Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tommytigh77

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by tommytigh77 » 17 Aug 2014, 10:06

alumiroi wrote:ali CV magneti su pa suprotnost BT. Previse su svetli, nekako praskavi..
A onda provališ da na gitari postoji i tone pot... :XD:

Ace
MF veteran

Post by Ace » 20 Aug 2014, 11:37

Dushan S wrote:
Dersu Uzala wrote:
Dushan S wrote:...Kod nas je jedno vreme glavna fora bila da se Krameri iz tog perioda daju u oglase kao "original alerički" zbog plate-a na kome piše Neptun NJ USA. Možda je i njemu neko prethodno uvalio to kao "original američka" za par stotina evra.
Sto su u stvari Djapanesa Krameri pravljeni u ESP fabrici (delovi) a asemblaza u Nju Dzersiju.
Ne, ti misliš na starije Kramere. Ovi iz kojih je ta serija su pravljeni na dalekom istoku, a bolji komadi kao Pacer-iu Češkoj koje je uvozio onaj lik iz Ruskog Krstura. Kakav crni ESP. Osim ako ove dame nisu Japanese Workers ispred ESP fabrike :)

Image
Koliko sam upoznat ti Krameri su 90ih sklapani u ceskoj (jolaninoj fabrici) od USA delova , tako da u principu ne bi trebalo da su mnogo losi , cim su dobili titulu Pacera, Berette i sta ti ja znam, prodavali su se i dalje po jakim cenama.Naravno da to nije isti kvalitet kao USA proizvodnja do 85 ,ali opet trebalo je neko da ih nasledi.

alucard_earl

Post by alucard_earl » 22 Aug 2014, 13:16

Moze li neko da mi kaze koliko bi ovo moglo da vredi? :ziveli:
http://v2.pik.ba/artikal/12544142/elektrcna-gitara/

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Aug 2014, 13:28

alucard_earl wrote:Moze li neko da mi kaze koliko bi ovo moglo da vredi? :ziveli:
Pa eto 300evra tako nekako. Problem sa tim gitarama je shto se to nikome ne svidja jedino shto je brendirano, a u katalogu iz 2006te su one bile deo promocije So-Cal Speed shopa sa kojima je Fender ocigledno imao saradnju i ova gitara je njihova posveta brzim automobilima iz tih vremena. Kolekcionarski primerak a kako zvuci....pa evo:

Okej gitara, ali kad je kupish, ozenio si se. :) :ziveli:

alucard_earl

Post by alucard_earl » 22 Aug 2014, 14:18

nemanjavelimirovic wrote:
alucard_earl wrote:Moze li neko da mi kaze koliko bi ovo moglo da vredi? :ziveli:
Pa eto 300evra tako nekako. Problem sa tim gitarama je shto se to nikome ne svidja jedino shto je brendirano, a u katalogu iz 2006te su one bile deo promocije So-Cal Speed shopa sa kojima je Fender ocigledno imao saradnju i ova gitara je njihova posveta brzim automobilima iz tih vremena. Kolekcionarski primerak a kako zvuci....pa evo:

Okej gitara, ali kad je kupish, ozenio si se. :) :ziveli:
Tako nesto sam i kontao,najvise me brine onaj deo vezan za zenidbu,nekako se jos ne nalazim tu... :metal:
Hvala matori :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Aug 2014, 20:15

nemanjavelimirovic wrote: Pa eto 300evra tako nekako.
Na ebay traze 899$.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Aug 2014, 00:46

Dersu Uzala wrote:
nemanjavelimirovic wrote: Pa eto 300evra tako nekako.
Na ebay traze 899$.
Da pa kolekcionari ovo ono, ovde u Crbiji pricam... Mnoge stvari mnogo manje vrede nego u US u poslednjih dve godine... USA stradza polovnjak ti ovde sad mozes prodati za 500e ako imash srece, a meksiko za 300 ako imas srece. Ljudi nemaju para nizasta a kamoli za instrumente.

Inace evo cena k'o u USA
http://www.kupujemprodajem.com/El-degas ... ilter_id=4
:mrgreen: El Degasa ovakvog je drug prodao za 350e btw. :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 24 Aug 2014, 11:16

nemanjavelimirovic wrote: Da pa kolekcionari ovo ono, ovde u Crbiji pricam... Mnoge stvari mnogo manje vrede nego u US u poslednjih dve godine... USA stradza polovnjak ti ovde sad mozes prodati za 500e ako imash srece, a meksiko za 300 ako imas srece. Ljudi nemaju para nizasta a kamoli za instrumente.
Ovo je potpuno iščašen pogled na situaciju, bez uvrede!
Za početak napiši telefon ili citiraj oglas toga ko prodaje ispravnog i kompletnog USA Strata za 500 e i ja ga odmah kupujem!

