Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
LifelessDead

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by LifelessDead » 28 Nov 2014, 16:37

sve zavisi, meni uglavnom do 10-15 evra ne naplate PDV, preko toga nekad da, nekad ne, zavisi da li kupujes od privatnog lica sa ebay-a ili pravnog, takodje zavisi koja je roba u pitanju, tehnicka roba kao sto su pedale tesko da mogu da prodju ...ali carinu ne bi trebali da naplacuju do 50 ili 70 evra, ne znam tacno...

tocilj

Post by tocilj » 28 Nov 2014, 16:43

boki1978 wrote:@tocilj

Kolega, postujem ja vase misljenje i ne zelim da vas odvracam od njega kao sto ni vi moje ne mozete da promenite :-) Kao sto ne mozete ni hiljade ljudi koji koriste ovaj reverb i kunu se u njega da ubedite da be valja, pogotovo sto i njega koristi dosta ozbiljnih gitarista sa ozbiljnim tezgama u sto sam se licno uverio jer sam stupio u kontakt sa njima. Mnogi od njih imaju pedale koje su za bas preskupe a u pb-u pored njih drze tri-reverb. HOF sam samo spomenuo jer mu spring reverb, ako smem da kazem, zvuci kao govno iako je pedala 2 puta skuplja nego ova o kojoj pricamo. Jednostavno je on meni prelazno resenje ka.visoj klasi koje nije nista specijalno donelo i koje sam ja zaobisao. Ocigledno su nam ukusi razliciti i treba to postovati!
Ne poštuješ moje mišljenje jer ne čitaš šta pišem, a odgovaraš mi....šta si ti ovde napisao što ja nisam? Lijepo sam rekao da svako ima svoj ukus i ispričao moje iskustvo sa tom pedalom...i još rekao da ne isključujem mogućnost da je moja bila defektna ili šta već (mada sam ubijedjen da nije, jer se to čuje i na nekim YT snimcima, što ni ja nisam čuo kada sam je poručivao). Ukratko, ako ti se signal malkice stiša kada uključiš pedalu, to je to, ako ostane isti, onda moja nije bila u redu....nema neke filozfije, Biyang nema volume.....
Ni jedan svjetski poznatiji gitarista ne koristi Biyang reverb...i ne želim više da pišem o ovome, jer svakako ne čitaš šta pišem.

tocilj

Post by tocilj » 28 Nov 2014, 16:58

Meni su na polovinu pedala naplatili i PDV i carinski pregled, a na polovinu ništa....zavisi od koga naručim u Kini. Neki prodavci sami napišu malu vrijednost robe pa carinici i ne gledaju. Meni su za poslednjih par pedala pisali vrijednost 5 dolara, pa nisam ništa plaćao. Ukapirao sam takođe da Mini pedale uvijek prodju bez PDV-a. Samo što ja uglavnom naručujem sa Donner-a jer je šiping uvijek brz. Ni jedna mi nije putovala duže od 15 dana. Oni valjda idu preko Singapur pošte, a ne Kina pošte, pa pedale relativno brzo stignu. Donner štimer mi je stigao poslednji za 12 dana.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 28 Nov 2014, 19:18

Meni treba da stigne gitara iz Japan, poslato je brodom, bas me interesuje sta ce da se desi. Ne znam koliko su rigorozni, nadam se da je moguce da mi progledaju, posto nije neka vredna gitara, mada cisto sumnjam, kontam da ce da mi salju zahtev da im posaljem racun.

