Hillybilly wrote:Sta god da odaberes od MIM telecastera nećeš pogrešiti. Ja imam MIM standard (do duše sa Goranovim pikapima) i gitara razvaljuje. Mesecima je nisam ispuštao iz reku i zapostavio sam ostalih 15 gitara zbog nje
Inače meni se Baja najmanje sviđa od svega ponudjenog i ta četvrta pozicija skroz fake...
Meni ubedljivo nabolji MIM telac koji sam imao priliku da probam je MIM 69 thinline! Hebe koke kako to lepo radi. Lagan, prelep finish, vrat predobar i zvuči onako kako tele treba da zvuči!
Preporučena literatura: Booker T. & The M.G.s, Luther Perkins (Johnny Cash) i sl...
Ovo što je Peca zapisao mogao bih i ja da potpišem, dakle u potpunosti se slažem. Dodao bih da se meni od jeftinijih Fendera najviše dopadaju Tele MiM iz Classic serije, konkretno Classic 50'.... Ranije sam posedovao Telecaster AVR52, to je bila fantastična gitara, najlepši i najlakši jasen koji se nalazio u mojim rukama, i danas mi nije jasno koje me je ludilo nateralo da napravim nekakvu razmenu pa da ostanem bez nje, doduše tako je uleteo Rory Strat kod mene, ali....
Na toj gitari stock magneti (Fender Vintage) radili su besprekorno...
Sada imam Esquiere Classic 50', dodao sam neck magnet u već postojeću bušotinu na telu pa je to sada faktički Telecaster...na gitari se nalaze CS Tele Texas spec. nisam presrećan...
Što se neck pozicije svakome bih preporučio Seymour Duncan Vintage STR1, u svakom pogledu bolji je od ovoga na mojoj gitari, znam šta pričam, imao sam ga.
Što se tiče bridge pozicije, ona je mnogo bitnija kada je u pitanju tele zvuk, to je ono što tu gitaru čini izuzetnom i drugačijom od ostalih. Od onoga što sam čuo i probao mislim da je SD Jerry Donahue Telecaster signature bridge nešto najbolje i predlažem upravo ovu kombinaciju magneta, to je upareno sa već pomenutim neck magnetom, sasvim je dobar balans između njih, nešto što bi sigurno mnogo bolje radilo na mojoj gitari u odnosu na Tx.spec.
A, kopka me i Goranov Tele bridge, rado bih ga stavio umesto ovog Tx.spec.