Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
djomla

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by djomla » 05 Dec 2014, 14:14

Overdrive wrote:ajde da ne jašem više po Mitrosu toliko, on je takav kakav je

ali ovaj problem, držanja pošto poto visokih cena, do zadnjeg momenta je potpuno sulud sport kojeg praktikuju mnogi naši prodavci.

U stanju su da puste da im roba trune po magacinima, samo da je ne prodaju jeftinije.

Kaže mi jedna prodavačica nedavno kako ih "Idea" pojede žive, jer je povoljnija sa cenama, a plus nije domaća prodavnica, pa kakva je to kao politika..da li bi Hrvati tako sa srpskom firmom (parafraziram nju jel'te) isl..

Pa mislim se, odreknite se tolike marže, ne morate na svakom proizvodu da zaradite 50%

Nego..alavo to i prokleto

Tako i ta muzička oprema.

Na kraju će ljudi izgubiti strpljenje i jednostavno se okrenuti sviranju, muzici, sa onom opremom koja im je dostupna. Polovna, Kinezi, razni dobavljači

A vlasnici raznih mitrosa će gledati gde da utope gitare što vise 10 godina obešene u neuslovnim prostorijama,pojačala, klavire....(pošto naravno ispucaju sve trikove tipa "Veliko sniženje !", jer "mislimo na vas.." i patetične reklame a la "Počinje nova muzička školska godina, vreme je da obradujete svoje mališane"...)

Pa men se cini da je Idea uglavnom skuplja od ostalih ... ebem li ga.

majtimika

Post by majtimika » 05 Dec 2014, 14:51

Ajd samo pitane ako se javi doticni zasto je ovo pojacalo
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/169 ... HA-THR-10/
bez popusta pre tri meseca kostalo 33.000 din a sada sa popustom 33.000

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 05 Dec 2014, 15:29

Meni nije jasno kako Mitros ne propada zbog svega ovoga, and stuff.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Dec 2014, 16:22

pa kad nema konkurenciju

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 05 Dec 2014, 17:15

Al' bas su prevrsili svaku meru. :D Dodje mi da dignem enormni kredit i otvorim muzicku radnju. Kontam da ne bi bilo mnogo tesko nekome da poklopi Mitros kad bi startovao radnju sa dosta kesa, ali kyrac.

:bambi:

andrej]

Post by andrej] » 05 Dec 2014, 17:30

majtimika wrote:Ajd samo pitane ako se javi doticni zasto je ovo pojacalo
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/169 ... HA-THR-10/
bez popusta pre tri meseca kostalo 33.000 din a sada sa popustom 33.000
btw, u podgorici je ~280e (a ovde je sve 'skupo')

djomla

Post by djomla » 05 Dec 2014, 18:24

Uncle Moe wrote:Al' bas su prevrsili svaku meru. :D Dodje mi da dignem enormni kredit i otvorim muzicku radnju. Kontam da ne bi bilo mnogo tesko nekome da poklopi Mitros kad bi startovao radnju sa dosta kesa, ali kyrac.

:bambi:

Pa nije bas tako, ne moze se uzeti cena sa mitrosovog sajta i porediti sa cenama na thomanu, aman.

Overdrive

Post by Overdrive » 05 Dec 2014, 21:04

djomla, mitros može da bude ponosan na tebe..

djomla

Post by djomla » 05 Dec 2014, 23:17

Overdrive wrote:djomla, mitros može da bude ponosan na tebe..
Prvo ta sranja koja mitros radi to dizanje cena, pa onda kao popust - ista praksa je i vani svuda.
To sto mitros ima vece cene nego sto ima thoman, tebi kao advokatu - ipak si ckolovan, ne moram da objasnjavam 'el tako.
Ako ti imas neka druga saznanja molim te podeli sa ljudima. Al ako ti mislis da cena jednog pojacala treba da bude ista kao sto je u nemackoj onda imas gadan problem sa razumevanjem nekih stvari al ajde ...

Ocemo se kao deca podjebavati ili da normalno raspravljamo?

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Dec 2014, 00:01

djomla wrote:
Overdrive wrote:... ili da normalno raspravljamo?
Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Dec 2014, 01:31

Uncle Moe wrote:Meni nije jasno kako Mitros ne propada zbog svega ovoga, and stuff.
Пази... Не знам да ли сам у праву, али када упоредим онај дрчни наступ на форуму од прошле године, и када гледам ову изненадну љубазност сада... Онда дефинитивно делује као да им не иде баш сјајно :)

djomla

Post by djomla » 06 Dec 2014, 08:41

zato sto ih stisce konkurencija. A da im ne ide dobro, a kome pa ide?

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 10:33

Overdrive wrote:
Srdjan Mitros music wrote:
Overdrive,

hvala na profilinig-u naseg prodajnog osoblja, kao da nas poznajete veoma dugo.
Funkcionisemo dobro medjusobno, Veliki Strumf nekada glasno svira u radnji, kada dodje do nas.

Pozdrav
molim i drugi put

sada dakle znamo da diskutant Srđan Mitrović Mitros nije Veliki Štrumf
Overdrive,

zar je bitno ko se kako zove na forumu gde je jedini identitet diskutanta njegov nickname ?

Mozda bi, ipak, bilo korektnije da se svako predstavi ?

Kako god, nama je najbitniji lep nacin komunikacije, makar imali i potpuno suprostavljene stavove na bilo koju temu.

Pozdrav

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Dec 2014, 10:59

Кад погледаш куповну моћ, која је у Срба више теоријски појам, мене искрено чуди да уопште има тих продавница музичких инструмената, а има их солидан број. Тако да си с те стране у праву, никоме не може да иде спектакуларно.

