Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by bancika » 15 Dec 2014, 14:47

Bane bass wrote:Sa Blackstar-om je mali problem. Kažu da su "all tube" pojačala, ali zapravo nisu. HT Club 40 sam imao na servisu i lično sam se uverio da lažu.
i na blackstar sajtu i u mitrosu kazu tube amp (valve amp), ne all-tube. A i jasno je da nisu 100% tube kad se vidi da imaju dve ECC83 lampice. 4 trioda je nedovoljno za dvokanalni preamp (koji ima saturated lead kanal), fx loop i phase splitter. Verovatno su loop i/ili splitter tranzistorski, mozda i poneki gain stage ubacen. Sto ne mora da bude lose ako se dobro izvede, samo ne zvuci dobro u reklami.

Jbg, jezik advertisinga za gitare i pratecu opremu zna da bude na granici obmane, treba znati sta znaci sta. Tube i All-tube nije isto. Kao za akusticne kad kazu "spruce top" ili "solid spruce top". To sto je u prvoj varijanti izostavljena rec "solid" skoro 100% znaci da je laminat, ali to nece da kazu jer ne zvuci dobro.

Frostensen

Post by Frostensen » 16 Dec 2014, 02:27

Ne znam, svirao sam ga sad u subotu. Za moje usi previse kompresije, ali samo pojacalo je toplo, fin punch ima i lepo reaguje na ruku. Def. bih ga pre preporucio nego JCM900 koji je isto digidigi nekim delom. Da nisam procitao da je i on polutan, ne bih primetio nista iskreno. Sto opet ne znaci da sam ja neki reper za bilo sta nego cisto onako da se zapljunem i ja na temu visokorodnih lampasa i polutana.

edit: Mozda sam ga kratko isprobavao posto je bio kraj radnog vremena a opcija za podesavanje ima zilion, ali da nije toliko kompresovan zviuk uzeo bih ga istog momenta jer mi se mnogo svidja. Sto se kaze, upalim ga i to je to. Radi kako sam zamisilio u glavi, nema 3 sata namestanja svega i svacega.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 22 Jan 2015, 12:23

Ludila sa Mitrosom se nastavljaju: poslao sam preključe porudžbenicu on-line za neke patch kabliće (morao sam da naguram i šta mi ne treba jer ne šalju ispod 1.000,00 dinara), i odmah dobio automatsku potvrdu porudžbine, tipa "U toku je obrada porudžbine, nakon provere dostupnosti naručene robe, bićete obavešteni putem E-mail-a, od strane menadžera online prodaje Mitros Music-a, o detaljima u vezi načina plaćanja i isporuke poručene robe, bla bla...". Elem, obrada i provera očigledno još traju jer me niko iz Mitrosa nije kontaktirao ( za razliku od drugih radnji iz kojih odma zovu, šalju isti dan ili sutradan, ekspresno, plaćanje po preuzimanju), a da ne pominjem njihovu proceduru: slanje računa, pa uplata, pa kad vide uplatu (ne važi ako im se pošalje kopija uplatnice), pa dok pošalju, ode minimum 7 dana... tako je bilo prošli put, a ovaj će izgleda i da premaše. Ovako nadrdan, nazovem menadžera online prodaje, telefon beskonačno zvrči, niko se ne javlja, okrenem onda poslovođu, telefon beskonačno zvrči... toliko o Mitrosovom unapređenju poslovanja...

bancika

Post by bancika » 22 Jan 2015, 13:21

Cini mi se da im je to standardno...I ja sam jednom tako "porucio", pa mi tek posle nekolko dana javili da nema.

fattwang

Post by fattwang » 22 Jan 2015, 23:05

zekaisapa wrote:... za razliku od drugih radnji iz kojih odma zovu, šalju isti dan ili sutradan, ekspresno, plaćanje po preuzimanju...
Naruči od tih drugih.
Dosadili ste sa kuknjavom u vezi MM.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 23 Jan 2015, 00:00

fattwang wrote:
zekaisapa wrote:... za razliku od drugih radnji iz kojih odma zovu, šalju isti dan ili sutradan, ekspresno, plaćanje po preuzimanju...
Naruči od tih drugih.
Dosadili ste sa kuknjavom u vezi MM.
Pa tema i jeste o MM-u, sta bi hteo, da ih hvalimo ili da ukratko uradimo opis posta, tipa "hvalimo" - "kudimo" da bi se ti odlucio da li da citas ili ne. Ili, u tvom uvidjavnom maniru, "citaj nesto drugo, niko te ne tera na ovu temu"!
A, da, i narucio sam od drugih... i sta sad? Jel' mi to ukida pravo da kritikujem MM? Ako nesto ne valja, zabij glavu u pesak i pravi se da " to" ne postoji... znas, u romanu "Kako biti dobar"(ako se dobro secam), pojavljuje se lik opisan kao "gnevni covek iz Haloveja"...
Last edited by zekaisapa on 23 Jan 2015, 00:09, edited 2 times in total.

