Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Marens

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Marens » 03 Dec 2014, 18:36

Au! Upravo pročitah gomilu besmislenih fraza o novoj poslovnoj politici, uskladjivanju cena sa kursom, "realnim sniženjima" i bla bla bla...ostalim izmišljotinama. Poenta je da ćete skupo plaćati opremu u dotičnoj prodavnici, ukoliko je uopšte bude bilo na lageru, za vreme lažnih sniženja dok vas slabo plaćeni kupac mrzovoljno gleda i čeka da izadjete više iz prodavnice. :-)

tocilj

Post by tocilj » 03 Dec 2014, 18:58

Marens wrote:Au! Upravo pročitah gomilu besmislenih fraza o novoj poslovnoj politici, uskladjivanju cena sa kursom, "realnim sniženjima" i bla bla bla...ostalim izmišljotinama. Poenta je da ćete skupo plaćati opremu u dotičnoj prodavnici, ukoliko je uopšte bude bilo na lageru, za vreme lažnih sniženja dok vas slabo plaćeni kupac mrzovoljno gleda i čeka da izadjete više iz prodavnice. :-)
Potpuno se slažem sa tobom...Mitrosu su uvijek najveći problem bili prodavci (čast pojedincima)...uvijek su neki nadrkani, kvazi-prepametni muzičari, koje mirzi da žive i mrze svakoga ko ih u toj mržnji prekine. Koji te već pogledom otresu ako pomisliš da pitaš nešto, a kamoli se usudiš.
I nikad mi nije bilo jasno, kako neko može da kupi gitaru od par hiljada evra a da je ne proba?! Ako pokuša da proba, naravno da neće moći...
Ne kažem, u poslednje vrijeme kreću i oni da malo normalizuju cijene, pa može da se nadje po nešto i po evropskim cijenama, ali ja i moji prijatelji i njihovi prijatelji izbjegavaju Mitros zbog drkoša koji tamo rade.....

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 19:35

Bez generalizacije molio bih

Image
Voja - super lik. Dugo sam ga viđao tamo i dečko je jednostavno uvek raspoložen i strpljiv da izađe u susret. Retko dobar lik.

Image
Uroš - ok momak, uvek pomalo zbunjen i smoren, ali pristojan i nenametljiv. Par puta sam ga zatekao da svira neku gitaru, što je za pohvalu jer od takvog prodavca možeš i da očekuješ da ti kaže neke utiske, mada..za one kupce koji ne znaju šta hoće - ne bih ga preporučio. Nema trgovačku ubedljivost i prepredenost, pušta kupca da raščisti sa sobom kod kuće šta hoće, pa da onda dođe sa jasnim stavom. Što je nedopustivo :D (šala mala)

Image
Branko - ili kako ga moj kum zove "onaj žuti nabeđeni što mi ide na k.."
Ne znam ga takvog. Kapiram da ima neke malo veće obaveze i da je pod većim stresom. Meni je par puta vrlo strpljivo objašnjavao nešto o monitorima i preporučio mi neke, bez želje da mi pošto poto uvali najskuplje što imaju tamo. Stara škola, pristojan lik, takođe sam ga dugo viđao tamo..verovatno je opravdao svoje postojanje :kokice:

Image
Milan - upoznao sam ga samo jednom prilikom, neprijatnom po obojicu - kada je morao da mi saopšti da veliki Štrumf ne želi da me vidi više u njihovoj radnji. Napomađene kose, jakog stiska ruke, poslovan i uviđavan, pocrveneo je bio u licu kao paprika i napinjao se da razume moju potrebu da se direkt čujem sa njegovim gazdom, ali.."gazda kada kaže.." (reče on), ili kad malo šizne (dodao bih ja)..tako da ostade na tome. Ok lik rekao bih, veže konja tamo gde mu gazda kaže, nije mu za zameriti. A treba zaraditi i za pomadu..

Image
Branko T, ne znam čoveka, on je u odeljenju za bubnjeve, ali sam ga par puta nešto pitao i dobio sasvim ljubazne odgovore. Profi, odmeren, staložen.

Image
Igor - ok momak, stalno bizi, mislim da sam upravo njemu donosio neke Joyo pedale da ih proba i odluči hoće li ih Mitros nabavljati na veliko. Par puta mi je dao korisne savete za neka pojačala, pedale. Sve u svemu visoka ocena.

