Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrume

Post by Overdrive » 25 Sep 2014, 19:53

Ja sam zapravo i mislio na te neke osnovne varijante, pa da možemo da uporedimo. Npr hoću klon Fender deluxe reverb, ili hoću klon fender american standarda..Gibson lp custom itd

coca

Post by coca » 25 Sep 2014, 20:51

Mislim da moze za 600E,sasvim solidna gitara da se uradi!!!(pitas to i neke od graditelja,ovde ih sigurno na MF ima),kao sto neko ovde rece uradis dobro telo i vrat,kod dobrog majstora,a onda strpljivo cekas i kupujes kvalitetan hardware,to je mislim najbolje resenje!!!pozz.!!!Coca!!!

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 25 Sep 2014, 21:06

Overdrive wrote:Ja sam zapravo i mislio na te neke osnovne varijante, pa da možemo da uporedimo. Npr hoću klon Fender deluxe reverb, ili hoću klon fender american standarda..Gibson lp custom itd
Cenu podizu te sitnice, kao npr tip finisa (ako hoces nitro), binding, inleji, neko lepo rebrasto drvo za top, burst itd. A svakako, ako hoces zvuk kao lp custom, treba uloziti u magnete pristojnu sumu novca.

umart

Post by umart » 08 Dec 2014, 14:04

preporuka za majstora u BGD-u koji radi zamenu pragova na stratu?i koje cene mogu da ocekujem okvirno,da ne cimam coveka bezveze.takodje,posto ne vidim adektvatnu temu za to,gde i kako bih mogao da nabavim neki jeftin 12" radijus blok,nemora puna duzina vrata,moze i nesto kratko,da probam sam da koliko toliko sredim pragove na tom stratu dok se ne skrpi lova za full refret.nisam pocetnik,ali nisam nikad radio sa 12" radijusom,toliki vec nisam siguran da mogu rucno da izvedem bez radijus bloka.moze odgovor na pm ako kojim slucajem narusavam pravilnike sa pitanjima.

hvala unapred.

stss

Post by stss » 11 Jan 2015, 14:50

jel zna neko majstora iz BG, cukarica i okolina ako je moguce, treba hitno da mi se izbuse nove rupe za civije, mozda i da setapujem bass. hvala

MareljaSa

Post by MareljaSa » 16 Jan 2015, 21:10

Ljudi pozz, mnogo bi mi znacilo kada bi neko znao da li ima neko da uradi repliku Red Special gitare Brian May-a, po naravno ne nekoj astronomskoj ceni? Hvala :cao:

NikolaGerza

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Post by NikolaGerza » 05 Feb 2015, 22:30

Pozdrav!

Da li neko od forumasa ima iskustva sa Radulovicem iz Kumanova? Znam da je svojevremeno Stefanovski svirao njegove gitare, sad ih ne svira (sto ne znaci da ih nema). Damjan Pejcinoski svira njegovu akusticnu a nedavno sam video da je nabavio novog strata kod njega, mislim da je to njegov poklon Damjanu. To je to sto pricaju da poznati sviraju njegove gitare, koliko ja znam. Ispravite me ako gresim.

However, zelim vasa iskustva sa njim oko same komunikacije tokom ugovaranja posla, izrade i na kraju zavrsene gitare? :ziveli:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Feb 2015, 11:36

Kolko para, tolko muzike... ali bukvalno.

Imao u rukama (ne moje, tudje, pa malo prosvirivao) tri- ili cetri Radulovica... dva stratolika, jedan strat bez glave (neki hibrid strat- steinberger.. ne znam kako da ga nazovem evo slike... look-a-like http://buildingtheergonomicguitar.com/w ... -Front.jpg i jedan smuti-smuti-pa-rasipi oblik..)

svaka je radela za sebe i svaka je imala taman onoliko koliko je placena.. ukratko i najpreciznije.

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 07 Feb 2015, 00:05

Da sacekamo jos neko misljenje da vidimo... :)

C Y N I C

Post by C Y N I C » 10 Feb 2015, 21:17

Moze li neko da mi napise okvirne cene rada nekih nasih majstora za stratoliku gitaru ili kakvu vec ste radili kod njih, ili iskustva ljudi koji su se raspitivali, kupovali, probavali itd... konkretno sta me zanima je cena rada sa drvetom, njegovim finisiranjem itd.. varijanta da je moja elektronika ispod pickguarda, pa i taj pickguard, magneti, civije i tremolo, jer ja otprilike vec znam koji i kakav hardver hocu i mogu lakse i jeftinije da ga nabavim!

Znaci oni da obrade drvo alder telo, vrat-fboard maple sa pragovima i finis gitare. Nekima od tih nasih izvikanijih sam poslao pitanja okvirnih cena u radionicama, tipa telo iz jednog dela, vrat + fingerboard, neki burst finis na telu, satin/uljani na vratu i konkretne pragove. Od iliannia cekam odgovor da vidim da li se uklapam u pricu, inace koji me i najvise dojmio u prici i konkretan je bio kad sam ga pitao detaljno sta/odakle/kako/tako/koliko, bez zavlacenja.

