Jimi Hendrix
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Jimi Hendrix
sve ti je oprosteno... you may now please proceed to God's office...
Jimi je stvarno legenda i stvarno ga poshtujem i sve to, ali ne slusham ga(iako mu je muzika dobra jel?) uopshte. Ne mogu. Smara me. Ne znam shta je tu toliko wooow.
Prevazidjeno je i gotovo. Tvrditi da i dalje niko ne svira kao on, ni blizu i shta ja znam...choveche, pa to je totalni debilizam!
Naravno, OVO JE SAMO MOJE MISHLJENJE. A sad udrite...
Prevazidjeno je i gotovo. Tvrditi da i dalje niko ne svira kao on, ni blizu i shta ja znam...choveche, pa to je totalni debilizam!

brate Cortex... ja bi tebe sad istuko iako znam da to nije resenje... a posle mozemo na rakiju...
Prevazidjeno jeste, ali je on prvi pristupio muzici na taj nacin...svir'o covek k'o bog za to vremeCortex wrote:Jimi je stvarno legenda i stvarno ga poshtujem i sve to, ali ne slusham ga(iako mu je muzika dobra jel?) uopshte. Ne mogu. Smara me. Ne znam shta je tu toliko wooow.

ma brale moj pitaj bre paula gilberta da odsvira nesto od jimija... nemoze jednostavno nemoze... jer to je unikat i ja sam siguran 100% da nemoze da odsvira kako valja(naravno nemoze ni jimi gilberta da svira, ali to je i cela poenta muzike)....
Da, stvarno. Danas, kad neki gitaros svira toliko rastiman, kad toliko brlja i gresi, svi kazu: "Jebeni amater".DrGreenthumb wrote: nikad nisam voleo da slusam njegovu muziku, live pogotovu, a terao sam se. Znam da je jeres, ali tako je. Thee may cast the first stone... Hazmat suit on...

Mada, znao je Jimi da da trenutke sublimne lepote na live nastupima, kad, valjda, nije bio previse otkunut.
Ova verzija (konacno sam je nasao, slusao sam je pre 100 godina na nekoj kazeti!) Little Wing je po mom misljenju NEPOREDIVO bolja od studijske(obratite paznje na kraj, lepota&tuga, kao takva

A i sledeci muzicki primer je indikativan:
5 minuta rastimanog izdrkavanja na pocetku (sa nekoliko interesantnih stvarcica/motiva, doduse), ali onda dolazi nagrada na kraju, u vidu jedne od najlepsih Jimijevih stvari, tri minuta blazenstva! Takav je taj Hendrix, zaheban.
Da, zaista, redefinisao je poimanje muzike tim postupcima.EVH wrote: ...on prvi pristupio muzici na taj nacin...svir'o covek k'o bog za to vreme![]()
, divljao
![]()
, palio gitaru na bini
, lomio je
, svirao je zubima
![]()

