Gitaristi narodne muzike

Moderator: Trooper

Post Reply
Freaky_Styley

Post by Freaky_Styley » 28 Feb 2007, 19:20

Ha,ha,a kako da narodnjake ne razmatram povrshno kad oni jesu povrshni?A to da li su Luis,Shaban i Sinan ql,to je potpuno druga pricha,njihova imena sve govore.Ako su im"umetnichka" strashno,a ako su ih roditelji tako nazvali,josh gore.Jedno vreme sam pokushala da budem tolerantna prema narodnjacima,i furala parolu 'svako slusha muziku koja mu odgovara',a onda sam narodnjake prestala da smatram muzikom. Mozda i roknu neku pesmu iz srca,ali to je jedna u sto.Isto kao shto oni metal nazivaju'drndanjem gitara i rikanjem u mikrofon',ja to nazivam 'zavijanje na playback'.A ako neko od njih i ima glas,textovi su im ziva katastrofa. Eto neka tvoj Luis bude izuzetak.Ne slusham ga i nemam pojma o chemu peva,i blam bi me ubio da udjem u muzichku prodavnicu i trazim njegov poslednji album. Nije mi zao shto nemam razumevanja za ljude koji to slushaju,i smatram ih seljacima i bez pola mozga,kao shto oni chim chuju da ja slusham metal/rock odmah sekta,sekta. Ne smeta mi zbog toga dok se god budem razlikovala od njih.

distrojer

Post by distrojer » 28 Feb 2007, 19:48

Postoji dobra i loša muzika. Ja slušam dobru, pa bio to Miroslav Ilić, Bili Džoel, Skot Džoplin, Enriko Karuzo, R.E.M, Maideni ili KUD Idijoti. Idite u kafanu, popijte 2 litra špricera, pa ćete da vidite kako zvuče narodnjaci.
(kad kažem narodnjaci ne mislim na Grand :wallbash_2: )

Critical
PedoBear

Post by Critical » 28 Feb 2007, 19:50

Znas onu staru narodnu Pametniji popusta
Samo ih ignorises i to je to.
Ja sam inace kod mene u kraju teski narkoman i sektas,silujem malu decu i tako to.Cak je i jedan lik dolazio da preti da ce da baciti bombu(smeta mu ta satanisticka muzika) boys in blue su sve sredili ali "jebiga " lik je sedam dana posle toga poginuo

distrojer

Post by distrojer » 28 Feb 2007, 20:00

Critical wrote:Znas onu staru narodnu Pametniji popusta
Jel' to ono ''Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
pa-met-ni-ji poopuuštaaaaaaa''

Bluesman

Post by Bluesman » 28 Feb 2007, 21:01

SUNce d ati skinem kucu da ti gradim na te bele ruke zlato da ti stavim!
PIJEM NA EKS!!!
I majke ti sta je tu umetnicki?! Nije umetnicki ni kako uzima ljudima pare(Vidiviti Milan jeste:D)!
Kao sto sam vec spomenuo mene su htali da biju! A dobijao sam i pretece mailove i pisma(napomena imam 14 godina)

Palikuco, padni sa recenice nesazidane!
palikuco, palikuco, vrata ima!
*neki stih kog se ne secam*
Maca se izgubila i trsci!
(jes da primer nije bas najbolji al sta cu, toga se jedino secam jer sam se valjao po podu od smeha al bukvalno! Uz ovo je bilo i jos neko upozorenje prikacheno)!
Tako...

I kako posle da tolerisem takve ljude?

Milky

Post by Milky » 28 Feb 2007, 21:11

Ovde se razilaze pojmljenja o tome shta je zapravo narodna muzika. Pisao sam ovo x puta, ali moram da napomenemda seka/stoja/siki/viki/jami/jani/sani/djani nisu pevaci narodne muzike vec TURBO INJECTION/FOLK i sve slicno tome, i nema apsolutno nikakve veze sa izvornom narodnom muzikom, a postoji nebrojeno metal solaza koje nenormalno lice ili potuno izgledaju kao balkanska narodna muzika, nema veze, dalje ne raspravljam...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 28 Feb 2007, 21:30

Sto se tice slicnosti metal solaza i narodne muzike:
Povremeno otvorim neku pesmu Iron Maidena u guitar pro-u, stavim umesto gitare harmoniku ili neki slican instrument...i UMIREM OD SMEHA :D .
Trooper, Aces high, powerslave ... to su sve prvoklasni narodnjaci. I rifovi i solaze.

