Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Da li se isplati tolika razlika u ceni?

Post by Overdrive » 03 Apr 2015, 14:43

komil wrote:
tocilj wrote:...Gary Moore,
Gary Moore je po sopstvenom priznanju bio bolesnik što se tiče isprobavanja razne opreme, G.A.S. na nivou 1NV.
...i kada su ga pitali šta preporučuje od pedala i opreme, rekao je "For guitar, I think cheap stuff is always best. For vocals, it’s a bit different. But for guitar, for me, it works really well."

http://www.vintageguitar.com/3481/gary-moore-3/

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Apr 2015, 14:50

komil wrote:
Overdrive wrote:...to je magija marketinga koja radi na samo jedno gorivo, a zove se glupost. Stoga, don't be stupid. Shut up - and play.
Ako je to glupost, šta onda reći za čoveka koji smatra je to glupost pa onda dođe ovde čita gomilu mišljenja o tome i troši svoje vreme da u više navrata piše o tome? Ti sam sebe smatraš vanredno dokonim.. zar je moguće da na svetu nema ničega čime bi se bavio a da za tebe ima više smisla nego učestvovanje temi koja te po tvojim rečima ne zanima?
šta reći osim da je humana, moralna tojest gromada, koji želi da pomogne ljudima da ne postanu opsesivno kompuslivni potrošači :P

Milanares

Post by Milanares » 03 Apr 2015, 15:06

krenuo digidelay nešto da mi šuška,bruji i krcka i kad je upaljen i kad nije, u svim položajima u lancu, naravno najglasnije i najgroznije posle preampa, probao sa raznim napajanjima-nije to.
ima li neko pojma što mi je činit?

hvala unapred.

merk

Post by merk » 03 Apr 2015, 15:23

Overdrive wrote:
komil wrote:
Gary Moore je po sopstvenom priznanju bio bolesnik što se tiče isprobavanja razne opreme, G.A.S. na nivou 1NV.
...i kada su ga pitali šta preporučuje od pedala i opreme, rekao je "For guitar, I think cheap stuff is always best. For vocals, it’s a bit different. But for guitar, for me, it works really well."

http://www.vintageguitar.com/3481/gary-moore-3/
da, samo neznam, šta je njemu značilo "cheap"!!! možda su to bile pedale tamo do recimo 200/250 eura, a dalje ...
opet jedan relativan pojam, o kojem može svako imati svoje mišljenje.
da je to tako, ko što je gary rekao, on bi jednostavno od gitara svirao jolanu, melodiju, muzičku nakladu, ...

sve u svemu, po mome nepotrebno generaliziranje.
Last edited by merk on 03 Apr 2015, 15:24, edited 1 time in total.

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Apr 2015, 15:24

merk wrote: da, samo neznam, šta je njemu značilo "cheap"!!! možda su to bile pedale tamo do recimo 200/250 eura, a dalje ...
opet jedan relativan pojam, o kojem može svako imati svoje mišljenje.
da je to tako, ko što je gary rekao, on bi jednostavno od gitara svirao jolanu, melodiju, muzičku nakladu, ...
Bad Monkey npr

merk

Post by merk » 03 Apr 2015, 15:37

baš sam o tome hteo pisati, pa sam odustao. ne veruješ valjda, da je takvom majstoru, koji je isprobao sve živo na kraju dovoljna stock digitechova pedala?
ja mislim, da je od stock monkeya bilo samo kućište, a unutra ... sve, kako je gary želeo, a keith page sredio.