Nego da ne spamujem. Evo jedne pedale koju sam uzeo polovnu pre skoro godinu dana, kopija Pharaoh fuzz-a. Ako se majstor prepozna nek se javi :mrgreen:

Image

boki1978

Post by boki1978 » 28 Nov 2014, 20:04

tocilj wrote:Meni su na polovinu pedala naplatili i PDV i carinski pregled, a na polovinu ništa....zavisi od koga naručim u Kini. Neki prodavci sami napišu malu vrijednost robe pa carinici i ne gledaju. Meni su za poslednjih par pedala pisali vrijednost 5 dolara, pa nisam ništa plaćao. Ukapirao sam takođe da Mini pedale uvijek prodju bez PDV-a. Samo što ja uglavnom naručujem sa Donner-a jer je šiping uvijek brz. Ni jedna mi nije putovala duže od 15 dana. Oni valjda idu preko Singapur pošte, a ne Kina pošte, pa pedale relativno brzo stignu. Donner štimer mi je stigao poslednji za 12 dana.
Singapur ili Hong Kong posta je uvek najbolji izbor cak iako je cena za doplatu mala, mislim 1-2$ vise, jer ce vam stvar sigurno stici mnogo brze.
Sa druge strane, apsolutno zaobidjite Swiss post jer Kinezi nikako da ukapiraju da ta stvar mora prvo kroz 2-3 zemlje da dodje do Svajcarske pa opet preko 3-4 carine do Srbije cime se automatski izgubi premnogo vremena.

Sto se gore navedenog kolega tice, izvinjavam se sto sam vas toliko naljutio, citao sam ja sta ste napisali ali ne mislim da je greh da mozda i ja isto to ponovim. NHF :D Samo sam bio zbunjen jer takvo rasipanje zvuka zaista nisam doziveo. Ili jednostavno ne zelim da cujem jer mi se svidja zvuk reverba...
A ovo za HOF, nemojte samo da mi kazete da verujete da svi ti ljudi koriste HOF, poput Steve Vai-ja koji ima mnogo skuplje stvarcice za snimanje od ovog malise. Cesto je tu u pitanju marketing, jer vecina tih autora prodaje TC-u svoje Toneprint-ove. Ja sam se tako isto pecao da Digitech GSP1101 koriste silni gitaristi, cak i Mustaine, pa je on posle reklamirao Axe, pa onda Kemper itd...
Konkretno moj Cornford Roadhouse je dugo prezentovao i svirao ali marketinski Guthrie Govan ali svakako da od gomile pojacala tesko da je to njegov konacan izbor.
A rekoh da protiv pedale nemam licno nista, naravno da je svaki digitalni spring reverb fake ali meni se vise svidja na Tri reverbu za mnogo manje novca, a da sam hteo vise da ulozim, da mislim da HOF nije resenje za mene.
Eto tu da stavimo tacku, ja se izvinjavam ako deluje da sam nabusit i ako sam mnogo naporan, nisam ja tu nikoga da proveravam i ribam pa niti vas niti kolegu Audio-a, samo sam pitao stvari koje me zanimaju, i zaista postujem sto ste vi konkretno naveli sta vam se ne svidja, iako se mozda ne slazem sa vama. Ne volim generalizovanje niti kad neko nije video ni p od tih pedala ali vazno je da pljuje jer dolazi iz Kine. Zato sam i uleteo u celu polemiku. A dotuklo me je poredjenje prosecnog zoom procesora i sa druge strane pljuvacina po necemu sto je klasa iznad sonicki.
Slike koje sam slao sam samo slao zbog predrasuda drugih, dok ste i vi sami pricali koliko su kvalitetno Biyang pedale napravljene, ali ocigledno da u Srbiji vladaju predrasude da sve sto je iz Kine je lose ili bofl. Sta bi onda svet o nama tek trebalo da misli, jer nazalost jos uvek misle da smo divljaci i primitivci... :-(

Sve najbolje i da nastavimo dalje sa temom, taman sam narucio jos jedan kineski klon, Triple Wreck, i gorim od zelje da cujem kako zvuci i to podelim sa vama kolegama.
:ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 28 Nov 2014, 20:16

boki1978 wrote:Singapur ili Hong Kong posta je uvek najbolji izbor cak iako je cena za doplatu mala, mislim 1-2$ vise, jer ce vam stvar sigurno stici mnogo brze.
Sa druge strane, apsolutno zaobidjite Swiss post jer Kinezi nikako da ukapiraju da ta stvar mora prvo kroz 2-3 zemlje da dodje do Svajcarske pa opet preko 3-4 carine do Srbije cime se automatski izgubi premnogo vremena.
Meni je pre par dana stiglo preko Swiss post, za 25 dana, plus moze da se prati, inace uglavnom stize za nekih mesec dana. Ali opet nikad nisam bio u situaciji da biram posto je uglavnom bio free shipping.