Tačno je da nema posla, nema para, večina loše živi. ali takvi ne kupuju američke gitare. Sa druge strane moja tri poznanika rade u jednoj državnoj agenciji i primaju od 3-7,000 euro mesečno u zavisnosti od zvanja, jedan je professor na fakultetu sa oko 3,000 e redovnih primanja, jedan je sudija sa nešto oko 2,5-3,000 e iz dva primanja i da ne nabrajam dalje… to su redovna primanja, oni ne kradu… Sve u svemu naše tržište muzičkom opremom je jako malo, a ponuda polovne opreme je smešna. Uglavnom se tržište svodi na kupujem-prodajem sajt. Juče sam baš seo i pažljivo pogledao gitare. Samo to sam gledao, ali verujem da je ista stvar i sa drugim delovima opreme. Na prste jedne ruke mogu da se nabroje kvalitetnije stvari. Ubedljiva većina su krševi za koje se traži veliki novac. Sve su nešto prepravljane, popravljane, sklapane od više komada… Recimo da sam gledao jednog Strata 79 za kojeg prodavac kaže da je “skroz originalan, samo je elektronika zamenjena”! “Samo elektronika”!? Strašno, pa gde je tu “O” od originalnosti!? Normalno da to ne vredi kao komadi na ebayu koji su potpuno originalni i kompletni.

Sve u svemu ono što zaista vredi košta svuda pa i kod nas. Onaj ko hoće da kupi zaista dobar instrument zna da mora da plati određenu sumu bilo gde u svetu pa i kod nas. Izuzimam situaciju ako je nekome potrebno za hleb pa zato prodaje instrument po nerealno nikim cenama. Lično na tako nešto još nisam naišao.

andrej]

Post by andrej] » 24 Aug 2014, 11:30

hipihill wrote: Tačno je da nema posla, nema para, večina loše živi. ali takvi ne kupuju američke gitare.
gresis. takvi su imali pare da kupe americku gitaru tamo negde 2005 - 2008. Bilo je vise para a i gomila ljudi uzme dobru gitaru dok su samci i mogu sve prihode da posvete sebi, pa kad se ozene...

drug je kupio highway one telekastera pre nedelju dana za 420e. ko iz prodavnice.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Aug 2014, 12:27

hipihill wrote:
Tačno je da nema posla, nema para, večina loše živi. ali takvi ne kupuju američke gitare. Sa druge strane moja tri poznanika rade u jednoj državnoj agenciji i primaju od 3-7,000 euro mesečno u zavisnosti od zvanja, jedan je professor na fakultetu sa oko 3,000 e redovnih primanja, jedan je sudija sa nešto oko 2,5-3,000 e iz dva primanja i da ne nabrajam dalje…

Profesor na fakultetu ne moze imati 3000e primanja, osim ako fakultet nije privatan i jako ga vole tamo i tipa jos je i dekan i suvlasnik. Radio sam kao asistent na drzavnoj visokoj skoli tako da relativno sam upucen u tematiku. Sudija 2-3hiljade evra takodje moze da ima ako je neki racq u glavnom sudu u Bg, ovi klasicni sudci, ti imaju manje sigurno.
Sve u svemu, 3000e primanja u Srbiji je vise od same naucne fantastike. Prosek plata nije taj koji pishe na televizoru, vec je mnogo manji i kontam da je oko 15000 dinara realno. Ne racunajuci onih par stotina koji su se uvukli u dupeta po partijama do te mere da za sedenje po skupstini i cackanje mobilnog/i ili nosa primaju plate koje su mozda necija godisnja primanja. Posto sam se zbog toga shto imam 18.000dinara platu mesecno, morao snalaziti poslednjih par godina i preko kupovine/prodaje instrumenata, kazem ti sa vrlo objektinog stanovista da narod nema vise para uopste. Dakle, USA gitara koja pise 700e ili slicno ce da tu stoji toliko dugo da posle i 450e zazvuci savrsheno. Pogotovo shto nije u retkim slucajevima ljudima frka za pare, vec je to sve cesca praksa.
Eto posle mnogo godina kupovine/prodaje instrumenata, ja sam sebi bio nabavio AVRI Jaguara, i to prvo jedan pa drugi i to su meni super gitare od tih skupih, ali eto nisam mogao da ih zadrzim bash iz razloga shto ima i precih stvari u zivotu. Sve u svemu, realnost je da je sve gore i gore, a opet ko to ne vidi i ne oseti ima srece i nadam se da ce mu ostati tako. :) :ziveli:
andrej] wrote:
gresis. takvi su imali pare da kupe americku gitaru tamo negde 2005 - 2008. Bilo je vise para a i gomila ljudi uzme dobru gitaru dok su samci i mogu sve prihode da posvete sebi, pa kad se ozene...
Hahahaha, pa da ima i toga dosta! Mada najvise instrumenata koje sam prodao su kupili ljudi koji imaju porodice. :nixweiss:

OnTOPIC
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-t ... ilter_id=4
Sve je vise ludih oglasa. Baja je u regularnom stanju nov bio oko 65k, sad su ga digli na 87 ovi iz Mitrosa, ali to niko ne kupuje sigurno... Polovan ajde za 400e, a probushen i razrovan ne verujem da ce dobiti preko 300e. jbg, tako sada funkcionishu stvari . :-)

hipihill

Post by hipihill » 24 Aug 2014, 17:38

nemanjavelimirovic wrote:Profesor na fakultetu ne moze imati 3000e primanja, osim ako fakultet nije privatan i jako ga vole tamo i tipa jos je i dekan i suvlasnik. Radio sam kao asistent na drzavnoj visokoj skoli tako da relativno sam upucen u tematiku. Sudija 2-3hiljade evra takodje moze da ima ako je neki racq u glavnom sudu u Bg, ovi klasicni sudci, ti imaju manje sigurno.
Sve u svemu, 3000e primanja u Srbiji je vise od same naucne fantastike.
Ne znam šta si i gde radio, a i ne tiče me se, ali slabo si upućen u tematiku. Na državnom Pravnom fakultetu su profesorske plate kako sam rekao. One su iz tri dela: državnog, od samofinansirajućih i deo od vannastavnih aktivnosti. Plate u Agenciji za navođenje aviona su kakve sam rekao da jesu, takođe u inspektoratima i u još mnogim državnim ustanovama. Nedavno sam prodao jednog svog Gibsona momku čiji otac predaje na nekoj višoj školi u unutrašnjosti i potvrdio mi je ovo što pišem. Sve to nije ni bitno. Svi skupi Gibsoni koji su stigli u Notu su prodati, kao i većina u Mitrosu. Toliko o tome koliko imamo ili nemamo para.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Aug 2014, 19:21

hipihill wrote:
nemanjavelimirovic wrote: Nedavno sam prodao jednog svog Gibsona momku čiji otac predaje na nekoj višoj školi u unutrašnjosti i potvrdio mi je ovo što pišem. Sve to nije ni bitno. Svi skupi Gibsoni koji su stigli u Notu su prodati, kao i većina u Mitrosu. Toliko o tome koliko imamo ili nemamo para.
Jbg, za tog prvog ne znam, verovatno je na 4-5 pozicija i to se tako namestilo. Inace po "unutrasnjosti" jednostavno treba provozati se pa skontati kako stvari funkcionisu zaista. To o cemu ti pricas je jako mali procenat ljudi i mislim da ipak imas iskrivljenu sliku o tome kako nam je u zemlji zaista, ali dobro svako ima svoju percepciju, tako da je tesko pricati o ovome i bezveze praviti sveopshti offtopic. :)

Sustina toga shto sam ti napisao vezano bash za temu je da na KP se nista ne prodaje za kesh osim ako se ne spusti ultimativno i samim tim se vracamo na pocetak razgovora. Da, moze da se nadje USA fender za 500e,
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-A ... r_id=11354 A i svaki drugi USA fender kojeg vidis da stoji na oglasima vise od 3 meseca ce biti ta cena.

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Aug 2014, 20:02

malo nevezano za temu..ali, kad je cena tog telekastera u pitanju možda može ovaj video da malo pojasni
baš sam juče naleteo na njega, a ovaj momak radi skroz poštene "rivjue"

[youtube]yiARij_Jgqo&list=UU-oSaKCCEffJph0F7m6_xfA[/youtube]

fattwang

Post by fattwang » 24 Aug 2014, 21:20

Koji je ovo telecaster?
Avri 52 nije.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Aug 2014, 23:04

Pa kontam neki standard, mozda je i highway one

Post Reply