Image
Aleksandar - kao i za Branka T. - slabo sam imao kontakta sa čovekom, soim kada nema nikog blizu pa izađe u susret. Utisak - sasvim ok

Image
Nemanja - ovde me pamćenje malo muči. Sećam se momka, kao kroz maglu..ali je magla prilično gusta, tako da..

Image

Goran (prodavnica NS) - igrom famoznog slučaja, upoznao sam dečka. Preko telefona je bio sasvim korektan i ok, ali po isporuci (takođe famoznog) pojačala, ispostavilo se da pošiljka ne sadrži račun, kao ni amp cover koji je pripadao. Novogodišnja frka, stres ili nešto drugo, tek..nije stigao ni da proba pojačalo iako sam ga striktno više puta moljakao telefonski, da on, kao iskusan gitarista (pretpostavka) uključi, proba, vidi, da li je sve u redu.
Da je to uradio, možda bi mi na vreme javio da je pojačalo neispravno, pa ga ja ne bih morao da vraćam, pa da on meni vraća novce, pa da iznervira velikog Štrumfa, pa da ovaj napujda poslovođu (vidi pod Milan) da mi prenese kako osobe poput mene, koje vraćaju skupu opremu, pričaju po "društvenim mrežama" o prodavnici Mitros bez dovoljno hvalospeva i sa (još gore) negativnim rečima und rečenicama..imaju napustiti obekat i potražiti pojačalo negde druge, odnosno ne kročiti nogom u isti kao persona non grata.

Inače, Goran uživo izgleda dosta mršaviji i rekao bih pitomiji. Ovo je verovatno fotka posle nekakvog stresa..Štrumf će ga znati..

http://www.mitrosmusic.com/kontakt/

fattwang

Post by fattwang » 03 Dec 2014, 19:58

Overdrive wrote:Bez generalizacije molio bih
Tebe je raskid sa Mitrosom baš dobro potresao.
Opusti se čoveče. Ne zaslužuju toliku patnju.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 20:11

fattwang wrote:
Overdrive wrote:Bez generalizacije molio bih
Tebe je raskid sa Mitrosom baš dobro potresao.
Opusti se čoveče. Ne zaslužuju toliku patnju.
Nije me toliko potresao raskid sa Mitrosom, koliko nepravda.

Miran sam i staložen lik. Ali na nepravdu vadim nož i koljem. Okej..ne baš nož, ali recimo da imam veoma snažno usađen osećaj za pravičnost, za fer odnose isl. Ja sam stara škola.

Za ceo svoj život veću neprijatnost nisam doživeo.

Pa čak i da odbijem sve na mogućnost da je vlasnik pomenute nam radnje npr budala, nekakav fijuk, emotivni psiho slučaj koji kao mali nije imao ljubav ćaleta ili keve, pa sada iz svog udobnog doma špijunira forume i merka ko ga sve gotivi a ko ne ..šta god, ne mogu da potisnem tu neku nepravdu i ogrešenje o mene, ni krivog ni dužnog.

S druge strane, čak i da je vlasnik sasvim ok lik, čovek koji recimo nema vremena da se udubljuje, koji živi pod raznim pritiscima, koji se prebrzo obogatio i kao takav izgubio poverenje u prijatelje, čak i to mogu da razumem

Međutim, vidim sebe kao kulturnog čoveka, koji ničim nije zaslužio da se prema njemu ophode kao prema dripcu.

Što je još smešnije, i svi ovi momci iz radnje, mene znaju samo kao kulturnog lika, koji niti smara, niti zakera i koji tu i tamo uvek ostavi nešto para makar za trzalice, žice ili nešto slično sitnije (pa čak i kada nije planirao ništa da kupi, čisto eto iz zahvalnosti za vreme kojeg su momci potrošili na mene) .

:nixweiss:

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 20:14

da ne pominjem po ko zna koji put priču da sam upravo tu radnju Kinezima i PREPORUČIO kada su pitali ko bi mogao da bude diler za njihove proizvode u Srbiji..

šta reći

djomla

Post by djomla » 03 Dec 2014, 20:20

Uz svo postovanje prema clanu foruma al tvoj post treba da bude izbrisan ... ajmo moderatori...

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 20:24

djomla wrote:Uz svo postovanje prema clanu foruma al tvoj post treba da bude izbrisan ... ajmo moderatori...
uz svo poštovanje, iz kog razloga?

djomla

Post by djomla » 03 Dec 2014, 20:26

Overdrive wrote:
djomla wrote:Uz svo postovanje prema clanu foruma al tvoj post treba da bude izbrisan ... ajmo moderatori...
Zato sto je ovo javno prozivanje. Ajd sad lepo okaci ti svoju sliku, ime ... da i to znamo? Ili je to problem?