boki1978

Post by boki1978 » 28 Nov 2014, 20:36

LifelessDead wrote:
boki1978 wrote:Singapur ili Hong Kong posta je uvek najbolji izbor cak iako je cena za doplatu mala, mislim 1-2$ vise, jer ce vam stvar sigurno stici mnogo brze.
Meni je pre par dana stiglo preko Swiss post, za 25 dana, plus moze da se prati, inace uglavnom stize za nekih mesec dana. Ali opet nikad nisam bio u situaciji da biram posto je uglavnom bio free shipping.
Stignu oni i na vreme a nekad i za 35-40 dana jer negde zastane na tim silnim carinama. Za svaku stvar koju kupite trazite pravi tracking number makar stvar bila vrednosti ispod 10$. Ja cim mi postane sumnjivo, saljem njima poruku i pitam - nesto nije u redu, poslali ste mi pogresan tracking number. Na taj nacin sam se u startu obezbedio da sam intervenisao, ako ne daj paket zbog odredjenog razloga ne stigne na moju adresu.
Ako vam daju fals broj za pracenje, ako se radi dispute - povracaj novca, apsolutno je sve na vasoj strani. Generalno, kod Alija sam zasticen kao beli medved dok je npr.nemacki Amazon katastrofa sto se tice podrske jer me je covek lagao i zavlacio za projektore za auto 60 dana iako sam ih platio, u fazonu poslao sam, samo sto nisu stigli, gde sam ja pokrenuo tuzbu. Onda me je on molio da povucem tuzbu a da ce on da posalje pare. I nagazili su ga, uplatio je i onda mi poslali mail da posto je sve ispunjeno u roku (koji crni rok 2 meseca me je zavlacio i lagao) oni nece da vode postupak protiv njega. Sto je najgore, nisam jedini kojeg su pokusali da prevare. I jos veci crnjak, lik meni salje 2 puta mail da ocenim nasu saradnju obavezno sa 5, jos treba da budem srecan sto mi je vratio pare... Nisu ni Nemaci sto su nekad bili...

tocilj

Post by tocilj » 28 Nov 2014, 21:27

boki1978 wrote:
tocilj wrote:Meni su na polovinu pedala naplatili i PDV i carinski pregled, a na polovinu ništa....zavisi od koga naručim u Kini. Neki prodavci sami napišu malu vrijednost robe pa carinici i ne gledaju. Meni su za poslednjih par pedala pisali vrijednost 5 dolara, pa nisam ništa plaćao. Ukapirao sam takođe da Mini pedale uvijek prodju bez PDV-a. Samo što ja uglavnom naručujem sa Donner-a jer je šiping uvijek brz. Ni jedna mi nije putovala duže od 15 dana. Oni valjda idu preko Singapur pošte, a ne Kina pošte, pa pedale relativno brzo stignu. Donner štimer mi je stigao poslednji za 12 dana.
Singapur ili Hong Kong posta je uvek najbolji izbor cak iako je cena za doplatu mala, mislim 1-2$ vise, jer ce vam stvar sigurno stici mnogo brze.