Nego....ode ovo opet u offtopic....

Critical
PedoBear

Post by Critical » 28 Feb 2007, 21:56

Sta uopste znaci Turbo FOLK Milky
Svi znate na sta mislim ,t.f. je novokomponovana narodna muzika,i ne moze da se poredi sa izvornom to je tacno .Ovo sto se sada slusa u Srbiji je zapravo narodna muzika i mi upravo ovde i diskutujemo (pljujemo) o tome ,i nemojte vise pominjate izvornu muziku u ovom kontekstu ,svi mi dobro razlikujemo izvornu i t.f. .
Mrzim ovu temu ,uvek se iznerviram :evil: :evil: :evil:

bokidjole

Post by bokidjole » 01 Mar 2007, 00:48

nije ni bitno u stvari :) pijem na eks je sranje pesma ali npr Zlatna burma je vrh! Ko nije nikad pojeo pola kile cjevapa uz kilo kisele i kilo belog nije kompetentan da sudi narodnjacima :)

afo15

Post by afo15 » 25 Mar 2007, 06:26

ovo je moje prvo pisanje na forumu.i ...
razocaran sam.mislio sam do jutros da bar kad se prica o muzici ili bar sa nazovi muzicarima,ili ti kako ja zovem to... sviracima,sto sam i sam,mozes donekle pricati normalno u ovakvoj zemlji.
inace muzika je,bar za mene nesto najlepse na svetu.sticajem okolnosti zivim od nje i posteno gajim svoje dete koje-hvala bogu ima 13.godina i trudim se da jednog dana bude covek i da ne mrzi nikoga-npr.zbog toga sto voli ili ne voli ovu ili onu muziku.
ovim ne branim nikoga,pa ni sebe sto sviram narodnu,kao i zabavnu,ili volim da cujem i klasiku i ...,ako ja osetim da je to ono sto meni prija.
i za kraj ove pruke za ove strasne rokere i bluzere i ne znam sta vec...
kako kazu nasi stari-veliki nikad nije mrzeo toliko malog,koliko je mali mrzeo velikog

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 25 Mar 2007, 16:16

Poštovani gospodine,
Ne radi se tu o mržnji prema ljudima, pa ni o mržnji u bilo kom smislu. Radi se samo o negodovanju na situaciju u kojoj primat drže i najviše zarađuju upravo oni koji najmanje sa muzikom imaju veze. Nadam se da ne moram da Vam skrećem pažnju kako je u našoj zemlji scena u toliko lošem stanju da se izlaz odatle i ne nazire.
Ali avaj... ne vredi Vama govoriti o tome... i Vi ste "jedan od njih" i to je vrlo žalosno. Još pogotovo uz činjenicu (sami ste tako rekli) što volite da slušate klasiku. Zar ne mislite da bi bilo bolje za to vaše dete za koje toliko žarko želite da postane čovek, da ga uputite u malo prefinjeniju i malo lepšu muziku od one koju radite? Polako počinje da mi bude jasno otkud toliko dece u kiču i šundu i zašto toliko mnogo dece muziku smatra samo povodom da se napije a ne posmatra je kao umetnost a o odlasku u pozorište da i ne govorimo.
Mene su roditelji odgajili na Beatlesima, Janis Joplin, Deep Purple, Black Sabbath,... Kada sam malo odrastao i kada sam muziku mogao da počnem da razumem u smislu umetnosti, počeli su da me vode u pozorište. Smatram da je to ispravno. Samo na taj način sam mogao izaći na put na kojem sam sada. Bio sam u školi čudak kada bih spomenuo da sam bio u operi ili na nekoj baletskoj predstavi ali 90% od tih koji su me posmatrali kao čudaka su mi kasnije zavideli na tome.

