Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zekaisapa

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by zekaisapa » 26 Mar 2015, 22:55

Kristijan wrote:Па како се узме. Будући да има DI излаз Pathfinder је врло употребљив. Коначно, виђао сам да га поприлично познати ликови користе и на великој сцени са микрофоном испред. Истина, не за неко масно шурење, али свакако на великој сцени. А кад не свирам са бубњарем обично сам водио рачуна да не будем прегласан, јер то појачалце уме добро да се дерња. Свакако није претерано универзално појачало, али коме легне - нерадо се одваја од њега.

Што се тиче тог Лејнија - њему је у ствари једини квалитет то што има ту снагу и што је јефтино. Кад се добро одврне уопште нема пријатан тон, и педале доста лоше прима. За 200 ајвара, ако ћеш транзисторац, по мени је далеко боље да пецаш половњаке, Yamaha G100, или амерички Peavey Bandit.
Da se razumemo odma', ja mog patfajndera obozavam i necu ga nikad pprodavati - ostace klincu pa nek ga on arci kako hice..? A Lejni? Moj utisak je potpuno drugaciji, narocito u kombinaciji sa patfajbderom - jedan cist sa reverbom a drugi prljav... ali se za Yamahu i Bandita slazemo, osim sto je to prejako za moje potrebe.

majtimika

Post by majtimika » 27 Mar 2015, 07:03

vidje vako ja trenutno furam p&k audio marshall 2061 klona 18-36 wati i vec dve svirke sam imao u zatvorenom prostoru gde ga na 18w nisam ganjao preko 9h na kanalima doduse imam box sa 2x12 celestion v30 sto je u decibelima jako glasno tako da ookacalo sigurno sa 20 moze ali treba ozbiljan box za to

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Mar 2015, 08:10

А цениш да овај хибрид може исто тако да погура? Ако сам ја добро скапирао, ту је лампа само у претпојачалу.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 27 Mar 2015, 08:48

Jeste samo u preamp-u.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2015, 10:08

Ne mogu da se porede babaški i žabaški Vati. To što je lampa u pretpojačalu ne znači ništa što se snage tiče, bitan je izlazni stepen koji je kod hibrida tranzistorski (osim u retkim slučajevima poput Music Man ili Roland Bolt). Pa naravno da će lampaš 18W da izgura svirku u zatvorenom prostoru bez problema, ali 18 lampaških Vati je otprilike kao 60-70 tranzistorskih minimum.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Mar 2015, 10:17

Па зато и питам, пошто ја и нисам имао баш спектакуларна искуства са хибридима.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2015, 10:23

Znam, odgovor se pre svega odnosi na kolegu Majtimiku, da se ne unosi zabuna. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 11:32

Kristijan wrote:Па зато и питам, пошто ја и нисам имао баш спектакуларна искуства са хибридима.
lampica je vise tu da svetli nego nesto da "oplemeni" zvuk :) Ne vidim da ima neki voltage booster, verovatno teraju i lampu na max 12v. U takvim kolima 12au7 zna da zvuci bolje nego 12ax7, ali niko ne bi kupio pojacalo da kazu da koriste drugu lampu nego veliki modeli. Ovako je vise marketing stunt. Obrnuti hibrid bi imao mnogo vise smisla ako je cilj da zvuci sto vise kao lampas. Ali kad napravis sve da ti radi tube power amp, onda ti malo treba da napravis i tube preamp.
Spoiler:
Image

zekaisapa

Post by zekaisapa » 27 Mar 2015, 11:57

bancika wrote:
Kristijan wrote:Па зато и питам, пошто ја и нисам имао баш спектакуларна искуства са хибридима.
lampica je vise tu da svetli nego nesto da "oplemeni" zvuk :) Ne vidim da ima neki voltage booster, verovatno teraju i lampu na max 12v. U takvim kolima 12au7 zna da zvuci bolje nego 12ax7, ali niko ne bi kupio pojacalo da kazu da koriste drugu lampu nego veliki modeli. Ovako je vise marketing stunt. Obrnuti hibrid bi imao mnogo vise smisla ako je cilj da zvuci sto vise kao lampas. Ali kad napravis sve da ti radi tube power amp, onda ti malo treba da napravis i tube preamp.
Spoiler:
Image
Ja sam po struci pravnik i, mogu slobodno reći, potpuni laik za te tehničke stvari, ali...
https://www.youtube.com/watch?v=0aTLw1EPkJc

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 12:04

zekaisapa wrote:Ja sam po struci pravnik i, mogu slobodno reći, potpuni laik za te tehničke stvari, ali...
Ovo su sve 12ax7 lampe i sve mi zvuce manje vise isto. Sta je poenta? :) Nisu poredili kako zvuci neka 12au7, 12at7 ili 12ay7 i nisu testirali prljaviji ton. Nisam Orange fan i malo znam o njima, ali cini mi se da bi vecina svirala micro terror sa malo (ili mnogo) vise drive-a.

