From Boston, Massachusetts, we are Morphine...
Moderators: dejankuki, Trooper
From Boston, Massachusetts, we are Morphine...
svaka cast za postove!
da li ste culi slide na bass gitari? poslusajte bend " MORPHINE" ,jako zanimljivo!
da li ste culi slide na bass gitari? poslusajte bend " MORPHINE" ,jako zanimljivo!
Re: Slajd (Slide, Bottleneck) Gitara - Osnove
daj neseri da slusas morphine hahaahahhhaah ja sam mislio da sam ja jedini covek koji slusa to... al to nije bass to je 2 zhice koje nekako stojahu okvachene o drvo... XD rip sandman!!!
bili su stvarno radikalno ispred svog vremen,... i jos su! misim,bass sa 2 zice i slajd,bass saksofon(junkie style) i bubanj!
RIP
RIP
- Rocket Roll
Siroti Mark.
Uvek je govorio ljudima - "Kupite bas, skinite par žica s njega, i ima da zvuči kako treba."
Zaista je imao to "nešto" daleko više nego prehvaljeni Buckley i slični mediokriteti.

Zaista je imao to "nešto" daleko više nego prehvaljeni Buckley i slični mediokriteti.
jel znate da dana coley svira u simpsonovima ono sto kao lisa svira... XD
Ovaj stil je veoma zanimljiv... Bas zvuci nekako super.
Offtopic, ali moram.
I da, bili su vise izvan vremena, postojecih trendova, zanrova i pravaca, nego ispred vremena, rek'o bih.
Meni najlepsa njihova pesama, naslovna sa poslednjeg albuma:
Oni su bas imali koncept, jedinstven...
Mislim da je bio bariton saksofon, ali nema veze... veliki, veliki bend.bili su stvarno radikalno ispred svog vremen,... i jos su! misim,bass sa 2 zice i slajd,bass saksofon(junkie style) i bubanj!

I da, bili su vise izvan vremena, postojecih trendova, zanrova i pravaca, nego ispred vremena, rek'o bih.
Meni najlepsa njihova pesama, naslovna sa poslednjeg albuma:
Oni su bas imali koncept, jedinstven...
Re: From Boston, Massachusetts, we are Morphine...
Auu, ostaje mi jos samo da citiram bivseg ministra u losoj ulozi iz goreg filma:
"Od ovoga moze da se rikne".
Sad cu da se malo podsetim gradiva...
"Od ovoga moze da se rikne".
Sad cu da se malo podsetim gradiva...
ne znam otkud ljudima trip da njih ne slusa mnogo ljudi, pa morfin je kultni bend...
- Mithrandir
- MF veteran
Auh, hvala vam beskrajno na ovoj temi i tebi sinisake na clip-u.... Stvarno moze da se rikne....Sidu leci, brate
Odoh da se bacim na preslusavanje!

Odoh da se bacim na preslusavanje!
- sirac-šunka
- vragolan
Od svih bendova, mogu reci da je Morphine mozda i jedini bend za koji jos niko nije rekao da ne valja. Morphine se jednostavno svidja svima od metalaca do jazzera. Drugar je pustao redovno Morphine u radnji tepiha u kojoj je radio i najrazliciiji ljudi, jelte kupci su se interesovali koji je to bend, posto im je zvucao zanimljivo i dopao im se...Doolio wrote:ne znam otkud ljudima trip da njih ne slusa mnogo ljudi, pa morfin je kultni bend...
Zasto koristis svaku priliku da popljujes Buckley-a? Cini mi se da je ovo vec treca tema gde sam video nesto slicno?Rocket Roll wrote: Zaista je imao to "nešto" daleko više nego prehvaljeni Buckley i slični mediokriteti.
Prvo sam se malo nasekirao, posto sam mislio da govoris o Jeff-u, ali kasnije mi se ipak ucinilo da je u pitanju njegov tata Tim. Zar ne?
Pa Tim mi je bio apsolutno nezanimljiv. Ali sam zato potpuno odlepio kada sam 90-tih cuo Jeff Buckley-a, izas'o je spot za onu 3/4-sku pesmu "Grace", cini mi se da se tako zove. Ako se ja pitam i Jeff je imao ono to "nesto"...
I danas to ponekad pustim kada sam tuzan... A kad sam pijan pustim Morphine

Da, i ja sam to zapazio, i ne znam da li Rocket misli na tatu ili na sina...Zasto koristis svaku priliku da popljujes Buckley-a? Cini mi se da je ovo vec treca tema gde sam video nesto slicno?
Ako misli na sina, opet pravi istu gresku, kao i u slucaju Blura.

==============================
Edit by RR: Ne volim sina, tatu nisam slušao, ali imao sam prijateljicu koja me je naterala da odslušam Džeka pažljivo i "s razumijevanjem", tako da sam dobro upoznat sa njihovim (ne)delima... Ali nećemo o tome ovde!
Moracu da poslusam ovo, posto toliko hvalite...
Evo, tema je ispunila svoju misiju!7thSON wrote:Moracu da poslusam ovo, posto toliko hvalite...

Bice sjajno ukoliko se jos neko povede za tvojim primerom.
Obavezno nadji "Cure for pain", to je, po mom misljenju, njihov najbolji album.
A na svakom se nalaze uvek bar po dva-tri remek-dela, ali ovaj je nekako najudnaceniji kvalitativno - sve pesme su hitevi!