Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fattwang

Re: Oprema Koju Imate

Post by fattwang » 21 Mar 2015, 07:05

Da, jazz bass koristi indenpendent wiring.
Ako uporediš sa standardnim gitarskim povezivanjem, treba da zameniš poziciju lenljenja dve žice.
Naravno, na poziciju ton pota se lemi treći magnet po istom principu.
http://cdn.seymourduncan.com/pdfs/suppo ... z_bass.pdf

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Mar 2015, 23:52

Hvala! Evo ga, sredjen wiring:
:ziveli:

bancika

Post by bancika » 24 Mar 2015, 12:13

napokon NHD (New Headphones Day) :) Porucio sam ih pre skoro dve nedelje, ali je desna slusalica dodavala neki ruzni clipping basovima. Srecom, ispravili su gresku ovi iz prodavnice i poslali mi nove. Cini mi se da ove nemaju problem za sad i zvuce prilicno dobro. I prve su bile dobre, ako se izuzme odvratan clipping. Nadam se da neko nece da se zajebe i kupi bas taj primerak. Na glasnijim pesmama rock, metal i slicno nije tako primetno, ali na klasici je skroz ocigledno. Klavir ne treba da ima distorziju :) Ne znam da li je problem sa quality kontrolom (sto bi bilo malo sramotno, s obzirom na cenu i "made in germany" natpis) ili sam dobio neki floor model koji su ljudi kecali.

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Mar 2015, 23:20

Treba mi pomoc oko izbora pikapa. Dakle, hteo sam da probam neke druge pikape i uzeo na probu neke Artec Alnico 5 pikape i zalemio ih. E sad...Deluje mi da gitara radi tanje sa njima, ali mozda je sam karakter priblizniji pravom stratu ili se varam? Koji su Vam bolji magneti:

ovi ili ovi?

hvala svima unapred na vremenu :-)

Najradije bi met'uo neke texas special, mada opet ne znam kako bi legli na ovu djitru...koja mi se svidja ali sad bih da izvucem iz nje neki maksimum. :-) :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 25 Mar 2015, 06:43

Ех сад, прави Страт звук... Па људи користе толико различитих магнета за Страт да сад и не знам на шта тачно мислиш. Било како било, ја не чујем нешто погрешно код ових Артек магнета, али ја иначе волим магнете са нешто мањим аутпутом, и готово да увек свирам клин, или само благи кранч, тако да вероватно имам другачија очекивања од магнета. Било би корисно да си покушао да свираш макар сличне ствари у сличном редоследу, лакше би се правило поређење. Магнети које си раније имао на гитари по мени некако од старта дају малкице компресованији звук, и јесу маснији на драјву, али мени то мало значи.

komil

Post by komil » 25 Mar 2015, 06:56

Ovako preko snimaka mi gitara na drugom snimku zvuči u svakom pogledu drastično bolje. Življa, interesantnija.

Lucky82

Post by Lucky82 » 25 Mar 2015, 09:24

I meni gitara zvuci bolje na drugom klipu. Zvuci kako Strat treba da zvuci, bar po meni.

bancika

Post by bancika » 25 Mar 2015, 09:56

definitivno drugi. Prvi su mi malo muljavi.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Mar 2015, 11:50

Znaci da ostavim te magnete broj 2, ili da jurim neke trece?

Da li postoji neka shema za strat sa tropolozajnim prekidacem gde nema 2 i 4 pozicije (ne volim ih jbg) ali moze da se napravi da (verovatno pomocu pot-a) mogu da nekako rade neck i bridge magnet u isto vreme. Tj da imam: Samo neck, samo middle i samo bridge (na prekidacu) i tu jednu dodatnu opciju gde radi neck i bridge (kao telac). :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Mar 2015, 11:58

def drugi klip. prvi sam bio preslusao cim si okacio i uopste mi se nije dopao sound. i za drugi mozda fali malo visokih ali ti namestas pojacalo sa dosta basa ako se dobro secam.
koja pedala je u pitanju cim krene drajv na drugom klipu, RAT ili OCD? jbt uvek se odusevim tvojim dist/od zvukom, ovo sad kad krenes na neck magnetu sine zvuci ko kuca

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Mar 2015, 12:20

Cortex wrote:def drugi klip. prvi sam bio preslusao cim si okacio i uopste mi se nije dopao sound. i za drugi mozda fali malo visokih ali ti namestas pojacalo sa dosta basa ako se dobro secam.
koja pedala je u pitanju cim krene drajv na drugom klipu, RAT ili OCD? jbt uvek se odusevim tvojim dist/od zvukom, ovo sad kad krenes na neck magnetu sine zvuci ko kuca
Drive je plexi drive dweezilov na oba snimka :-)
Pa ono ja ne volim previse visokih, mada pojacalo je maltane sve na ravno, malko sam dodao srednje i vrlo malo visoke, stim da treba imati na umu da je 15" zvucnik. Trenutno mi je najveca dilema da li da ostavim te magnete broj dva, jer mogu da ih vratim liku, uzeo sam ih na probu. Ako ih vratim, kontam da sacekam pa uzmem neke fenderove CS ili neki fensi set. Svakako je krajnji cilj klasican fender ton, tj singlovi :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Mar 2015, 12:25

plexidrive radi sjajno.
ja sam skoro pravio i nesto mi ne zvuci tako, dosta je slabiji...back to the drawing board I guess.
neck magnet mi nema taj inicijalni attack na fingerboard, nema twanga ni malo, jedino mi to smeta na snimku...mada ja nisam strucnjak za stratove, daleko od toga

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Mar 2015, 12:35

Cortex wrote:plexidrive radi sjajno.
ja sam skoro pravio i nesto mi ne zvuci tako, dosta je slabiji...back to the drawing board I guess.
neck magnet mi nema taj inicijalni attack na fingerboard, nema twanga ni malo, jedino mi to smeta na snimku...mada ja nisam strucnjak za stratove, daleko od toga
Zice su inace katastrofa, skidane i stavljane tipa 10 puta dok sam sklapao djitru pa je mozda i to problem, mada ne znam....treba da se danas odlucim da li ostavljam magnete, nem pojma shta raditi...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 25 Mar 2015, 13:15

nemanjavelimirovic wrote:Da li postoji neka shema za strat sa tropolozajnim prekidacem gde nema 2 i 4 pozicije (ne volim ih jbg) ali moze da se napravi da (verovatno pomocu pot-a) mogu da nekako rade neck i bridge magnet u isto vreme. Tj da imam: Samo neck, samo middle i samo bridge (na prekidacu) i tu jednu dodatnu opciju gde radi neck i bridge (kao telac).
Imaš varijantu sa potom:
http://www.lilypix.com/photos/data/71ad ... p38899.jpg

I sa prekidačem:
http://www.guitar-mod.com/wiring/neck_on_howto.gif

Tropoložajni prekidač na stratu ima isti broj konekcija i elektronski funkcioniše isto, samo što petopoložajni ima dodatne dve mehaničke pozicije. Tako da sve ove šeme važe i za tropoložajni prekidač.

Perce

Post by Perce » 25 Mar 2015, 20:01

Nemanja, zvuk na drugom klipu je odlican. NEma potrebe da stavljas bilo kakve druge magnete. To je to, kako Strat treba da zvuci. Ne znam da li te kopa to sto znas da to nisu nikakvi brendirani magneti i sto su 5x jeftiniji od TexSpecijala, ali ovi zvuce jako dobro i na klinu i na drajvu. :ziveli:

Post Reply