Nisam svirao ni jednu, mogu da. kažem neki utisak na osnovu onog što vidim u specifikaciji.
Fender - sva je od laminata, u startu bi zaobišao. pogotovo ako misliš da je sviraš mimo ozvuke, to jednostavno nije to. Ozvučena možda i nije loša, a možda i laminat manje hvata mikiofoniju. Ta folk veličina ima neki svoj malo twang-i zvuk, to je ok za sviranje prstima ali nije za sve, morao bi probati pa da znaš da li ti to odgovara. Pored toga malo je tiša zbog veličine, nije za varijantu da sviraš i pevaš sa ekipom.
Ovation, imaj u vidu to je u stvari njihova Aplause serija - nešto kao Squier i Fender. Ako nisi ranije svirao Ovation i to bi obavezno trebao da prvo probaš, da vidiš kako ti to leži, nije to gitara koja svakome paše. I takođe - ako ćeš je svirati na suvo ja bi to preskočio
Ostaje ova Takamine, drednot što se smatra nekim osnovnim oblikom, gornja ploča je solid što je isto izdvaja od prethodne dve, dovoljno je glasna i verujem da sigurno najbolje zvuči od ovih nekoliko. Meni bi od njih ona bila prvi (a i jedini) pik.
Kao što vidiš, morao bi ići i probati, ne vredi da ti neko preporuči. Recimo, Takamine ovde pobeđuje ali meni te gitare nešto ne leže, vidiš poentu, možda ni tebi neće.
Možda da proširiš izbor i probaš i neki Washburn, oni su tu negde sa cenom a ljudi ih gotive - nikad se ne zna