Rockatansky

Re: Pitanje u vezi Mitrosa

Post by Rockatansky » 23 Jan 2015, 00:02

Funkomat wrote:
Frostensen wrote: Ako ga nadjem na drugom mestu
u tome je valjda i problem.
nemaju konkurenciju, mogu sta hoce
Ovo je objasnjenje svega... :) I dalje su najjeftiniji i nemaju konkurenicju, i onda sta nam ostaje? ;)

Overdrive

Post by Overdrive » 23 Jan 2015, 10:42

Rockatansky wrote:
Funkomat wrote:
Frostensen wrote: Ako ga nadjem na drugom mestu
u tome je valjda i problem.
nemaju konkurenciju, mogu sta hoce
Ovo je objasnjenje svega... :) I dalje su najjeftiniji i nemaju konkurenicju, i onda sta nam ostaje? ;)
da napišemo pismo-peticiju direktno proizvođačima, gde ćemo kao oštećeni, ozlojeđeni i nepoštovani kupci da iznesemo kritike na račun njihovog glavnog dilera za Srbiju ?
8)

fattwang

Post by fattwang » 23 Jan 2015, 22:23

Overdrive wrote:da napišemo pismo-peticiju direktno proizvođačima,
Mislim da bi prvo trebalo probati preko Rasima Ljajića. Moraju se prvo iskoristiti svi unutrašnji resursi.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Jan 2015, 00:07

Не заборавите омбудсмана.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 24 Jan 2015, 12:21

I kancelariju za brze odgovore, doduse, to-be...

komil

Post by komil » 24 Jan 2015, 12:39

Nikoga od vas nisu zaklali, a vi se još bunite. Strašno.
Industrijska klanica i fabrika konzervi „Mitros“ uskoro bi mogla da dobije novog vlasnika pošto je iz Slovenije stigla zvanična potvrda o zainteresovanosti stranih investitora za kupovinu ovog preduzeća. (...)
http://www.sremskenovine.co.rs/2012/05/ ... i-prodaji/

Overdrive

Post by Overdrive » 24 Jan 2015, 13:43

fattwang wrote:
Mislim da bi prvo trebalo probati preko Rasima Ljajića. Moraju se prvo iskoristiti svi unutrašnji resursi.
Nema potrebe, direkt sa proizvođačem je efikasno, čisto i jednostavno. Ovo nije odnos, "unutrašnjih resursa", ovo je odnos Tate iz inostranstva i recimo, neposlušnog sina koji se malo raspištoljio na Balkanu.

Eto recimooooo - Fenderu ! (po jedno te isto pisamce svakih nedelju dana ) dok im ne skrenemo pažnju..m?

Pa onda drugim brendovima, u čije ime se prodaju omražene im, kineske kopije..i tako..The Sky is the limit.

(not " Sky Music", aafkors..)

:)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 24 Jan 2015, 15:23

Ko planira da kupuje nesto sad je vreme.

Uzevsi u obzir drastican pad kursa evra rekao bih da nas ocekuje rast cena.

tocilj

Post by tocilj » 25 Jan 2015, 00:27

Overdrive wrote:
fattwang wrote:
Nema potrebe, direkt sa proizvođačem je efikasno, čisto i jednostavno. Ovo nije odnos, "unutrašnjih resursa", ovo je odnos Tate iz inostranstva i recimo, neposlušnog sina koji se malo raspištoljio na Balkanu.

Eto recimooooo - Fenderu ! (po jedno te isto pisamce svakih nedelju dana ) dok im ne skrenemo pažnju..m?

Pa onda drugim brendovima, u čije ime se prodaju omražene im, kineske kopije..i tako..The Sky is the limit.

(not " Sky Music", aafkors..)

:)
A šta ćemo sa tim što je dobar dio Mitrosovog asortimana uvezen od strane Mix music-a?
Nisam siguran šta sve, ali mislim da je baš Fender taj.....tako da je razbaškareno dijete više, razbaškareni unuk:-)

Post Reply