešto loše prezentovano, mali oglasi nisu za njega..
Ne znam za konkretan slučaj o kojem bi ti da pričaš, a ni ne želim da znam, niti sam sudija niti je druga strana iznela ovde nešto svoje. Zato znam za mog prijatelja koji je popio neke 3 negativne ocene na KP sajtu i za svaku znam zašto i kako je dobio, ni u jednom slučaju se ne radi o prevari. Jedan slučaj je bio: hitno mu je trebao novac za kiriju, nešto što je novo 200+ eura, prodao je na brzinu za 30-. U takvim situacijama ti se nakače "ljubazni" iskorišćavači, koji ucenjuju na razne načine. Negativna ocena je stigla zbog nekog jeftinog delića koji nedostaje, veze nema sa prevarom, već brzinom i frkom kojom je postavljan oglas.