Imao sam ja ibaneza sa top lockom
Ako planiras da zlostavljas tremolo i slicno... ne mislim da je top lock dovoljno. Tj, ako ga nategnes dovoljno da drzi potpuno sam, bez civija, spljeskaces zice, sto kontam moze uticati na pucanje/intonaciju.
Jesi vec nabavio tremolo? Jer npr ibanezov tremolo prihvata krajeve bez kuglice, pa mozes napraviti neki blok (mesing ili tako nesto) za "head through", pa onda na top lock
A za higain magnete, moja preporuka ti je ili DiMarzio X2n ili D-Activator X (X je sa secivima, obican D activator ima obicne, pole piece magnete). D Activator X sam imao (na ibanezu od basswooda) i ono, idealan mjetal magnet, odlicna definicija i na ekstremnom haj gejnu, mozda malo scoopovan zvuk (nista sto eq-om ne mozes srediti, to je bio veci problem sa x2n, zato je d activator x i napravljen, da popravi te mane).
Ali ako ti se ne trose tolike pare, onda Power Rails sa GFS-a (ja planiram kombinaciju Mean90 (ili mean 180) u neck i power rails u bridz za mog SG-a, jer mi je u pitanju bas hobi gitara, pa da uzmem oba magneta po ceni jednog dimarzija.