Екипи из Митроса, која раби Срђанов налог:
Лепа комуникација? Хајде прелистајте пар последњих страна ове дискусије, па пронађите првих пар обраћања посетиоцима форума који су остављени под тим вашим заједничким корисничким именом. После тога је прилично неукусно да причате о лепој комуникацији. С моје тачке гледишта делује ми да сте се бацили у акцију вађења флека, што само по себи није лоше, али треба да му претходи једно сочно, дебело "Извињавамо се!" јер без тога сва ова прича делује као да глумите Црвенкапицу, која је, наивна, налетела на сурови свет ван њеног дворишта.

Не разумем се у то како се и под којим условима формирају цене. Оно што знам да је овде код нас прилично компликовано и скупо имати било какав легалан бизнис, и вероватно се и Митрос сусреће са безброј компликација. С друге стране, будући да не познајем довољно ситуацију, врло је могуће да Митрос заправо дере купце без разлога. Све је у игри. И није то мени главна ствар. Мени се никад није допадао однос према муштеријама, посебно оним мање искусним муштеријама. Ту Митрос пада на испиту стално. Раније сам, због згодне локације, често слао моје ученике да нешто пазаре у Митросу, али после низа ружних искустава обавезно наглашавам да никако не иду у Митрос. Е моји трговци... Па ти неупућени почетници, ако их добро третирате, с годинама постају верне муштерије, и с годинама набављају све озбиљнију опрему, и није рђаво да их навикнете да то набављају код вас. Да ли је могуће да вам то до сада нико није објаснио?

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 06 Dec 2014, 11:16

hipihill wrote:Moja iskustva sa beogradskim Mitrosom su upravo suprotna od nekih iznetih ovde. Koliko god puta da sam zvao telefonom i pitao za ovo ili ono potrudili su se da pogledaju po rafovima ili evidenciji i daju mi odgovor. Takođe i kada sam lično odlazio svi na koje sam nailazio su bili više nego korektni. Ja doduše nisam od onih koji ne znaju šta će sa sobom i slobodnim vremenom pa odlaze tamo da ubiju vreme i radoznalost pa probaju sve i svašta, a ne kupe ništa. Odlazim samo kada mi nešto trebga. Desi se da vidim nešto novo i nikada nije bilo problema da dobijem informaciju ili informativno probam to što sam video, mada to izbegavam. Što se tiče njihove poslovne politike u to se ne mešam i ne pratim. Znam da su im neke cene povoljnije nego napolju, neke su mnogo više, ali dobro, ne znam njihove izvore robe i finansiranja pa to ne mogu i neću da komentarišem.
Hiphill,

hvala na utiscima, zadovoljstvo nam je raditi sa musterijama koji tako razmisljaju.

Ne postoji niko u nasem timu ko je lose raspolozen prema kupcima, i nema volju da pomogne i izadje u susret.
Prihvatamo da se desavalo, i da se jos uvek desava (nadamo se ne jos dugo), da usled velikog broja artikala u ponudi (oko 9.500 trenutno), ima propusta.
Moguci razlozi:
- neobucenost prodavca oslikava takodje nesigurnost u prodaji i los ishod
- nedovoljne informacije o lageru, isporucivosti, iz centrale firme, od dobavljaca ,...
- inicijalni razgovor sa kupcima i definisanje sta je razlog njihove posete, mozda najvazniji deo. Ako kupac ne odgovori na "dobar dan", onda
"Houston, we have a problem", "ako kaze samo gledam", onda je pitanje kada mu ponovo prici a biti efikasan (neki kupci nisu bas
kooperativni),...Ako je direktan i komunikativan, onda samo prodavac moze biti problem, jer kupac obicno ili zna sta mu treba ili je lako
definisati kroz razgovor.

Sto se nasih cena tice, one su tek od skora postale stabilne prema aktuelnim cenovnicima dobavljaca.
Kurs dinara nije i ne moze biti nasa odgovornost, tako da se i cene menjaju shodno promeni kursna dinara u odnosu na EUR, USD uglavnom.
Tacno je da su neke cene ponekada nize nego u inostranstvu, i svesni smo da kupci za to retko imaju reci hvale.
Takodje je tacno da su neke cene u Srbiji vise nego u inostranstvu, i mi na to ne mozemo uticati, jer cena transporta, carine i PDV-a na izvorne cene kumulativno iznosi od 33% do 50% zavisno od carinske stope.
Otud cudjenje mnogih kupaca da su cene kod nas preskupe, jer ih uporedjuju uglavnom na kontinentu gde vaze drugi zakoni i trzisni uslovi.

Kod nas je simptomaticno da je trziste formiralo manir kupaca i prodavaca da je cena glavni pokretac trgovine.
Mi nemamo problem da veliki deo artikala povucemo iz prodaje, oglasimo nize cene na sajtu i budemo jos povoljniji.
Ko ce kupcu pruziti uslugu tada?
Online servis sigurno ne u poredjenju sa direktnim kontaktom.
Kako ce kupac probati intrument preko on-line servisa?
Za mnoge intrumente, posebno ne-elektronske -"mission impossible".
Brick and mortar prodavnice zato i postoje u svetu, i ako bi svi presli na online trgovinu, mnoge fabrike bi se brzo zatvorile.

Nadamo se da nam necete zameriti jer smo malo opsirniji da bismo istovremeno pokrili i neka druga pitanja.

Pozdrav

Post Reply