Slažem se da nešto mora platiti račune i staviti hleb na sto ali zar je ponos i ljubav prema muzici toliko jeftin (ovde treba postaviti jasnu granicu između ljubavi prema muzici i ljubavi prema parama od muzike jer tu sličnosti nema ni najmanje).

Svoj stav sam rekao. Mnogo puta sam ga već i ponovio. Neću dalje pisati na ovu temu iz poštovanja prema forumu a Vi ako želite nešto da mi "odbrusite" ili ako mislite da ćete me "opametiti", savetujem vas da unapred odustanete i da poštedite i mene i ostale ljude na forumu koji žele i bore se za kvalitetnu muziku iako je borba nepravedna u svakom pogledu.

Odjavljujem.

afo15

Post by afo15 » 26 Mar 2007, 03:40

ni ja ne zelim o tome da raspravljam.naravno da to sto radim ne znaci da i najvise volim.pa i ja bih voleo da svakog vikenda na sta se sveo nas rad sviram samo ono sto volim a ne ono sto moram,ali ...
ja sam rodjen davne 68. i odrastao na beatlesima,janis joplin,deep purple,smaku,r.corbi i verovao ili ne to slusa i moje dete plus ova rep s....,bez ikakvog mog uticaja,ali o ukusima ne treba raspravljati ni drugima svoje nametati.tako se meni ne svidja taj rep ali vidim da to klinci danas vole mnogo vise nego narodnjake.i to sto neko voli m.mirica,sinana ili ne znam vec koga ne znaci da ne ide u pozoriste-malo se salim.
poucen svojim zivotom trudio sam se da dete usmerim ka sportu,ali i tu je mrka kapa-hocu reci sva zbivanja u jednoj drzavi su odraz njenog stanja.ali mi nemamo bolju.sigurno kad malo standar bude bolji,bice bolje i sve ostalo.
pozdrav za sve na forumu i necemo vise o ovome imam boljih pitanja,ali tamo gde im je mesto

Ylvaon
MF veteran

Post by Ylvaon » 21 Apr 2007, 20:32

Vrlo je prosto, u XX i XXI veku postalo je uobicajeno da se potrebe ljudi zadovoljavaju industrijskom proizvodnjom, jedna od tih potreba je muzika, koja se takodje stvara na pokretnoj traci. Nardonjaci pripadaju vecinom toj grupi. Potpuno je pogresno napadati narodnjake jer oni nisu UZROK problema, oni su samo reakcija na potrebe ljudi. Isto je kao i sa ratovima: ne bi bilo ratova ma kakvi da su politicari kada (neki) ljudi ne bi zeleli da se ubijaju. Ja mislim da svako ljudsko bice u sebi nosi odredjeni nivo zla i prizemnosti, tako da je napadaenje narodne muzike cisto jurisanje na vetrenjace, buduci da je u prirodi nekih ljudi da slusaju takvu muziku i bave se tim temama, te je nemoguce to promeniti. Nismo mi jedini narod koji ima narodnu muziku, ali mozda nas to najvise boli.

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 22 Apr 2007, 00:36

Imaju i drugi narodnu muziku... Ali ono sto je nasa narodna muzika danas malo ko slusa, a ovo sto se misli da je "narodna" je obicni sljam sklepan za dan-dva...

Ja ne zelim da vredjam niti napadam narodnjake, ali kad su oni u pitanju tu ne dolazi ni do kakvog muzckog izraza u celini kompozicije niti virtuoznosti autora. Jedino sto dolazi do izraza su gole si*e pevaljki i primitivizam da se ni jednom skalom ne moze izmeriti...
Last edited by Vercundus on 22 Apr 2007, 00:39, edited 1 time in total.

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 22 Apr 2007, 00:38

afo15 wrote:to slusa i moje dete plus ova rep s....
Kako neko ko ke zeli da se raspravlja o ukusima i voli muziku kao umetnost moze da uputi ovakvu recenicu drugom muzickom pravcu?

Post Reply