Sto se gore navedenog kolega tice, izvinjavam se sto sam vas toliko naljutio, citao sam ja sta ste napisali ali ne mislim da je greh da mozda i ja isto to ponovim. NHF :D Samo sam bio zbunjen jer takvo rasipanje zvuka zaista nisam doziveo. Ili jednostavno ne zelim da cujem jer mi se svidja zvuk reverba...
A ovo za HOF, nemojte samo da mi kazete da verujete da svi ti ljudi koriste HOF, poput Steve Vai-ja koji ima mnogo skuplje stvarcice za snimanje od ovog malise. Cesto je tu u pitanju marketing, jer vecina tih autora prodaje TC-u svoje Toneprint-ove. Ja sam se tako isto pecao da Digitech GSP1101 koriste silni gitaristi, cak i Mustaine, pa je on posle reklamirao Axe, pa onda Kemper itd...
Konkretno moj Cornford Roadhouse je dugo prezentovao i svirao ali marketinski Guthrie Govan ali svakako da od gomile pojacala tesko da je to njegov konacan izbor.
A rekoh da protiv pedale nemam licno nista, naravno da je svaki digitalni spring reverb fake ali meni se vise svidja na Tri reverbu za mnogo manje novca, a da sam hteo vise da ulozim, da mislim da HOF nije resenje za mene.
Eto tu da stavimo tacku, ja se izvinjavam ako deluje da sam nabusit i ako sam mnogo naporan, nisam ja tu nikoga da proveravam i ribam pa niti vas niti kolegu Audio-a, samo sam pitao stvari koje me zanimaju, i zaista postujem sto ste vi konkretno naveli sta vam se ne svidja, iako se mozda ne slazem sa vama. Ne volim generalizovanje niti kad neko nije video ni p od tih pedala ali vazno je da pljuje jer dolazi iz Kine. Zato sam i uleteo u celu polemiku. A dotuklo me je poredjenje prosecnog zoom procesora i sa druge strane pljuvacina po necemu sto je klasa iznad sonicki.
Slike koje sam slao sam samo slao zbog predrasuda drugih, dok ste i vi sami pricali koliko su kvalitetno Biyang pedale napravljene, ali ocigledno da u Srbiji vladaju predrasude da sve sto je iz Kine je lose ili bofl. Sta bi onda svet o nama tek trebalo da misli, jer nazalost jos uvek misle da smo divljaci i primitivci... :-(

Sve najbolje i da nastavimo dalje sa temom, taman sam narucio jos jedan kineski klon, Triple Wreck, i gorim od zelje da cujem kako zvuci i to podelim sa vama kolegama.
:ziveli:
Ma sve u redu, nećemo više o tome...ima još pedala za raspravu:-)

Spomenuo si Zoom...ne treba ga podcjenjivati. Ja tvrdim odgovorno da je Zoom G5 2 puta bolji procesor po zvuku od HD 500.....i rekoh ranije, skoro sam prodao Zoom MS70 cdr. I već se kajem. Svakome ko traži više pristojnih efekata, a nema para bih ga preporučio. Reverbi i dileji rade odlično.

boki1978

Post by boki1978 » 28 Nov 2014, 22:22

Ma ne potcenjujem ja zoom jer navedoh da sam ih i sam koristio ali navodim da sonicki reverb nije ekvivalentan onom sa tri reverba. Ali za te pare je sjajna kupovina. Sto se tice Line6, primecujem tvoj animozitet prema njima :-) Ja sam na x3 live izvukao zaista fine zvukove i boje, ali nije bilo svrhe da ga zadrzim kad sam dobio Kemper. Sa druge strane Korg Ax3000g nisam nikako mogao da obuzdam, sjajni clean tonovi ali dist nikako da otvorim kako treba ni sa ni bez cab simulacija.

