Peavey Stereo Chorus 212 problem

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Perce

Peavey Stereo Chorus 212 problem

Post by Perce » 01 Mar 2015, 13:24

Pozdrav svima!

Dobio sam pojacalo iz naslova na poklon, a razlog je verovatno jer je pocelo da brlja. Brljanje se manifestuje u distorziranom zvuku na nizim frekvencijama tj bilo sta da se svira na od E zice do G na 7mom pragu rezultuje zvukom kao da je ukljucen gain (a nije) Da li neko mozda ima nekog pojma sta bi moglo da bude? Ja nemam pojma ni da li bi to moglo da bude pojacalo ili su zvucnici otisli?

Inace, SS pojacalo je pitanju sa 2x12" zvucnjacima, clean/crunch/lead kanalima i tonom efekata (cija upotrebljivost je diskutabilna). Naslucujem da je clean zvuk lep ali samo naslucujem jer ga kvari ova distorzija.
Tnx unapred.

Image

btw, slika je sa neta ali pojacalo je identicno.

Bane bass

Re: Peavey Stereo Chorus 212 problem

Post by Bane bass » 01 Mar 2015, 13:35

Tesko je ovako napamet zakljuciti o cemu se radi,ali sumnjam da su zvucnici u pitanju.Pre ce biti da je problem u nekom delu napajanja,pa kada treba da se isporuci veca struja,to se ne dogodi i otuda izoblicenja.U svakom slucaju to je posao za nekoga sa iskustvom.

Perce

Post by Perce » 04 Mar 2015, 07:41

Hvala. Znaci, vadim zvucnike napolje a pojacalo ide na smece :)

majtimika

Post by majtimika » 04 Mar 2015, 08:25

Ne vidim razlog za to ta pojacala su napravljena kao tenk jako se retko kvare a i ako se pokvare radjena su od ljudskih komponenti na dobrim stampanim plocama tako da se lako mogu i servisirati ne verujem da bi te servis izasao vise od 1k-2k dinara samo nadji dobrog majstora i imaces supeer amp

Perce

Post by Perce » 04 Mar 2015, 09:03

Problem je u tome sto mi ne treba. Imam Laney Cub 12R za po kuci, kad imam vremena da sviram i malog Vox-a Da5 kada hocu nesto na brzaka da probam a mrzi me da grejem lampe na Laneyu. Da sam u Srbiji, opravka bi me verovatno izasla toliko koliko kazes, ali u Norveskoj je satnica malo drugacija. Sumnjam da mi se isplati da ga opravljam i bacam na oglase. Moguce je da cu ga pokloniti nekom pa cu se tako resiti muke oko "gde da ga bacim".
Ovaj Peavey je odlicno pojacalo, kao sto kazes, pravljeno je kao tenk, a toliko je i tesko, (zena je popizdila jer sam njime izgrebao parket na par mesta). Da nema tog bruma/distorzije, klin bi bio jako lep i topao. Ali jednostavno, nit mi treba niti imam mesta za njega. :(

Perce

Post by Perce » 04 Mar 2015, 09:35

Sad razmisljam, ispade malo paradoksalno. Ako mi pojacalo i ne treba i zabole me sta ce biti sa njim, koji sam q i postavljao topic.... :S

Bane bass

Post by Bane bass » 04 Mar 2015, 09:42

To pojacalo vredi popravljati. Bas me cudi da vi u Norveskoj tako postupate sa starim stvarima. Tako ispada da smo mi stedljiviji. Sve se preokrenulo. Sustina je da je svaka nova generacija gora od prethodne,pa samim tim vredi se malo pomuciti.

bancika

Post by bancika » 04 Mar 2015, 10:50

jbg, cena usluga uslovljava takve stvari. Na zapadu se vise isplati baciti nekad nego popravljati. Puno primera znam iz USA sa slicnim ishodom. Za automobile, tehniku, satove...a ako zivis u gradu, nemas ni mesta gde da talozis stvari za bolja vremena. Ako sam ne znas da popravis, najbolje sto mozes da uradis je da doniras nekome ko ume da popravi pa bar da od toga imas satisfakciju sto ce neko da se koristi umesto da zavrsi na djubrisu.

majtimika

Post by majtimika » 04 Mar 2015, 11:27

Sve jasno tamo bi ti majstor uzeo za ruke vise nego sto pojacalo vredi a realno ono nije neki kolekcionarski primerak u koji ce vredi ulagati

Perce

Post by Perce » 04 Mar 2015, 13:21

Bane bass wrote:To pojacalo vredi popravljati. Bas me cudi da vi u Norveskoj tako postupate sa starim stvarima. Tako ispada da smo mi stedljiviji. Sve se preokrenulo. Sustina je da je svaka nova generacija gora od prethodne,pa samim tim vredi se malo pomuciti.
Vidi, dobio sam ga od lika kojem vise ne igra nikakvu ulogu. Citaj: ratosiljao se (za njega) smeca, a nije morao da ga nosi na deponiju i da placa. Samim tim, posto sam ga dobio (i nisam ulozio nista u njega, a imam vec pojacalo a ovo i da radi ko svet, 99% ga ne bih zadrzavao), meni je sve jedno da li cu ga baciti ili dati nekome. Popravka ce me kostati cirka 70-100 jura. Za stoju mozes uzeti takvo ili slicno preko oglasa. I to nije rasipanje. Rasipanje bi bilo da sam uzeo Mesu Rektalfajer za qcevo zdravlje, i pljunuo cetvorocifrenu svotu evara za njega, a ne treba mi. Da se razumemo, meni je strasno krivo sto ne mogu da dam to pojacalo nekome od mojih prijatelja u Srbiji, pa neka ga poprave i uzivaju. Nego eto...dacu ga nekome strendzeru.
Al kao sto su bancika i Majti napisali, tako to ide vamo na zapadu...

Bane bass

Post by Bane bass » 04 Mar 2015, 15:26

... ili vecna prica o trzisnoj i upotrebnoj vrednosti,uvek sam bio za ovu drugu.

bancika

Post by bancika » 04 Mar 2015, 16:07

jbg, pokvareno pojacalo ima upotrebnu vrednost 0...tj trzisna vrednost - trosak popravke...sto u ovom slucaju dodje na isto :)

Perce

Post by Perce » 04 Mar 2015, 19:02

Bane bass wrote:... ili vecna prica o trzisnoj i upotrebnoj vrednosti,uvek sam bio za ovu drugu.
PA jbg, ja sam najmanje kriv sto ovo pojacalo na oglasima kosta koliko kosta. A kao sto rekoh i ranije, sve i da je 100% ispravno, za mene je upotrebna vrednost 0. Za nekog drugog, 2x130w je i vise nego dovoljno da zaradjuje za zivot.

Perce

Post by Perce » 07 Mar 2015, 21:48

Resio sam problem i poklonio pojacalo;)

majtimika

Post by majtimika » 08 Mar 2015, 06:45

Sjajno, sta je bio problem

Post Reply