guv'nor

Post by guv'nor » 03 Apr 2015, 17:45

Duschmanov wrote:
guv'nor wrote:DD3 je sasvim opravdano to što jeste već decenijama. Nema nikakve zezancije, samo čist dilej.
Novi hoće ponekada da distorziraju ponavljanja ako se pretera sa inputom i gainom, ali ne znam da ima šuma inače.
Zašto je DD3 toliko skuplji od novijeg brata DD6? DD6 se često pojavi za 60 evra u oglasima. Line 6 Echo park sam video za 60 evra na Kupujem prodajem i Hardware DL-8 sam vidjao za manje pare nego što cene DD3. Da li je opravdana cena ili je kultni status u pitanju DD trojke?
Nemam pojma da li je status ili šta već...
Mene je DD3 definitivno kupio (i ako ga nikada nisam posedovao) kada sam jednom prilikom poredio DD3, DD5 (ili 6), DD7 i mislim da je bio DD20.
Poslednje tri pedale su bile na digital dilej modu, jer DD3 samo to i ima. Ubedljivo najbolja, HiFi, ponavljanja su dolazilo od DD3-ke, pa dvadesetice, a tek u sledećoj klasi DD5 i DD7. Znači pričam samo o kvalitetu i čistoći samog ponavljanja, DD5 i DD7 su radili kao da imaje neke Hi i Low Cut filtere. Strašno suvo i mnogo uže.
Slična analogija može da se napravi i u poređenju najjeftinijeg analognog (BBD) dileja sa bilo kojim digitalnim analognim simulacijama. Prvi uvek ima neku reverbaciju, dok drugi samo filtrira i muti ton.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 03 Apr 2015, 18:15

Milanares wrote:krenuo digidelay nešto da mi šuška,bruji i krcka i kad je upaljen i kad nije, u svim položajima u lancu, naravno najglasnije i najgroznije posle preampa, probao sa raznim napajanjima-nije to.
ima li neko pojma što mi je činit?

hvala unapred.
Imao sam davno sličan problem sa DD-3, meni je to sredio Čupić iz BG (Apollo servis, 063264730).

tocilj

Post by tocilj » 03 Apr 2015, 18:28

komil wrote:
Oprema je širok pojam...ali njegov zvuk nije nikad bio određen efektima. Predivan ali suv zvuk, bez harmonajzera, ritmičkih dileja, flendžera velikih reverba i sl. Naravno da je svega toga imao, ali to nije determinisalo sam zvuk, nego šminkalo ono što je već bilo formirano. Uporedi njega i Gilmour-a (naravno ne mislim na stil sviranja) pa je sasvim jasno.

Svi su oni probali godinama sve i svašta....i većina njih nema skoro ni jednu konstantu. Prosto pedalice su zabavne.....samo je smisao u tome kako ih ko koristi i šta želi sa njima da postigne.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 03 Apr 2015, 18:55

tocilj wrote: Prosto pedalice su zabavne.....samo je smisao u tome kako ih ko koristi i šta želi sa njima da postigne.
I još da dodam na to: pedalice su danas strašno postale pristupačne ako nekada to nisu bile. Hvala kinezima i ostalim kosookim majstorima na usluzi. :metal: :bow:

Milanares

Post by Milanares » 03 Apr 2015, 19:10

hvala tommytigh77 :ziveli:
valjda me nece odrati

Overdrive

Post by Overdrive » 03 Apr 2015, 20:44

merk wrote:baš sam o tome hteo pisati, pa sam odustao. ne veruješ valjda, da je takvom majstoru, koji je isprobao sve živo na kraju dovoljna stock digitechova pedala?
ja mislim, da je od stock monkeya bilo samo kućište, a unutra ... sve, kako je gary želeo, a keith page sredio.
ne mislim

tocilj

Post by tocilj » 03 Apr 2015, 21:23

Duschmanov wrote:
tocilj wrote: Prosto pedalice su zabavne.....samo je smisao u tome kako ih ko koristi i šta želi sa njima da postigne.
I još da dodam na to: pedalice su danas strašno postale pristupačne ako nekada to nisu bile. Hvala kinezima i ostalim kosookim majstorima na usluzi. :metal: :bow:

Bas tako....
Čak se više isplate i od procesora jer možeš da ih kupuješ i mijenjaš u skladu sa mogućnostima i željama, sa manjim i povremenim ulaganjima....što bi rekli oni sa TV 90-ih, ZAM :-)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 04 Apr 2015, 04:52

Aman, bre više, dosta filozofiranja i kenjanja, prosto je neverovatno da je jedan uspaljeni klinac uspeo da podigne ceo forum na noge zarad žvake koja je barem ovde prežvakana milion puta. Pa ja sam počeo karijeru pre 20 godina na poluispravnom Meazzi pojačalu i dobro znam šta je 'tape delay' jer je to stvarno bio trakaški eho, i to dan danas ne može ništa da zameni, kakav Flashback, kakav El Capistan. Ali eto me živog i zdravog, svirao sam na svakakve moguće delay pedale, obožavao BOSS DD-3 iako se kvario, i terao dalje. Da je tad bilo k'o što danas ima u ponudi, verovatno bih se i ja pitao šta da izaberem od toga, ali sigurno ne bih bio tvrdoglav i ograničen k'o terasa kao postavljač teme, a takođe ne bih provodio slobodno vreme proganjajući ljude koji imaju suprotno mišljenje od onog koje sam zamislio da imaju po nevezanim temama na Muzičkom Forumu. To je najpre sramota i nekultura na koje očigledno moderatori i urednici ovog foruma ne reaguju iz samo njima znanih razloga. Verovatno ovakve glupave prepirke održavaju forum u životu, moguće da je to u pitanju. Ovde se svašta imalo čuti - ''majstori'' koji prave Ručne Radove ubeđuju ljude da je ''sve to isto'', a već na sledećoj temi ili postu kenjaju kako je njihov rad vredan toliko-i-toliko para i specifičan po tome-i tome... Pa, daj bre, odlučite se više... I ne ložite ljude. Postoji razlog zašto različite Delay pedale koštaju toliko koliko koštaju, s tim što je postavljač teme uzeo najlošiji mogući primer za skupu pedalu, i u tome je cela problematika. Carbon Copy je overhype đubre, niti radi kao verodostojan analog delay, niti ima muda za duža ponavljanja, a košta boga oca. Totalno pogrešan primer i uzorak. Aj sad svi marš kući, igrica je gotova, a ja odoh idući vikend kod ćaleta u radnju da probam da iskopam Meazzi i iskoristim sistem trake da radi bez samog pojačala, pa javljam rezultate. :)

Duschmanov

Post by Duschmanov » 04 Apr 2015, 08:00

@Tomi, ne pokreći svadju bzv. Da ti odgovorim na ovo, lepo si primetio:
tommytigh77 wrote:---s tim što je postavljač teme uzeo najlošiji mogući primer za skupu pedalu, i u tome je cela problematika. Carbon Copy je---
Carbon Copy je toliko izvikana pedala, da se svako hvata za nju, svaki muzičar je hvali, svaki forum bruji pozitivu o njoj.Bio sam na par koncerata i pre svirke sam virkao u pedalborde tih poznatih faca i na njima taj dilej Carbon Copy. Zašto baš on ako je loš? Uzeo sam najpoznatiji primer, zato. Koji drugi dilej analogni sm trebao da uzmem kao reper? Ferari a ne Mercedes? Nego, ako je stvarno ona loša, još bolje, jer sam ja onda 100 posto u pravu što nisam kupio Carbon Copy već Artec da zadovoljim svoje potrebe za analognom dilej pedalom. haha Zato je ova tema korisna, mnogo ljudi napiše svoja iskustva i neki sledeći kupac neće se zaleteti da odmah kupi 170 evra Carbon Copy, već neku jeftiniju koja će da mu obavi posao, kao što je predloženi Behringer VD400. Vidiš kako lepo teče razgovor dok se ne pojavi neki provokator koji bi malo da vredja jer je iritiran time što njegova nije zadnja :ziveli:

Post Reply