tocilj

Post by tocilj » 28 Nov 2014, 23:51

boki1978 wrote:Ma ne potcenjujem ja zoom jer navedoh da sam ih i sam koristio ali navodim da sonicki reverb nije ekvivalentan onom sa tri reverba. Ali za te pare je sjajna kupovina. Sto se tice Line6, primecujem tvoj animozitet prema njima :-) Ja sam na x3 live izvukao zaista fine zvukove i boje, ali nije bilo svrhe da ga zadrzim kad sam dobio Kemper. Sa druge strane Korg Ax3000g nisam nikako mogao da obuzdam, sjajni clean tonovi ali dist nikako da otvorim kako treba ni sa ni bez cab simulacija.
Pa nemam ja averziju prema Line6, mnogo sam pjesama snimio sa njim...prvi bubreg je bio dobra spravica. I ja sam najviše snimao sa x3, samo što je x3 bolji procesor od novijih (ako izuzmeno plastiku koja škripi i loše svičeve:-). Ja imam gadjenje prema HD seriji, jer nisam mogao da vjerujem koliko je to sranje, a koliko je nahvaljen. Kao možeš milion efekata da staviš, a staviš dva i zvuk tanak kao konac....i to nebih ni skontao toliko, da nisam otišao do artista i probao Zoom G5, koji je zvučao duplo prirodnije i življe....
Nemam ja predrasude prema proizvodjačima, svaki ima nešto što se meni svidja....neke samo prezirem jer su precijenjeni a to su recimo: Line6, Boss, Fullton i sl. Fulton ima savršenih pedala, ali je kod nas na glasu kao da je ne znam šta, a u stvari ništa posebno. Ja iskreno nisam do sada probao ni jednu boss pedalu da mi se baš svidja (sad će me neko ispljuvati maksimalno:-), kada god sam nešto našao kod boss-a, našao sam kod nekog drugog proizvodjača bolje ili slično a jeftinije....

boki1978

Post by boki1978 » 29 Nov 2014, 00:26

HD seriju zaista ni ja nesto posebno ne volim ali ima ljudi kojima se ona dopada. Ja sam recimo 11Rack zgotivio, fina je to spravica, ali kad je stigao Kemper, 1:1 duel,a Kemper sa sve profi profilima, jednostavno nije imao vise sta tu da trazi. Za mene je za sada svet modelinga i procesora gotov, ja sam sa Kemperom zaista dobio sve sto sam ikada mastao, bilo da ga sviram preko EV aktivne kutije bilo preko gitarskog cab-a.
Zato mozda vise i nisam merodavan, jer kad cujem zvukove iz procesora koji vrede dobrih 450-500 EUR, meni se zaista sloshi...
Ako vec spominjemo neke firmice koje nam se svidjaju ili ih preziremo, Boss ima svega i svacega, od finih pedala do onih bas precenjenih. TC mi se zaista svidja, vecina stvari koje sam probao i cena je pristupacna,a od ovih malo egzoticnijih, ako izuzmemo Xotic, jako mi se svidja Wampler, ali takva mu je i cena.

tocilj

Post by tocilj » 29 Nov 2014, 03:19

boki1978 wrote:HD seriju zaista ni ja nesto posebno ne volim ali ima ljudi kojima se ona dopada. Ja sam recimo 11Rack zgotivio, fina je to spravica, ali kad je stigao Kemper, 1:1 duel,a Kemper sa sve profi profilima, jednostavno nije imao vise sta tu da trazi. Za mene je za sada svet modelinga i procesora gotov, ja sam sa Kemperom zaista dobio sve sto sam ikada mastao, bilo da ga sviram preko EV aktivne kutije bilo preko gitarskog cab-a.
Zato mozda vise i nisam merodavan, jer kad cujem zvukove iz procesora koji vrede dobrih 450-500 EUR, meni se zaista sloshi...
Ako vec spominjemo neke firmice koje nam se svidjaju ili ih preziremo, Boss ima svega i svacega, od finih pedala do onih bas precenjenih. TC mi se zaista svidja, vecina stvari koje sam probao i cena je pristupacna,a od ovih malo egzoticnijih, ako izuzmemo Xotic, jako mi se svidja Wampler, ali takva mu je i cena.
Ja Kempera nisam probao, ali vjerujem da je jedna od par rijetkih sprava koji nečemu vrijede u modeling svijetu (uz Fraktal i DV-mark). I ja sam imao nekoliko procesora, a probao skoro sve...prosto ne mogu više da se vučem po menijima za svaku glupost, smara me i demotiviše. I stvarno osjećam razliku u zvuku, iako sam prilično loš gitarista.....poslednji procestor koji sam imao je bio Tonelab EX, i bio sam oduševljen kako radi. Meni je to po zvuku jedan od najboljih procesora. Čak je i za snimanje odličan, ograničen po efektima ali preampi rade jako realno i usnimci su jako dobri. A i nema menije....simpatičan mi je bio i Boss Me-70 (Me-80 nisam probao), da se kombinuje sa pedalama. HD 500 očaj, GT-100, malo bolji zvuk, ali slično kao HD. Rocktron Utopia mi je bio zanimljiv za neku hi-gain priču. Nova System mi se baš svidjela...ali uz nju mora stajati pristojan overdrive/dist. Ja mislim da su ti HD-GT proFesori samo dobri za šatora, ali iskreno...

