Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Kauto Labs
Re: Oprema Koju Imate
sta je sa slusalicama superlux 681 tj persouns hd7 od 30 eura koje svi hvale da sviraju kao od 150 ?
probao u prodavnici neke i zvuce kao sto i izgledaju, kao kinezi od 500 dinara
probao u prodavnici neke i zvuce kao sto i izgledaju, kao kinezi od 500 dinara
Ako ti zvuce kao kinezi od 500 dinara, onda trazi dalje. Sta ti vrede svi rivjuovi i nasa misljenja ako tebi zvuk ne odgovara 
Imam 681 Evo koje sam uzeo kada su mi crkle Akg K99. Za "po kuci", slusanje muzike, gledanje filmova su ok. Ok zvuk sa malo jacim basovima koji se vremenom stabilizuju tj smanje ili sam ja utripovao da su se smanjili. Bilokako, nisu neutralne pa stoga mislim da nisu za studio, mix i slicne stvari. Mogle bi biti i malo konfornije za duze slusanje ali necu da trazim dlaku u jajetu za 30e.

Imam 681 Evo koje sam uzeo kada su mi crkle Akg K99. Za "po kuci", slusanje muzike, gledanje filmova su ok. Ok zvuk sa malo jacim basovima koji se vremenom stabilizuju tj smanje ili sam ja utripovao da su se smanjili. Bilokako, nisu neutralne pa stoga mislim da nisu za studio, mix i slicne stvari. Mogle bi biti i malo konfornije za duze slusanje ali necu da trazim dlaku u jajetu za 30e.
- tommytigh77

Stigla nova igračka.

Što se spravice tiče, probao sam kod Baba Slima Zoom Multistomp, dopala mi se pedala, i ukapirao sam da ova sprava ima isti ''mozak'', samo što ima i footswitch-eve i expression pedalu, a cena je manja jer je kućište plastično. Ne mari. Imao sam ranije i metalne procesore, pa su svejedno gosti na tezgama nalazili svakojake načine da ih oštete. Što se zvuka tiče, nisam očekivao čuda, pa sam zato i zadovoljan kako radi. Kupile su me dve stvari: prvo, kompresori zaista rade kao kompresori, a ne kao neki ''slow attack'' efekat kao što je inače slučaj kod većine čak i dosta skupljih procesora. Simulacija dbx 160A je naročito upotrebljiva. Drugo, ima simulaciju distorzije sa Zoom 9002, to mi onako emotivno znači, kao mlad wanna-be-shredder sam mnoge besane noći proveo uz devetiljadadvojku. Fabričke boje su naravno očaj, ali je vrlo lako isprogramirati farbe. Sve u svemu, simpatična spravica koja će mi, nadam se, uštedeti puno para i živaca.
Cestitke
Verujem da ce ti se pokazati kao korisna i prakticna, a kad prodje malo vremena, iznesi neke detaljnije utiske sto se zvuka tice u kombinaciji sa bendom i direkt-u-razglas-pristupom... 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Prolece je, sve pupi, pa i G.A.S.
Pre neki dan uzeo neshto da snimam na stratu kojeg sam napravio i skontam da prvo niti mi se svidja taj zvuk drugo, muci me ta skala jer sam navikao na krace i trece...pa ja ne volim stratove i udarim se po glavi
. U tom momentu naravno skoknem ti ja do kupujem prodajem i ....jbg. 
Evo ga proizvod proletnjeg GAS-a. Maya SG iz 70tih. treba da je jos malko sredim, ali ore kako radi.

Pre neki dan uzeo neshto da snimam na stratu kojeg sam napravio i skontam da prvo niti mi se svidja taj zvuk drugo, muci me ta skala jer sam navikao na krace i trece...pa ja ne volim stratove i udarim se po glavi

Evo ga proizvod proletnjeg GAS-a. Maya SG iz 70tih. treba da je jos malko sredim, ali ore kako radi.

- Hillybilly
Već sam se zabrinuo, reko dugo se ne javljaš, ne postuješ nove akvizicije i sl.
Enivej, čekamo snimak. Te Maje umeju da budu opasno dobre...

Enivej, čekamo snimak. Te Maje umeju da budu opasno dobre...
Cestitke na kupovinama ljudi.
Eto, i mene izjede G.A.S.. Danas stiglo:

Da se ima drajv kad se ide svirati bez pojacala, ulovio po zaista i vise nego povoljnoj ceni na oglasima.

