MUzzY wrote:Rezultat ove smese je veliki osmeh na mom licu
Sjajan zvuk, sjajan snimak... Imam utisak da tvoji snimci dosta odskacu od nekog opsteg proseka, U cemu je tajna, dobra recording oprema i/ili talenat snimatelja/producenta?
MUzzY wrote:Rezultat ove smese je veliki osmeh na mom licu
Sjajan zvuk, sjajan snimak... Imam utisak da tvoji snimci dosta odskacu od nekog opsteg proseka, U cemu je tajna, dobra recording oprema i/ili talenat snimatelja/producenta?
Skolovan omladinac, radi na sebi. Svakog dana u svakom pogledu sve vise napreduje.
baja je divna gitara zbog koje se ponovo javljam i pozdravljam sve ljubitelje telekastera.elem,skoro probah thinline72 ojku mexico natural sa oglasa, i na prvu sto se kaze odlepih za stratocaster brige koji je na njoj, sa razmakom zica od 56,2mm koji se nalazi na njoj.prosto odgovara mi takav siri razmak i evo prvog pitanja za iskusne forumase...
da li takav bridj mogu da napakujem na baja telo na kome je solja sa tri brass burica i koliko sam merio razmak rupa na telu je oko 52,5mm.ili je jedino moguce napraviti drugo telo i spakovati vintejdj strat bridj na njega...ako mora drugo telo da se pravi sledece pitanje je da li bi dobio i osetno bolji zvuk na mom baji jer racunam telo je zapreminski oko dve trecine gitare a jedna otpada na vrat.molim iskusne da daju savet mator sam da ucim na svojim greskama.usput ako neko ima dobro telo za telekaster rad sam da ga uparim sa mojim vratom i ako odgovara da kupim.mora da bude od jasena,iz najvise dva komada nefarbano, i da ne bude tesko jer ne volim teske ko tuc gitare.pozdrav i hvala unapred na savetima
Mene vise brine kako ce vrat da se uklopi sa vecim razmakom. Ako stavis skoro 4mm veci razmak na bridge-u, to znaci 2mm po strani. Na 12tom pragu ce biti oko 1mm blize zice ivici vrata. Sta znam, meni je to rizicno. Mnogo ce lakse da skliznu sa strane.
Btw, ako volis jasen a ne volis teske, onda si ogranicen ili na swamp ash (kog kod nas nema) ili da bude telo sa komorama unutra - ili thinline ili nesto kao sto gibson radi na les paul
bancika wrote:Mene vise brine kako ce vrat da se uklopi sa vecim razmakom. Ako stavis skoro 4mm veci razmak na bridge-u, to znaci 2mm po strani. Na 12tom pragu ce biti oko 1mm blize zice ivici vrata. Sta znam, meni je to rizicno. Mnogo ce lakse da skliznu sa strane.
Btw, ako volis jasen a ne volis teske, onda si ogranicen ili na swamp ash (kog kod nas nema) ili da bude telo sa komorama unutra - ili thinline ili nesto kao sto gibson radi na les paul
mnogo mi znaci komentar,hvala.na tom thinline72 ojci imao sam vremena i premerio razmak zica na nutu je bilo tacno34,5 mm tako da to recimo kompenzuje siri razmak na bridju. i jos je thinline radijus 7,25 a kod mene na baji je 9,5 tako da mislim da ce to proci. nego brine me varijanta laganog jasena to jest taj swampash koga ovde nema kako kazete.dobro i dalje ostaje predlog ako neko ima dooobro jasen telo nefarbano ,da se javi ,...hvala
radijus nema veze sa tim, a i racunica koju sam dao podrazumeva da razmak zica na nutu ostane isti, kakv god da je. Koju god gitaru da uzmes, ako razmankes zice za 4mm na bridge-u, razmaci ce se 1mm na 12tom pragu (srednja linija trougla je polovina donje stranice). Ako je standard da razmak izmedju spoljnih zica i ivica vrata bude 3-3.5mm, i ako oduzmes 1mm, to je (po meni) prilicno primetno i ispada iz nekog standarda. Ne znam, probaj da improvizovano nekako razmaknes tanku E zicu za 2mm na bridge-u i obrati paznju na to kako se menja pozicija zice u odnosu na vrat. Probaj da odsviras nekoliko tonova na njoj i proceni da li ti to kvari osecaj ili ne. Veliki je posao i trosak i nije lako da se vrati nazad, ja bih se potrudio da budem apsolutno siguran da ce da funkcionise pre nego sto se resim na to.
bancika wrote:radijus nema veze sa tim, a i racunica koju sam dao podrazumeva da razmak zica na nutu ostane isti, kakv god da je. Koju god gitaru da uzmes, ako razmankes zice za 4mm na bridge-u, razmaci ce se 1mm na 12tom pragu (srednja linija trougla je polovina donje stranice). Ako je standard da razmak izmedju spoljnih zica i ivica vrata bude 3-3.5mm, i ako oduzmes 1mm, to je (po meni) prilicno primetno i ispada iz nekog standarda. Ne znam, probaj da improvizovano nekako razmaknes tanku E zicu za 2mm na bridge-u i obrati paznju na to kako se menja pozicija zice u odnosu na vrat. Probaj da odsviras nekoliko tonova na njoj i proceni da li ti to kvari osecaj ili ne. Veliki je posao i trosak i nije lako da se vrati nazad, ja bih se potrudio da budem apsolutno siguran da ce da funkcionise pre nego sto se resim na to.
bravo svaka ti je, ili svaka vam je na mestu, slazem se treba sve isprobati i biti siguran.zbog toga i trazim neko dobro telo da spojim i vidim i cujem kako to svira a onda je lako beli kat kao na stratocasteru i naravno hani blond sa crnom i li belom maskom....o maj gad osecam se kao klinac...