Kada spomenu Wamplera...ja maštam o Wampler Dual Fusion pedali...ona mi baš zvuči dobro. Volim jako T-rex pedale jer im čak i najjeftinije Tonebug zvuče fantastično i dobra je izrada. Trenutno imam Reptile 2 delay koji radi kao san....malo je cijena prenaduvana (oko 200 evra) za to što nudi, ali sam uspio da je ubodem za relativno male pare. Od TC imam još Dark Matter...za nju ne znam šta da kažem, čudna pedala, nije inače zvuk kakav volim, ali me tjera jako da sviram a to je valjda dovoljno da mi stoji na dasci:-) Volim Blackstar-ove stvarčice. Iako imam HT dual, prije par dana sam kupio LT drive (žuta pedala)...jedna od najboljih HI-gain pedala koje sam probao, za samo 6000 din. Zvuči 95% kao zeleni kanal na HT, pa sam je uzeo, da nebi morao da vučem HT na probe, jer je ogromna i zahtijeva svoje napajanje. MXR ima dobrih pedala, Hrdwire korus koji sam ostavio mi zvuči prilično dobro. Dosta ljudi mrzi EHX, ali meni su oni toliko specifični i drugačiji, da uvijek jedva čekam da probam nešto od njih. Trenutno imam Soul Food (jedna od najkorisnijih pedala koje sam imao u životu), Imao sam nekoliko.... Jako bih volio da probam-imam Tc Spark booster/Rc booster/Timmy....nešto od to troje.
A što se tiče kineza, treba se držati Biyanga i gledati po ovim MINI pedalama, imao sam nekoliko i tu stvarno ima bisera.

boki1978

Post by boki1978 » 01 Dec 2014, 00:34

Lepo si sve rekao sta mislis :D Opasan je Vox, kao sto im i ona Valvetronix pojacala sa lampama u izlazu nisu nimalo losa, cak naprotiv.
Kemper je nesto specijalno, snima se impulsni odziv jedne odredjene kombinacije :mikrofon-mikrofonski preamp-gitarsko pojacalo-kabinet i naravno odredjena gitara. Posto naravno sva pojacala drugacije zvuce, drugaciji gain stage imaju, neka su bolja kad se sviraju glasno, skroz otvore, a druga kad se sviraju tise, da bi se sve to docaralo, posebno kod pojacala koja imaju mnogo dugmica i namestanja, profili se snimaju u koracima, sa odredjenim gainom, switchom i drugim dugmicima i varijantama :) Tako se bar rade profi profili, dakle jako ozbiljno i rade ih vrhunski producenti, pa je uspeh u snimanju ali i sviranju LIVE zagarantovan. Kemper, da se ne ponavljam, sjajno zvuci i preko aktivne zvucne kutije ali i preko gitarskog kabineta, tada se naravno iskljuce cab simulacije. Treba mu dobro pojacalo onda da ga fino razmrda, ja za to koristim Crown XLS 1000, i sa njim zaista zvuk koji dobijam na 212 V30 kabinetu je vrhunski, da se ukakis :D
Ono za sta mi jos sluzi je akusticna svirka gde zaista sjajno saradjuje sa gitarama koje imaju piezo magnete i mogucnost svirnaja preko profilisanih akusticnih pojacala. Sjajno radi sa efektima, mozes dodati na njega sta hoces ako nije profilisano, sjajno radi sa Behringer FCB kontrolerom i ugradjenim cipom, dakle sve je nadohvat noge i spremno za svirku,a moram da kazem da je wah zaista fantastican!
Razlika od drugih procesora je u tome sto Kemper zvuci jednostavno organski, mesnato, zapanjujuce realno jer je on u stvari preslikana realnost preko jednog mikrofona, ono sto bi mi culi u studiju ili na koncertu, pa je zato klasa iznad svega. Axe 1/2 su opake sprave za snimanje sa bezbroj efekata i kombinacija, ali nije toliko organskog zvuka, no svakako je fantastican jer ima neograniceni broj kombinacija.

