Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Kauto Labs
Re: Oprema Koju Imate
ova dva sto ti je guvnor predlozio su ti "standard" u kartama za 2 ulaza
a to jeftinije ce ti izaci skuplje
a to jeftinije ce ti izaci skuplje
Imao sam Alesis IO2 neke dve godine. Dosta dobra i kompaktna kartica, ali boljka su, kao i svih kartica u toj klasi, drajveri. Radilo je to, ali za moj ukus nedovoljno stabilno (pričam za Win drajvere). Latenca je bila velika kada se poredi sa PCI muzičkima u toj klasi (uporediva sa drugim USB). Za ASIO su imali napisane svoje drajvere koji su tako "dobro" radili da su ih skinuli sa sajta i izuzetno teško ih je naći - zvanično su stavili za download ASIO4ALL.
Sve u svemu, ja sam bio zadovoljan karticom, iako sam sada rekao ono najgore u vezi nje. Imala je ona svojih prednosti. Jednostavno, za prevazilaženje ovih boljki potrebno je potrošiti više od 100 EUR, i to verovatno 300EUR. Jedan izuzetak po meni je T.C. Elektronik (Konnekt), to je stvarno ozbiljna firma, to su kartice kod kojih se dobija više za taj novac u svakom pogledu. Dobar softver i dobar hardver koji zvuči za klasu bolje.
Sve u svemu, ja sam bio zadovoljan karticom, iako sam sada rekao ono najgore u vezi nje. Imala je ona svojih prednosti. Jednostavno, za prevazilaženje ovih boljki potrebno je potrošiti više od 100 EUR, i to verovatno 300EUR. Jedan izuzetak po meni je T.C. Elektronik (Konnekt), to je stvarno ozbiljna firma, to su kartice kod kojih se dobija više za taj novac u svakom pogledu. Dobar softver i dobar hardver koji zvuči za klasu bolje.
Za steinberg nemam dobar razlog sto ga nisam uzeo, stvarno sam mogao da dam 2k vise i uzmem onaj manji UR12. Nisam ga spazio jednostavno.Kauto Labs wrote:ova dva sto ti je guvnor predlozio su ti "standard" u kartama za 2 ulaza
A na PreSonus gledam kao na Golfa...bljutavo i dosadno, a relativno skupo. Da sam hteo da iskesiram oko 200e, kupio bih jos jedan NI Komplete posto znam provereno da mi radi na oba compa bez problema i da su im super driveri. U toj analogiji, Scarlett mu dodje kao Alfa Romeo - lepo izgledaju i srecan si ko kuce kad radi...samo sto vecinu vremena ne radi

Amerika mozda 70$ pa plati carinu shipping pa da vidis, dok su cene u Evropi 100e ISTO kao i kod nasbancika wrote:69$ na amazonu. Nisam rekao 50% jeftiniji tamo, nego ovde 50% skuplji...

racunam na to da mogu ili sam kupim kad idem u usa ili da mi neko donese od drugara. A i cak bez toga, osecam se glupo da platim nesto toliko vise ako je negde drasticno jeftinije, a ne proizvodi se ni tamo ni ovde.
Ok, onda je razlika u ceni 30%. Sve ostalo je fora na konverziju iz dolara u evre pa ti ispadne jeftinije. Opet po toj logici je sve kupljeno tamo jeftinije nego ovde
)

Ne razumem ni rec od ovoga sto si rekao 
Prevedem cenu kod nas i cenu u USA na istu valutu, pa onda poredim cene. I da, skoro sve kupljeno tamo je jeftinije nego ovde. No shit?!
Ove sluske sto sam uzeo beyer dt 770 pro su zapravo jeftinije kod nas nego u usa, mozda zato sto je Nemacka blize, bemliga. Ali je to mnogo redji slucaj.