Moja poenta je da starved-plate kola (ona u kojima je napon anode mnogostruko manji nego sto je predvidjeno, 9-18V umesto standardnih 200-400V) cesto rade bolje sa 12au7. U takvim uslovima se lampa ne ponasa kao u pravom pojacalu pa to sto 12ax7 ima gain faktor 100, a 12au7 ima 20, ne znaci da ce biti toliko manje drive-a. Samo nekako bolje zvuci. Imam jednu starved plate pedalu i probao sam par kombinacija. A i ljudi po netu pricaju cesto isto za razne slicne pedale tipa butler tube drivee ili koje vec...
Last edited by bancika on 27 Mar 2015, 12:08, edited 1 time in total.

Perce

Post by Perce » 27 Mar 2015, 12:05

Ja bih ovo probao, recimo....
https://www.kupujemprodajem.com/Peavey- ... d=20402012

A Micro Terrora bih se manuo. Moja zena se odusevila kako lepo izgleda a to je bilo sve od odusevljenja u porodici. Ne sviram za novce, nemam bend pa ne znam koliko moze da izgura pored bubnjara, ali sto se tice zvuka, uopste nisam biuo zadovoljan. Nikako nisam uspevao da dobijem lep clean na Stratu. Odma lampa krene nesto da lomi zvuk, kao i da ga malo zamuljavi...

zekaisapa

Post by zekaisapa » 27 Mar 2015, 12:25

bancika wrote:
zekaisapa wrote:Ja sam po struci pravnik i, mogu slobodno reći, potpuni laik za te tehničke stvari, ali...
Ovo su sve 12ax7 lampe i sve mi zvuce manje vise isto. Sta je poenta? :) .
Pa dobro, ako služi samo za ukras i zvuče ti manje - više isto, onda nema poente...
svirkao sam svojevremeno neku Bugeru BC15 sa tube preamp-om i tu stvarno od lampe u zvuku nema ništa... imao sam utisak da bi i bez lampe isto zvučao... a to kod ovog MT nemam utisak...
Perce: a da ti utrpaš tog terora u pederušu kad budeš dolazio ovamo pa da napravimo robno-novčanu transakciju? :lol:

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 12:31

cek, jel ti cujes bitnu razliku? Delovalo je kao da kacis klip kao neki dokaz za nesto. Ne kapiram za sta, posto mi ono niti zvuci fenomenalno samo po sebi, niti ima neke razlike izmedju raznih marki lampa.

A jeste, izgleda mnogo slatko. Sva ta mala pojacala su mi strasno neodoljiva. Tako sam i kupio Vox Mini3 iako mi nije trebao :)

majtimika

Post by majtimika » 27 Mar 2015, 13:08

Kristijan wrote:А цениш да овај хибрид може исто тако да погура? Ако сам ја добро скапирао, ту је лампа само у претпојачалу.

cenim da uz veoma glasan par zvucnika moze da pogura svirku sa 20 wati , kazem ja imam dva v30 koji su po 100 decibela u paru su 103 , sto izadje kao da je amp od 80 wati naspram naj cescih zvucnika od 97 db , ali to i kosta i nije uopste usaglaseno posto taj box kosta bar duplo koliko glava i to ako ga sam pravis. Naravno lampa a jos narocito pecina je mnogo glasnija od jednako deklarisanih tranzistoraca, te ne bi sigurno bio na 9h nego negde debelo preko 3 i bio bi uonom odvarnom trandza drajvu.

da se razumemo nikako ne podrzavam kupovinu mikro terora, to je cista navlakusa za ljude koji nemaju para da kupe tiny terror i misle da ce dobiti isto , naravno da nece, a koliko cujem zvuci odvratno

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2015, 13:19

bancika wrote:lampica je vise tu da svetli nego nesto da "oplemeni" zvuk :) Ne vidim da ima neki voltage booster, verovatno teraju i lampu na max 12v. U takvim kolima 12au7 zna da zvuci bolje nego 12ax7, ali niko ne bi kupio pojacalo da kazu da koriste drugu lampu nego veliki modeli. Ovako je vise marketing stunt.
:1:
Pročitao sam negde anegdotu za ove nove Vox procesore sa lampom, izvadi im se lampa i isto rade. Čist ukras. Ne kažem da je 100% isto na ovom pojačalu, ali nije ni mnogo daleko od toga.
majtimika wrote:da se razumemo nikako ne podrzavam kupovinu mikro terora, to je cista navlakusa za ljude koji nemaju para da kupe tiny terror i misle da ce dobiti isto , naravno da nece, a koliko cujem zvuci odvratno
Takođe :1:

Post Reply