Neki nisu ni odgovorili, na normalna pitanja drvo/odakle se nabavlja/taj tip gitare/KOLIKO OKVIRNO itd... mislim kako uopste ocekuju da prodaju svoj rad ako ne odgovoris na poruku i normalno pitanje... ispadne da ja sad treba da potegnem 200km do nekog u radionicu radi konkretnog odgovora od 2 minuta... sto onda ostavljaju kontakt mail/fb ako ne komuniciraju ... tipa to bi otprilike kostalo toliko i toliko, za sve konkretnije dogovaramo se uzivo... dobar majstor ne mora biti i dobar trgovac...razlog sto se ovde javljam je taj sto sad vrteci oglase po k/p nalecem na cifre Goranovih gitara tipa 1800-900e, Jean 1100 gde je hardver tipa max 400e kod obojice ako i toliko. A sa druge strane, neki Iliannijev strat se valja za ispod 700, pa nek je i od oraha, i eto, otud moje cudjenje.

Odgovori mogu i na pm, ako neko iz nekog razloga ne zeli da napise javno ko mu je i koliko trazio za nesto.
Slobodno i domaci majstori sa foruma (majti, oboss, nikolanis i sry ako sam jos nekog zapostavio), posto redovno citam, a manje postujem, pa znam koliko i sta ko radi.

NikolaGerza

Post by NikolaGerza » 10 Feb 2015, 22:27

Evo nekog mog misljenja...
Gorana ti ne bi preporucio. Covek je dobar majstor i svaka mu cast, ali ce dobru gitaru odraditi ako si poznat i ako imas da mu das +1500e . Za sve sitnije ima da ti sklepa nesto bez veze sto nece vredeti tih para sto si dao. Pa ajde molim te covek prodaje modifikovanog Squiera za 1000e?!? Ako je napravio gitare Gingeru, Billy Gibonsu i Lance Lopezu, (sto mislim da je on to njima poklonio) nije bog. Cuo sam da i na popravkama ume da isfusari. Cak nece ni da odgovori na poruku kad mu postavis neko pitanje kao potencijalni kupac.
Ilianni je vrhunski majstor i krajnje korektan i posten covek. Mozda je malo skuplji ali mislim da je otvoren za svaki dogovor. Preporuka.
Radulovica necu uopste ovom prilikom da komentarisem, samo bih ti savetovao da ga zaobidjes u sirokom luku. U istoj sam situaciji kao sto si ti i evo ocekujem da mi vrati avans i delove koje sam mu poslao. Moj slucaj sa njim cu opisati u posebnoj temi kad konacno stavim tacku na to.
Ostaju Nikola iz Nisa i Tomisic. Mislim da su krajnje korektni majstori i da ce ti za jeftinije pare uraditi vrhunski instrument. Noviji su majstori i sigurno nece da ti isfusare i sklepaju gitaru na brzinu. Preporuka.
Marquis iz Bg-a ili ApplePie ovde na forumu. Veliki covek i veliki majstor. Obavezno se raspitaj i kod njega. Covek ce ti izaci u susret i objasniti sve sto te zanima. (pricam iz licnog iskustva).
Za ostale sam graditelje sam cuo, ali nemam misljenje ni komentar. Mislim da je kod svih graditelja okvirna cena izmedju 300 i 400e za ono sto tebi treba.

Sve u svemu ima jos ljudi na forumu pa ce te i oni savetovati, a na kraju ti odluci sta je najbolje za tebe!

Srecno! :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 11 Feb 2015, 07:05

Evo ja cu ti konkretno i javno reci moje neke okvirne cene za takav tip instrumenta strat, tele, jazz bass ,prec generalno bilo koji fender dizajn je 350 joha, jasen-javor i 400 joha ,jasen ,javor, rosewood. Kako materijali i komplikacije idu takonide i cena na gore ali opet recimo da je les pol u 59 Specifikaciji mahagoni,rrbrasti javor ruza najskuplji i on je 800 to su cene za gotovo drvo i na njih ide hardver

Kakve ce cene biti za godinu ili dve ,pet to cemo jos videti

akix

Post by akix » 22 Feb 2015, 19:45

Gde u Niš-u može da se odradi setup ?

majtimika

Post by majtimika » 22 Feb 2015, 21:06

Nikola nis potrazi ga na forumu

kriper

Post by kriper » 04 Mar 2015, 01:47

Moze neki predlog za nekog od ovih majstora iz Bg-a koji moze da mi odradi valjano nov nut od kosti,nivelisanje pragova i eventualno shiming na prastarom Jolaninom bassu?

Post Reply