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 20:29

djomla wrote:
Overdrive wrote:
Zato sto je ovo javno prozivanje. Ajd sad lepo okaci ti svoju sliku, ime ... da i to znamo? Ili je to problem?

A šta fali javnom prozivanju moliću lepo?

Mitros je javna prodavnica i kao takav podložan javnom mišljenju potrošača.

Ili misliš da bi cela priča bila efektnija ako ima "tamo neki" i "da ih ne imenujemo" subjekte?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Dec 2014, 20:53

Јесте, али ово са фотографијама је било сасвим непотребно. О "духовитим" описима да и не говорим.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 21:06

Kristijan wrote:Јесте, али ово са фотографијама је било сасвим непотребно. О "духовитим" описима да и не говорим.
Niste mi jasni ljudi..

Živimo u vreme video klipova, javnih sajtova..i vama još uvek smetaju fotografije?

I to fotografija koje su javno dostupne? (vidi link Mitrosa)

Koji je vaš problem?

Dokle biste da zavijate stvari u celofan?

"Nepotrebne" fotografije? Onaj tamo priča kako je "neki tamo prodavac" bio ovakav ili onakav. Alo bre ljudi..cenite li vi sebe kao potrošače ili ne? Ili se to plašite nekoga, nečega? Kao miševi cijučete i uopštavate. Ja sam upravo protiv generalizacije, zato i postavio sve o kome šta mislim.

Da čujem vas na tu temu?

Ovaj traži da se i ja slikam i predstavim - a ja pitam, zašto ?

Ja sam Potrošač, Kupac, klijent i NE MORAM da ima nikakav identitet.

Prodavci moraju.

Kad budu u ulozi potrošača, neka iskoriste svoja prava kao ja što ih koristim.

Sve u svemu, primedbe na moj post su u najmanju ruku, nepromišljene i rekao bih, odveć - passé

A što se tiče duhovitosti dragi Kristijane, reklo bi se da upravo toga tebi nedostaje, jer si često ovde ozbiljan kao groblje (ne znam samo zbog čega ?)

Probaj i ti da se opustiš, pa možda kroz relax-šalu (kao ja) uspeš da saopštiš i primedbe i kritike i pohvale, da se niko ne nađe uvređenim.

Stvarno si "urednk" pa nema.. :roll:

djomla

Post by djomla » 03 Dec 2014, 21:09

Man' me sada demagogije molim te ... ako imas problema fino advokat, platis i tuzi se ... aman

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Dec 2014, 21:20

djomla wrote:Man' me sada demagogije molim te ... ako imas problema fino advokat, platis i tuzi se ... aman
Kao prvo, ovaj topic ne bi postojao da ljudi nemaju problema.

Forumi između ostalog služe i tome, u suprotnom ne bi ni ti bio ovde, već bi sada pio kaficu sa nekim advokatom.

Sećam se kada sam tek bio otvorio sličnu temu, pa se Kristijan frndio, a onda se javilo još ljudi, pa navodno i sam vlasnik Mitrosa, a Kristijan izjavio kako izgleda da tema ipak ima smisla :?

Iskreno, ja sa Mitrosom odavno nemam problem, koliko između ostalog i sa ljudima koji ćute, koji bi da guraju glavu u pesak, zavijaju u celofan i pandurišu šta je korektno a šta nije.

Problem sa *poslušnicima koji gutaju i ćute, kapiraš?

i djomla, među nama, ja sam i sam advokat. Misliš da mi je problem da se pozabavim sa nekakvom Potrošačkom pričom?

Ne nije, uopšte. I utoliko si ti promašio poentu.

a poenta je?

vidi pod *

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Dec 2014, 21:25

Овердрајве, човече, свака жеља за пошалицама ме је прошла када сам по не знам који пут био присиљен да по уредничкој дужности прочитам твоју епопеју са Митросом, коју нам свима редовно репризираш као да је домаћа серија на РТС-у.

Није да имам баш много тога похвално да кажем о Митросу, у више наврата сам о томе и писао, али не налазим потребу да вазда изнова давим људе с тим. Ти си највероватније у праву што се осећаш као да си оштећен, али реално - смараш за медаљу.

Post Reply