Orange ili mali lampaš
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Orange ili mali lampaš
Tek sad malo ozbiljnije počinjem da sviram i planiram da kupim novo pojašalo. Imam jednu dilemu: da li da kupim Orange CR20LDX(35LDX) http://www.mitrosmusic.com/proizvod/165 ... and-Tuner/ ili Bugeru lampaša, ali me buni što ima samo 15 watti, da to nije slabo, da li su lampe baš toliko dobre http://www.mitrosmusic.com/proizvod/18953-Bugera-BC15/ . Ili možda Fenderov Mustang. Trebaju mi vaše preporuke i iskustva sa pojačlima u ovom rangu(do 150-200) evra.
Re: Orange ili mali lampaš
B'ate: 1. uzmi Oranz meni su mnogo lepa pa su zato bolja, 2. ovaj O. ima 10" zvucnik sto je ok za kucno sviranje/vezbanje a ovaj Bugera prcoljcic ima samo 8", 3. mozes uzeti Blackstar k'o gospodin covek http://bit.ly/1qXqP8I vidis ima efekte, ima usb, ima sve, i ISF sto ni jedno pojacalo nema 4. u zavisnosti sta sviras i za sta ti treba, sto nisi napisao, moze sve ovo da otpadne ili ne 5. a najbolje da odes u radnju i probas pa da vidis sta ti vise srcu godi.
..verovatno podsvesno više iskaš lampašaR_slash26 wrote: pojašalo.

HahahahaOverdrive wrote:..verovatno podsvesno više iskaš lampašaR_slash26 wrote: pojašalo.
Da, Orange premocno izgledaju. Najvise sviram metal, rok i bluz.Mislim da je Orange pravi izbor ili mozda Fender Mustang I, mada ni Blackstar nije los.Uncle Moe wrote:B'ate: 1. uzmi Oranz meni su mnogo lepa pa su zato bolja, 2. ovaj O. ima 10" zvucnik sto je ok za kucno sviranje/vezbanje a ovaj Bugera prcoljcic ima samo 8", 3. mozes uzeti Blackstar k'o gospodin covek http://bit.ly/1qXqP8I vidis ima efekte, ima usb, ima sve, i ISF sto ni jedno pojacalo nema 4. u zavisnosti sta sviras i za sta ti treba, sto nisi napisao, moze sve ovo da otpadne ili ne 5. a najbolje da odes u radnju i probas pa da vidis sta ti vise srcu godi.
-
Ja imam fender mustang II i mogu ga pohvaliti
nije zvuk kao lampasa alii imas usb efekte mozes da snimas da se zezas i tako to ... a takodje lagano moze da izdrzi manje klupske svirke
ja sam ga uzeo za 25 000 pre 2-3 godine a sada je mislim na popustu 16 000 :O super cena ...
moje misljenej

Ma vidi ovako, može sada da se namunji zvuk kakav poželiš i da na blind testu niko nema pojma kakvo pojačalo svira. Zvuk više nije problem.
Radi se o sledećem, ako si početnik sa električnom gitarom, onda je savet - lampaš. Sa što manje efekata. Zašto?
Da bi ukapirao/osetio taj odnos Svirač - Pojačalo. Dinamika sviranja, osetljivost udara o žice isl, a i da bi izvukao maximum iz gitare takve kakva je (da naučiš da koristiš Volume i Tone potenciometre i kako se zvuk ponaša u vezi sa tim i svašta još nešto)
Dakle pravi auto, oseti svaku džombu, a ne digitalna simulacija (ma koliko da je verna)
Tu interakciju koju ćeš imati sa lampama, teško ćeš dobiti sa pojačalima koja rade na nešto drugo.
Postoje doduše pojačala koja su tranzistroci (ja npr imam i jedno trz Marshall pojačalce iz 80-tih koje je na nokat od lampaša, ali opet..nikad to ne bih znao da nisam pre imao upravo pojačalo na lampe)
S druge strane, ako te pak ne zanima sve ovo, onda šta god da uzmeš od ovih novijih pojačala koja su predložena, sve je to jako dobro.
Čak i preko PC-ja da sviraš preko Guitar Rig ili Amplitube programa, isto ćeš dobiti zvukove kakve poželiš. Namestiš neke slušalice, ili solidne zučnike i vozi.
Opet, da podvučemo - ako tek učiš vožnju, onda radije Yugo benzinac i brzinac, nego neki elektronik-automatik.

Radi se o sledećem, ako si početnik sa električnom gitarom, onda je savet - lampaš. Sa što manje efekata. Zašto?
Da bi ukapirao/osetio taj odnos Svirač - Pojačalo. Dinamika sviranja, osetljivost udara o žice isl, a i da bi izvukao maximum iz gitare takve kakva je (da naučiš da koristiš Volume i Tone potenciometre i kako se zvuk ponaša u vezi sa tim i svašta još nešto)
Dakle pravi auto, oseti svaku džombu, a ne digitalna simulacija (ma koliko da je verna)
Tu interakciju koju ćeš imati sa lampama, teško ćeš dobiti sa pojačalima koja rade na nešto drugo.
Postoje doduše pojačala koja su tranzistroci (ja npr imam i jedno trz Marshall pojačalce iz 80-tih koje je na nokat od lampaša, ali opet..nikad to ne bih znao da nisam pre imao upravo pojačalo na lampe)
S druge strane, ako te pak ne zanima sve ovo, onda šta god da uzmeš od ovih novijih pojačala koja su predložena, sve je to jako dobro.
Čak i preko PC-ja da sviraš preko Guitar Rig ili Amplitube programa, isto ćeš dobiti zvukove kakve poželiš. Namestiš neke slušalice, ili solidne zučnike i vozi.
Opet, da podvučemo - ako tek učiš vožnju, onda radije Yugo benzinac i brzinac, nego neki elektronik-automatik.

Hvala! Razmotriću to još malo, ali mi znači kad mi neko iskusan pojasni. Nisam baš početnik, jer sviram dosta ozbiljnih pesama, ali nisam ni pro. Hvala još jednom, ali nisam siguran još uvek..