Dakle, da li bi mogli da promenimo ime nekog foruma ili napravimo novi "Mrzimo domaću muziku"? ili "Ponižavajmo i obezvredimo domaće muzičare"? Mogli bi dalje da se organizuju pod-forumi za domaće podžanrove kao što su:
"Koliko vam je gay domaći power metal"
"Kutak za ocenjivanje bezvrednosti ex-yu veličina"
"Pljucni mladi bend koji je izdao album" (kao i pod pod forum koji bi se zvao "predstavite se", i u kom bi bilo dozvoljeno samo domaćem bendu da pošalje prvi post, a nakon toga bi se svaka tema zaključavala da se osigura da niko neće ostaviti komentar i obratiti pažnju)
"Popularni su znači bezvredni su"
"Mrzim narodnjake al' još više mrzim bližnjeg (rock) svog"
"Šta sam čuo o onima iz onog benda"
"Koliko je falširao xxx domaći muzičar na svirci prethodne večeri"
"Na koje sve svirke niste otišli ove nedelje jer vas je bilo baš briga"
"Bolje dva jelena nego da se plati karta" (srodan podforum prethodnom i orijentisan na pivopije)
Alternativno, organizovale bi se i igre za muzičare, "koliko grešaka ste primetili na svirci grupe xxx" onaj ko uoči najviše grešaka i navede ih redom bi dobijao dva jelen piva. Naravno.
"Ko se sve prodao" (forum za javno obeležavanje svih novijih bendova koji su dopustili sebi da se više od dva puta pojave na TV-u i imaju previše dobru produkciju)
"Da li ste molim vas videli onog .... šta je sinoć rekao na TV-u, majmun glupi" (jasan smisao foruma)
Tu su naravno i različiti forumi koji bi se bavili važnim pitanjima "Da li više volite black metal školu borče ili Black metal sa zvezdare", "Da li je bolji Gibson ili Stratokaster", "Na koliko stotina žanrova je moguće podeliti rock muziku i koliko od tih podžanrova smemo da volimo, a koliko da mrzimo ostale" itd
Šalu na stranu, negativizam koji je postao jako aktuelan mi neverovatno ide na nerve. Ne mislim na čoveka koji je otvorio ovu temu. Mislim na to da su ljudi BAŠ TOLIKO spremni da imaju mišljenje o svemu i dokazuju svoju stručnost po svaku cenu, i da se negativno razmišlja. Nemoguće je otići na forum narodnjačke muzike i tamo pročitati kako fanovi jedne zvezde granda polivaju govnima drugu zvezdu granda, ili tamo pročitati kako kad izađe novi album niko neće da kupi originalni disk nego traži gde ima na netu da se skine. Zašto kad se radi o ljubiteljima neke druge muzike postoji toliko negativne energije, nemam odgovor na to.