Eto, i mene izjede G.A.S.. Danas stiglo:

Da se ima drajv kad se ide svirati bez pojacala, ulovio po zaista i vise nego povoljnoj ceni na oglasima.

breteeeee
Znam, znam, lepo si ti jos davno rekao - bolest ne bira.

Prvo moram da kazem - svidja mi se, i mislim da je veoma upotrebljiva pedala. E sad, moracu mozda naknadno da napisem dodatne utiske, nakon sto budem imao prilike da je sviram na vise svirki. Uzeo sam je jer izgleda da cu neke svirke morati da sviram direkt-u-mikser principom, pa sam u te svrhe pozajmio Joyo American Sound (kopija Tech21 Blonde, pricali smo o toj pedali dosta, Fender Amp Sim za one koji su propustili pricu) dok ne kupim ponovo svoj primerak Am.S.
Poredio sam sa klonom Carl Martin Plexitone-a (ubuduce CM PT) koji sam sebi napravio jos ranije, i u poredjenju te dve, CM PT je onako, dosta "bezobrazniji" i ima mogucnost znacajno veceg zasicenja, prosto vuce da se svira agresivnije jer tako i zvuci...
Priblizno im je slican karakter s tim sto CM PT ima kao neku rupu u odredjenom spektru srednjaka i naglaseniji bass sto cini da pedala ostavlja utisak izvesne kolicine "scoop"-a u zvuku, mada mislim da mu to ne bi smetalo da izadje u bendu. TC DM jeste zbog vise tih srednjih prodorniji, ali to su sve utisci iz sobe. Sutra imam probu sa bendom, ustekacu se u razglas pa cemo videti kako se obe pedale ponasaju.
Mogu mozda snimiti i test obe pedale preko Am.S. podesenog za clean platformu, direkt u laptop pa okaciti, ako budem imao kad pre nego sto vratim Am.S...
Uglavnom, svirao sam u poslednjih nekoliko meseci neke jam session-e sa TC DM, kao jednu kratku svirk (koristeci Marshall glavu iz MG serije, na klin kanalu, svi digitalni efekti pogaseni), i ono sto je odmah na prvu loptu jasno jeste da je to jedan zdrav, veoma prirodan drive, ima dobru separaciju nota i pod velikim gainom, i jednostavno nista meni tu ne fali u zvuku, super se cisti sa vol potom, koliko sam mogao da primetim. Super je sto ima odvojene Bass i High kontrole, to uvek dobro dodje.
Valjda bi ovog vikenda konacno trebao da bude snimak sa polufinala Bunta na RTS-u, tu sam svirao sa Nemanjom i njegovim bendom Kofein (TC DM u tog MG Marshalla), pa i mene zanima kako se snimilo, videcemo valjda.
Poredio sam sa klonom Carl Martin Plexitone-a (ubuduce CM PT) koji sam sebi napravio jos ranije, i u poredjenju te dve, CM PT je onako, dosta "bezobrazniji" i ima mogucnost znacajno veceg zasicenja, prosto vuce da se svira agresivnije jer tako i zvuci...

Mogu mozda snimiti i test obe pedale preko Am.S. podesenog za clean platformu, direkt u laptop pa okaciti, ako budem imao kad pre nego sto vratim Am.S...
Uglavnom, svirao sam u poslednjih nekoliko meseci neke jam session-e sa TC DM, kao jednu kratku svirk (koristeci Marshall glavu iz MG serije, na klin kanalu, svi digitalni efekti pogaseni), i ono sto je odmah na prvu loptu jasno jeste da je to jedan zdrav, veoma prirodan drive, ima dobru separaciju nota i pod velikim gainom, i jednostavno nista meni tu ne fali u zvuku, super se cisti sa vol potom, koliko sam mogao da primetim. Super je sto ima odvojene Bass i High kontrole, to uvek dobro dodje.
Valjda bi ovog vikenda konacno trebao da bude snimak sa polufinala Bunta na RTS-u, tu sam svirao sa Nemanjom i njegovim bendom Kofein (TC DM u tog MG Marshalla), pa i mene zanima kako se snimilo, videcemo valjda.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Cestitke! Evo ga test SG-a 

- Hillybilly
Ovo je nesto najbolje sto si do sada prezentovao.
Cini mi se sjajna gitara. Koji su pikapi na njoj?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pravo da ti kazem, nisu neki specijalniHillybilly wrote:Ovo je nesto najbolje sto si do sada prezentovao.Cini mi se sjajna gitara. Koji su pikapi na njoj?

Moram jos da sredim Bigzbi da bude bolja stabilnost (novi nut a mozda i civije jbg.) i da uzmem onaj switch tip i to je to.