Prevedem cenu kod nas i cenu u USA na istu valutu, pa onda poredim cene. I da, skoro sve kupljeno tamo je jeftinije nego ovde. No shit?!
Ove sluske sto sam uzeo beyer dt 770 pro su zapravo jeftinije kod nas nego u usa, mozda zato sto je Nemacka blize, bemliga. Ali je to mnogo redji slucaj.
mali update za scarlett: instalirao sam bios update i malo pretumbao uredjaje po USB portovima i prestalo je da zeza to sto je zezalo na glavnom compu. Na laptopu i dalje imam problema, video sam negde da rade najbolje sa AMD procesorima i da preporucuju downgrade drivera, mada meni ni to nije pomoglo mnogo. Resilo je problem koji sam imao ali uvelo novi. Srecom na laptopu koristim Komplete, pa mi nije problem sto Scarlett ne radi sa AMD (ionako ne planiram iz drugih razloga da vise kupujem AMD).
Za sad mi se cini OK, ne cujem da ima nesto vise suma od Komplete-a i zvuk je dobar. Trebalo bi da zavrsi posao za to sto mi treba.
E sad samo da resim i problem sa slusalicama (javicu sta je kad se razresi), pa da odahnem

Za sad mi se cini OK, ne cujem da ima nesto vise suma od Komplete-a i zvuk je dobar. Trebalo bi da zavrsi posao za to sto mi treba.
E sad samo da resim i problem sa slusalicama (javicu sta je kad se razresi), pa da odahnem

ovo je trenutno (a mislim, da i konačno) stanje gitara, koje ostaju!

- Rockatansky
Samo? 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Cestitke svima!
Evo malko sam se sigrao.
Dobio sam od ortaka vrat levoruki, MIJ Fender iz 90tih, pa sam malo po malo resio i napravio Blender Surf Partcaster.
magneti neki alnico, ne znam koji su, vrat je pomenuti, zasad imam squier tremolo, plocicu i civije, telo je neko tanko od ash-a, koje sam nasao na oglasima da mi se svidelo i eto. Sva tri magneta imaju svoju volume kontrolu i kombinuju se iskljucivo potovima. Kod ovoga je jedino lose shto se mora paziti da neki od potova se ne stisa 100 posto jer onda prekine sound. Moguce da je losija shema, zasad mi nije frka, ali lako cu ga prelemiti. Hteo sam neki jeftiniji strat da imam posto nemam klasicne singlove vise ni na jednoj drugoj gitari. Snimam test popodne pa cemo cuti kako radi. Probao sam ga zasad samo na gitar rig i amplitube.

Evo malko sam se sigrao.

Dobio sam od ortaka vrat levoruki, MIJ Fender iz 90tih, pa sam malo po malo resio i napravio Blender Surf Partcaster.
magneti neki alnico, ne znam koji su, vrat je pomenuti, zasad imam squier tremolo, plocicu i civije, telo je neko tanko od ash-a, koje sam nasao na oglasima da mi se svidelo i eto. Sva tri magneta imaju svoju volume kontrolu i kombinuju se iskljucivo potovima. Kod ovoga je jedino lose shto se mora paziti da neki od potova se ne stisa 100 posto jer onda prekine sound. Moguce da je losija shema, zasad mi nije frka, ali lako cu ga prelemiti. Hteo sam neki jeftiniji strat da imam posto nemam klasicne singlove vise ni na jednoj drugoj gitari. Snimam test popodne pa cemo cuti kako radi. Probao sam ga zasad samo na gitar rig i amplitube.

Prepravi šemu na tzv "indenpendet wiring". Tu se magneti vezuju na srednji izvod pota a izlaz ka džeku (selektoru) na krajnji izvod pota.nemanjavelimirovic wrote:Sva tri magneta imaju svoju volume kontrolu i kombinuju se iskljucivo potovima. Kod ovoga je jedino lose shto se mora paziti da neki od potova se ne stisa 100 posto jer onda prekine sound.
U konkretnom slučaju zameni mesta dolaznoj i odlaznoj zici na potu. I tako na sva tri pota.
da nadji semu od jazz basa i to je to, inace kul boja , vidim da je kare ucestvovao u dizajnu
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo i neki test. Hvala za ideju za wiring, ako ti nije cim, daj neku shemu>?