Bio je bre nadrogiran nije znao gde se nalazi. Opet mi je zhao shto su ga ubili...
- DrGreenthumb
- MF veteran
Tja, vise se sam ubio... Popio je gomilu benzodiazepina/barbiturata (nisam siguran) koji su ga uspavali i ugasili reflekse, litar-2 crnog vina, zaspao, poceo da povraca okrenut na ledja, aspirirao svoju sopstvenu povracku - i ugusio se istom. Grozno zar ne? Budala...
ajo ako to ubili mislis ozbiljno onda si gledao istu emisiju kao i ja... ali to je gomila bullshita.. kao hendza je radio za black pantherse imao izjave poput nesto sravnite vasington ovo je rat i slicno i onda ga je cia ubila ili nesto slicno... ako si na to mislio to je blahhhh.... sam se ubio kao i milan kao i morrison... depresija i ogromne kolicine stresnih situacija, primorenost na rad i turneje, nemoze covek sve da izdrzi jos plus sve ostalo sto uz slavu dolazi... i onda se odaju drozi i alkoholu u nadi da ce ih drzati zivim... x( ... kako je bora djordjevic sam rekao "a droza je veliko zlo"
- Guitar_thrill
- MF veteran
inace vecina njegvih Live snimaka su uzasni jer je bio toliko nadrogiran da nije mogao da svira kako treba,i to mi je zao.....ima mnogo ljudi koji kazu "Hendrix je dobar samo uziva kada ga gledas kako pali gitaru itd. a inace nije nista posebno", sto je potpuno pogresno, jer on je upravo na vecini tih koncerata najlosije svirao....i ja ga ne volim toliko jer je palio gitaru,svirao zubima i jebao Marshalla nego zbog Little Winga, Castles Made of Sanda i gomile stvari koje je verujem odsvirao i bez tih bespotrebnih izivljavanja i gde je pokazao kakav je genije bio...
Imao je tragove vina U PLUCIMA, shto znachi da su mu drzhali glavu unazad i sipali mu vino preko glave divljachki u usta i naravno chovek nije mogao ni da dishe pa je udisao vino. A s obzirom da je bio zheshci beskichmenjak koga je jedino zanimalo da svira a dopushtao je da ga voza ko kako stigne, upleo se i u tu pomenutu bandu koja ga je na kraju i ubila.
Bar ovako kazhu...
Bar ovako kazhu...
o tom ti pricam... "dokumentarac" kao pokusavaju da rekreiraju zadnja 24 sata jimijevog zivota... i to kazu kao da ga je ubila cia sipajuci mu 2 litre vina levkom u grlo, stoga se udavio, a pre toga je bio pod dejstvom sedativa ... ali ceo dokumentarac je pun izmisljotina od jimijeve povezanosti sa black panthersima do njegove rasne mrznje i govora pa do operacija cia-e koje su zapravo postojale i bile su ovlascene od cini mi se strane nixona ali nikad nisu imale nikakve veze sa jimije niti drugima navedenima iako jesu predstavljale nesto slicno... a tim svim je koordinirao njegov menadzer koji je i sam nestao par godina kasnije u avionskoj nesreci... to je sve jedna velika laz i izmisljotina koja je trebala da se prodaje ali je taj "dokumentarac" okarakterisan kao neprecizan i los od strane kriticara i od publike koja nije mogla da proguta pricu... s'toga jimi se ubio, mozda nije imao nameru, ali su ga postupci nesvesno polako tamo vodili... a ta rana smrt je nekako dosla kao i ahilova... ona ga je postavila za bog... kratak zivot pun slave...
e sad kurta kobejna vec mozda i jesu ubili ...
e sad kurta kobejna vec mozda i jesu ubili ...
- DrGreenthumb
- MF veteran
Nije moguce da covek koji ima barem tragove mozdane aktivnosti bude ugusen tako a da mu nadju tecnost u plucima. Zbog laringospazma i epiglotisnog reflexa, dusnik se zatvori i covek (u vodi ili nekoj drugoj tecnosti ) se ugusi. Posle prestanka mozdane funkcije ti mehanizmi popustaju pa tek onda je moguce naci tragove u plucima, tako da osim ako su ga pojili tim vinom satima, ova teorija zavere pada u vodu. Mis'im let's face it, covek je bio narkoman i alkoholicar, sta mislite kako je zavrsio? Kao i svi ostali - zapovracan i usran... Od pomenute povracke je i stradao... A sad, ako nekome takvi postupci (uzmi gomilu barbiturata i alkohola) izgledaju kao samoubistvo, onda su upravo to. A mozda neko veruje da je kao i Elvis ziv... Suit yourself.Cortex wrote:Imao je tragove vina U PLUCIMA, shto znachi da su mu drzhali glavu unazad i sipali mu vino preko glave divljachki u usta i naravno chovek nije mogao ni da dishe pa je udisao vino. A s obzirom da je bio zheshci beskichmenjak koga je jedino zanimalo da svira a dopushtao je da ga voza ko kako stigne, upleo se i u tu pomenutu bandu koja ga je na kraju i ubila.
Bar ovako kazhu...
e al grintambe nije to fazon, kao kazu oni da je za to vreme dok je djimi ugusivan vinom bio skoro u komi naci nije imao nikakve mozda-ne aktivnosti.. jer je bio odran od svega sto je popio i popusio do tad i kao cia ga je otrovala nesto mu stavila u pice neke ultra sedative, pa su mu onda sipali 2 litra u grlo da bude kao namesteno kao da se udavio... ali kao sto si reko let's face it... sam je sebe ubio, iako je to bilo nesvesno...
- Rocket Roll
Vidi, Duane, ti voliš Točka?
Probaj Točku da objasniš da Hendžu nije ubila CIA, pa da vidiš šta će da ti kaže.
Kad je neki ozbiljan proučavalac Hendže kakav je čika Radomir 100% ubeđen da su Hendriksa likvidirali jer je na Vudstoku parodirao američku himnu... moraš malo da zastaneš pa da razmisliš. Radomir je potrošio 85% svog života na proučavanje dotičnog, tako da...
Probaj Točku da objasniš da Hendžu nije ubila CIA, pa da vidiš šta će da ti kaže.
Kad je neki ozbiljan proučavalac Hendže kakav je čika Radomir 100% ubeđen da su Hendriksa likvidirali jer je na Vudstoku parodirao američku himnu... moraš malo da zastaneš pa da razmisliš. Radomir je potrošio 85% svog života na proučavanje dotičnog, tako da...