Ja ne slikam svoj pedalboard jer nemam stalnu postavku,a kofer koji je bio predvidjen za njega sam poklonio zeni za parfeme i sminku :D Posto na zastakljenoj terasi nemam prostora da sve to lepo rasirim, moram da izaberem stalnu postavu i dodatnu/povremenu.
Evo sta stalno/povremeno koristim od pedala:

Biyang Metal End - ova pedala me je zapanjila, ima sjajne mogucnosti ali je zaista treba lepo podesiti da radi, posebno sa single-channel ampom
Biyang Baby Boom Tri reverb - da se ne ponavljamo, ja sam apsolutno zadovoljan
Mad Professor Deep Blue Delay clone - ovo nije bas blizu originala, ali jako fino zvuci, iako nema velike mogucnosti
EP booster clone - ja sam PREZADOVOLJAN sa ovim kineskim boosterom!
Mogoo BB Preamp clone - odlicna pedala, bila bi jos bolja kad ne bi imala his i sumove na hi-gain podesavanjima. Ja je koristim sa distorijom sa Cornforda, i zvuci do OO
DIY Plexi Tube Drive - fina pedala
Dual Rectifier Solo Head clone - imam 2 komada, totalno su razlicita, jedan je basovitiji. Prezadovoljan sam sa njima!
Digitech Bad Monkey - u mnogim parametrima mi se vise svidja nego TS
Digitech Screamin` Blues - fina pedalica, not my cup of tea, ali zbog smesne cene greota ju je prodati
Fulltone 2 clone by Peca PK Audio - odlicna pedala
Vox V846 wah wah
Ibanez TS9
Imam 2 A/B box switch pedala (Artec i Boss)
Digitech Chorus
a uskoro stizu:

Triple Wreck clone (Mogoo)
Donner Morpher (Suhr Riot clone)
Biyang Fuzzstar FZ-10
Eno DS-1 (MI audio Crunch box clone)
Donner Tutti Love chorus

To bi za sada bilo to :)

tocilj

Post by tocilj » 01 Dec 2014, 03:00

Pa lijepo...
Drgar mi je prije 6-7 dana dobio tog ENO Crunchera (ja sam mu predložio da naruči, pošto i meni zvuči nevjerovatno za te novce:-), nisam još stigao da probam ali on reče da radi fantastično i da je dobra čak i izrada. Nije klinac u pitanju, jako iskusan gitarista...

A ja sam bio zagrijan za taj donner-ov shorus, i planirao da ga naručim, ali uletio mi Hardwire, pa nisam dalje ni tražio.
Javi utiske kada dobiješ te dvije pedale....

boki1978

Post by boki1978 » 02 Dec 2014, 18:19

Donner na svom sajtu organizuje veliku rasprodaju pedala sa zaista povoljnim cenama i to traje do 5.decembra. Tako da Tutti chorus kosta 25 EUR (regularno 40.23), Eno DS-1 (MI crunch) kosta 24.18 EUR (regularno 56.31 EUR), Pearl Phase kosta presmesnih 20.88 EUR (uzeo sam i njega, regularno 40.21 EUR), Donner Morpher (Suhr Riot) kosta 24 EUR (regularno 40.21 EUR_) dok Biyang Fuzastar FS-10 kosta 32.61 EUR (regularno 41.24 EUR). Zaista, za ove pare ovo je best buy!

Locked